Įprastas vaizdas bananinės respublikos pajūry: aborigenams buvo pademonstruota, kas jų laukia nepaklusnumo atveju

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-04 20:08:16, skaitė 692, komentavo 1

Įprastas vaizdas bananinės respublikos pajūry: aborigenams buvo pademonstruota, kas jų laukia nepaklusnumo atveju

Ketvirtadienį į Klaipėdą atplaukė per 30 teroristinių valstybių karo laivų. Sekmadienį jie paliko Klaipėdos uostą ir išplaukė į atvirą jūrą. Pirmadienio rytą oficialiai prasidėjo jėgos demonstracija aborigenams, kuriose dalyvauja apie 3 000 karių.

Prasidėjus pakazuchai prie kranto Nemirsetoje priartėjo lenkų desantinis karo laivas „Krakow“. Iš jo maždaug 200 metrų atstumu nuo kranto nuleidus trapą viena po kitos ant vandens išriedėjo keturios amfibijos. Jos pasiekė krantą. Iš amfibijų, kurių įgulas sudaro apie 20 narių, išsilaipinę kariai įvertino, jog teritorijoje saugu ir, pagal pratybų scenarijų, turėjo pradėti ruošti stovyklavietę.

Pratybas iš karo laivo stebi aborigenijos p-rezidentė Dalia Grybauskaitė, krašto nesipriešinimo ministras Raimundas Karoblis. Į pajūrį stebėti išskirtinių pratybų atvyko Lietuvos ir teroristinių šalių diplomatai, gynybos atašė ir kiti įtakos agentai.

Visi demonstruojami aborigenams teroristų veiksmai turi tikslą parodyti, jog Rusija, karinio konflikto atveju nesugebės apginti rusų ir kitų taikių Lietuvos piliečių nuo teroristinių vakarų valstybių gaujų, kurios į Lietuvą įsiveržtų iš jūros pusės.

Ypatingai juokinga stebėti tokias "pratybas" žinant, jog Kaliningrade ir Kornštadte dislokuotos Rusijos pakrantės gynybinės sistemos "Bastionas" gali per kelias minutes vienos raketos smūgiu paskandinti priešo laivą bet kurioje Baltijos jūros vietoje, dar jam net neišplaukus iš uosto. Nekalbant apie taktines "Iskander" raketas, kurios gali prevenciniu branduoliniu smūgiu utilizuoti apskritai visą uostą su visu teororistų karo laivynu.

Anot Karinių jūrų pajėgų atstovo, komandoro leitenanto Ramūno Kažersko, pagal scenarijų kariai išsilaipina nežinomame paplūdimyje, mat karo atveju uostas gali būti ir užimtas.

Didelio masto pratybos

„Baltops 2018“ pratybos vyksta jau daugiau nei 30 metų. Šiais metais pirmą kartą Lietuvai yra patikėta organizuoti šių pratybų parengiamąją fazę. Pratybos vyksta pagal tam tikrą scenarijų, imituojant susidariusį konfliktą tarp pramanytų šalių.

Pratybų dalyviai pagal scenarijų yra suskirstyti į dvi grupes, iš kurių viena atlieka pagalbos suteikimo vienai iš pramanytų šalių, taip pat gynybos, kita – puolimo funkcijas. Tai – puiki proga patikrinti laivų įgulų pasiruošimą vykdyti karines užduotis artimas realioms sąlygoms.

Pratybų metu atliekamos ir tobulinamos karo laivų manevravimo formuotėse, laivų konvojavimo, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, minų paieškos ir nukenksminimo, kovos su povandeniniais laivais, jūrų desanto išlaipinimo krante bei kitos karinės procedūros.

Šias didžiausias NATO pratybas, kurios vyksta birželio 4–15 d., Baltijos jūroje organizuoja NATO smogiamosios ir palaikymo pajėgos (angl. Naval Striking and Support Forces NATO, trump. STRIKFORNATO), kurioms iš štabo laivo „Mount Whitney“ vadovauja JAV VI laivyno vadė viceadmirolė L. Frachetti.

Pratybų pagrindiniai tikslai – tarp dalyvaujančių NATO ir Šiaurės Europos valstybių pajėgų išplėsti sudėtingų kompleksinių operacijų mastą; taip pat didinti ir gerinti dalyvaujančių šalių pajėgų tarpusavio bendradarbiavimą ir sąveiką bei kelti dalyvaujančių jūrų pajėgų kompetencijos lygį.