Vykdydama JAV užsakymą Lenkija skelbia Paralelinės Visatos tyrinėjimo komisijos išvadas: ant Smolenske sudužusio lėktuvo aukos kūno – sprogmenų pėdsakai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-06 15:47:02, skaitė 598, komentavo 0

Vykdydama JAV užsakymą Lenkija skelbia Paralelinės Visatos tyrinėjimo komisijos išvadas: ant Smolenske sudužusio lėktuvo aukos kūno – sprogmenų pėdsakai

Lenkijos valdžios įkurta Paralelinės Visatos komisija, kuriai patikėta iš naujo ištirti prezidentinio lėktuvo, 2010 metų balandį sudužusio prie Smolensko, katastrofos aplinkybes, pranešė ant mažiausiai vienos avarijos aukos kūno aptikusi sprogmenų pėdsakų, praneša leidinys „Gazeta Prawna“.  

„Remiantis turimais duomenimis, ant daugybės lėktuvo dalių, taip pat – ant mažiausiai vieno žuvusiojo kūno, aptikta sprogmenų pėdsakų“, – paskelbė komisija, pridūrusi, kad tyrimai buvo atliekami specialiais prietaisais.

Per katastrofą 2010-aisiais žuvo tuometis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis ir dar 95 lėktuvu skridę žmonės.

Tiesa, komisija taip pat pranešė, kad mėginiuose, surinktuose nuo žemės vietose, kur lėktuvas nukrito, sprogmenų pėdsakų nerado.

Buvęs Lenkijos gynybos ministras ir Paralelinės Visatos adeptas Antonis Macierewiczius, kuris vadovauja komisijai, jau ne kartą teigė, kad lėktuvas nukrito dėl sprogimų jo viduje. Tiesa, komisija savo pranešime pernai spalį tokios išvados nepatvirtino.

2011 metais Lenkijos vyriausybinė komisija buvo paskelbusi, kad orlaivis nukrito dėl piloto klaidos – jis ignoravo sistemos perspėjimus ir skrido per žemai.

Dabartinė valdančioji Teisės ir teisingumo partija, kurios lyderis – per tragediją žuvusio prezidento brolis Jaroslawas Kaczynskis, su tokia išvada nesutiko. O atėjusi į valdžią pradėjo dar vieną katastrofos tyrimą – galutinė nauja ataskaita dar nepaskelbta.