Apie neTiesą neTeisingumą ir neTeisybę

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-05 00:46:51, skaitė 524, komentavo 3

Apie neTiesą neTeisingumą ir neTeisybę

Europos Žmogaus Teisių Teismas 2018 m. gegužės 31 d. paskelbė, kad Lietuvoje 2005-2006 metais veikė slaptas JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) kalėjimas įtariamiesiems terorizmu laikyti. Lietuva leido JAV žvalgybos pareigūnams poną Husayną kankinti įvairiomis psichologinio ir fizinio smurto formomis Lietuvos valdžia žinojo, kad CŽV su jo elgsis taip, kaip draudžia Konvencija. Anot teismo, Lietuva efektyviai neištyrė palestiniečio skundų. Neįvardinti pareigūnai buvo papirkti neįvardintomis dolerių sumomis.

Vyriausybės atstovė Europos Žmogaus Teisių Teisme Karolina Bubnytė sako, kad "teismo sprendimas dėl Lietuvoje buvusio slapto JAV kalėjimo remiasi tik netiesioginiais įrodymais pagrinde viešojoje erdvėje prieinama informacija“, – sakė teisininkė.

Primenu. Lietuva samdė Anušauską Kirkilą. Tie tyrė tyrė klausinėjo senolį Prezidentą Adamkų. Tas nieko nematė nerado tiesioginių įrodymų nematė sąskaitų kam JAV pervedė pinigus nerado kamerų nieko nerado.

Ir stebukle - Strasbūre teismas rado įrodymus ir nubaudė Lietuvą. Tai parodė jog Lietuvoje teisingumo nėra. Nėra ir nebuvo. Nebuvo nėra ir greitai nebus.

Kaip Lietuvoje spręndžiama teisingumo nebuvimo problema? Labai paprastai. Sukuriamas BK straipsnis:

232 straipsnis.
Nepagarba teismui

Tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino teisingumą vykdančius teismą ar teisėją dėl jų veiklos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Problema išspręsta. Kaip manot - Masiulis bus pasodintas už kyšio paėmimą? Aš manau, kad ne. Teismui prokuroras ant stalo nepadės papkėje pakankamai įrodymų. Nors 99 nuošimčiai Lietuvos piliečių remdamiesi netiesioginiais įrodymais pagrinde viešojoje erdvėje prieinama informacija įsitikinę jog Masiulis ėmė kyšį. ( Masiulis turėjo pinigus kartu su skolos rašteliu kuriame jis pasirašė paėmes "paskolą" ???)

Bet jei tą teismą kuris nenuteis Masiulio pavadinsi "teisingumo farsu",- tau gręsia bauda areštas arba naros Pravieniškėse iki 2 metų.

Grįžtam atgal į teismą Kėdainiuose kai teisėjui nebuvo pateikta pakankamai įrodymų dėl tvirkinimo. Po teismo LRT laidų vedėjas Edmundas Jakilaitis 2013 09 25 dieną sako per LRT: - "Pedofilijos nebuvo. Ūsas išteisintas. Po mirties. PEDOFILIJOS NEBUVO. Tai yra įsiteisėjęs teismo spręndimas.(...) Aš konstatuoju faktus. Pedofilijos nebuvo. Ūsas išteisintas."

Tai jei teisėjui prokuroras neatnešė įrodymų dėl tvirkinimo ar tai reiškia jog tvirkinimo nebuvo??

Jei Masiulis nebus nuteistas už kyšio ėmimą ar tai reiškia jog jis kyšio neėmė?

Didelė dauguma Lietuvos visais trim atvejais remdamiesi netiesioginiais įrodymais pagrinde viešojoje erdvėje prieinama informacija turi kitokią nuomonę apie CŽA kalėjimus tvirkinimą Garliavoje ir Masiulio kyšio paėmimą.

Apie Garliavos įvykius viešoje erdvėje buvo daug informacijos kurios nebuvo ant stalo pas teisėją. Todėl ir buvo priimtas toks keistas teismo spręndimas. O dauguma Lietuvos žinojo apie melavimus. Apie parodymų
kaitaliojimus. Apie kirpėjos žirklių kainą. Apie raudoną piniginę. Apie D.K. skundus visiems kam galima. Apie policijos nerangumą. Apie kaltinimų sąrašą Venskienei. Vienas topinis. Tai policininko sambisto dviejų metrų ambalo sužalojimą... Venskienė imama kaip Paksas su ilgu kaltinimų sąrašu - gal kas prilips.

Tai buvo mano asmeninė nuomonė apie Tiesą Teisingumą Teisėsaugą ir Teisėtvarką Lietuvoje. Beveik spontaniškai...