Skiriama Sąjūdžio 30 – mečiui. Prap***a valstybė

Autorius: Valdas Vižinis Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/06/skir... 2018-06-05 18:44:09, skaitė 783, komentavo 1

Skiriama Sąjūdžio 30 – mečiui. Prap***a valstybė

lukiskiu-aikstes-vytis.jpg
© infa.lt nuotr.

Valdas Vižinis

Mes prap***me savo valstybę … JIEMS, ją kūrusiems tik sau.

Verslo ir politikos gaujoms. Elitui. Tiems, kurie įvykus stebuklui – nustoję kautis tarpusavyje ir susiskambinę laisvai tilptų į kokius Nausėdžių kaimo kultūros namus. 200 – 300 žmonių.

Tiek žmonių šią dienai Lietuvoje gyventi tikrai gera. Ir jausti – tai jų šalis. Dar pridėkime šių subjektų šeimų narius, visus jiems patarnaujančius registruotus, skiepytus, reguliariai kaulą gaunančius skalikus, vikolakius valstybinėse sistemose. Po kokį šimtą kiekvienam gaujos nariui. Manau. … na 20 -30 000 žmonių. Jie niekur nevažiuos. Nes gyvenimus susikūrė čia. Mūsų sąskaita.

O mes ? Mes gyvename pagal šių gaujų nustatinėjamas taisykles, pagrindinę jų – visada esame laisvi rinktis demokratiškoje šalyje. Dirbti jiems arba … lėktuvas.

Taip, mielas skaitytojau. Prap***me, nes po Sąjūdžio mitingų, po nepriklausomybės paskelbimo, po Sausio kovų, bendroje euforijoje tiesiog nesupratome kas vyksta .. tiesiog galvoje netilpo, kaip?? .. tame pačiame Baltijos kelyje, prie tų pačių laužų .. mes visi.

Ne, ne .. jau dabar tikslintų jie. Tai mes ir jūs. Tai jūs visi. Nes kiek vėliau mes jiems patys net nenutuokdami jau plušome bankrutuojančiose gamyklose ar besikuriančiuose įmonėse, mokyklose, aukštosiose, bibliotekose už varganus minimumus, o jie, garsiai amsint jų skalikams – kokie atlygimai , džiaukitės, kad darbo turit, – ir jau visai nesivaržydami dalinosi mūsų visų: gamyklas, teritorijas, prokuratūras, sklypus, postus, ES pinigų čiaupus. Mūsų. JIE.

Vis prisimenu V. Adamkaus žodžius per „Žinių radiją“: „tuo metu džiaugiausi kiekvienu milijonieriumi“.

O kaip dabar jums, V. Adamkau. Ar ir dabar nežinote „kaip Lietuvoje tampama milijonieriumi“ ???

Ir juk atrodė, kad valstybė tai mes. Na yra nesklandumų. Na yra klaidų .. ko nepasitaiko.

Raminome save. Juk gyvename iškovotoje ir išsvajotoje nepriklausomoje Lietuvoje. Savo. Ir šast – jų valstybėje, kurios pavadinimas Lietuva. Mūsų Lietuva šast ir susitraukė iki buto durų ar tvoros vartų.

Ir jie velniškai veikė. Ciniškai tiksliai. Verslo gauja perka politikos gaują. Kai verslo gauja apsiginkluoja viešo žudymo įrankiais. Ir teikia pasiūlymą, nuo kurio politikos gaujai neįmanoma atsisakyti.

Visa tai VSD pažymos. Juodu ant balto. Galutinai, negrįžtamai sugriovusios iliuzijas apie mūsų visų Lietuvą.

Tikriausiai tokia diena neišvengiamai turėjo ateiti. Tikriausiai tam reikėjo balsavimo prieš visas buvusias partijas. Visas. Iš baisios nevilties. Ne už, bet prieš. Už kitą ..nebesvarbu, kažkokią, nežinomą, nesuprastą, bet kokią. Kai jau nebesvarbu, kokia ji išties yra ar bus. Kad tik prieš juos. Visus. Meluojančius, vaidinančius. Ir žinote, jūs galite juoktis. Šis kartas nemelavo.

Todėl šansas. Nuo svetimų 91 -aisiais apsigynėme. Dabar, 2018 –ais šalį jau reikia atiminėti iš savų. Ne, ne iš savų. JŲ. Nes jie mums ne savi.

Ir tą reikia daryti patiems. Nelaukiant valstiečių, ateivių, NATO. Nes jie nieko savo noru neatiduos. NIEKO.

Tik padėkosiu nesisaisčiusiems su gaujų struktūromis, supratusiems – be visuomenės įsikišimo, be žmonių realios pagalbos nebeįmanoma pakeisti banditų diktuojamų taisyklių, jų įtakos agentų išnuodijimo, išgaudymo spąstais, nupurškimo insekticidais. Ryžusiems skelbti. Bet kiek prislopę nuo netikėtumo, paviešinus pažymas, JIE nauja jėga gali pradėti suktis vėl.

Jau kelinta diena sodyboje kvepia šienu .. rytoj Vilniuje forumas.

Nespėju. Bet būtinai susisieksiu su vilniečiais … ilgam ..

šaltinis: Facebook