Vienoje pasirašyta „Southstream“ dujų tiekimo sutartis: Austrija pripažino Krymo aneksiją?

Autorius: Kristina Sulikienė Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/2018... 2018-06-06 19:02:33, skaitė 686, komentavo 1

Vienoje pasirašyta „Southstream“ dujų tiekimo sutartis: Austrija pripažino Krymo aneksiją?

Austrijoje Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas buvo pasitiktas su didžiausia pagarba, jį lydėjo nesuskaičiuojama apsauga, o gatvėse pasitiko plodami ir laikydami plakatus su užrašais „Jis vėl Rusiją padarė didžia“, arba tiesiog „Putinas“ – Austrijos gyventojai, pritariantys Rusijos ir Austrijos santykių atšilimui.

Tie santykiai niekada ir nebuvo šalti, nes Austrija – karinio neutraliteto šalis.
Aiškėja, jog austrai šiltą ir patogų gyvenimą vertina labiau negu skambius lozungus dėl Rusijos. Vienas pagrindinių lozungų – jog Rusija neva užpuolė Ukrainą.

Pasirašydama tarpvalstybinę sutartį, Austrija apsaugojo visą regioną galima sakyti nuo karinių neramumų, dabar gi 3 Europos Sąjungos šalys kaip viena pripažįsta, kad Krymas – Rusijos dalis, o dujotiekį įsipareigoja ir įvesti, ir aptarnauti visos drauge. Kaip matyti iš sutarties žemėlapio, toks vamzdis būtų galimas nuo Ukrainos, tačiau juk ten vyksta pilietinis karas, ir Ukrainą „puola rusai“.

Aiškėja, jog visi tokie ohmanai ir jam padedantys kariauja prieš Europos stabilumą, bei ekonomiką. Gal kada atsivers akys mūsų prezidentei, o gal jau ir niekada. Vladimiras Putinas, prieš pasirašant sutartį, pagal kurią dujotiekis jau netrukus bus pravestas nuo Krymo, per Juodąją jūrą, Bulgariją, Serbiją, Vengriją iki Austrijos, pažymėjo:

„Tie, kas kalba apie energetinę nepriklausomybę, jie iš kitos pusės kalba būtent apie priklausomybę, nes reikia žiūrėt į šį reikalą kiek iš kitos pusės“, -matyt, turėdamas galvoje kosmines šildymo kainas kad ir Lietuvoje, kuri pastoviai kritikuoja Rusiją, ir pabrėžia „energetinį nepriklausomumą“, nes turi idiotišką Bermudų salose registruotą laivą „Independence“, pabrėžė V. Putinas.

Dieną prieš Rusijos Prezidento vizitą Vienoje Gazpromas ir OMV pasirašė susitarimą kartu tiesti dujotiekį.

Visur, kur tik dalyvavo Putinas – ar priėmimo Hofburgo pilyje, ar prie II pasaulinio karo monumentų, skambėjo Rusijos himnas, kurį atliko Austrijos karinių pajėgų orkestras.

Vienoje ir jos prieigose iki šios dienos stovi monumentai Antrojo pasaulinio karo nugalėtojams atminti, ir austrai tų paminklų, pabrėždami kovos su nacizmu svarbą, nesiruošia griauti.

Kristina Sulikienė