Viktoras Uspaskichas. Ponas NSGK pirmininke, jūs arba visiškai nesiorientuojate, arba jums daroma įtaka

Autorius: Viktoras Uspaskichas Šaltinis: https://www.uspaskich.eu/aktua... 2018-06-07 17:49:28, skaitė 700, komentavo 0

Viktoras Uspaskichas. Ponas NSGK pirmininke, jūs arba visiškai nesiorientuojate, arba jums daroma įtaka

1. Jūs nuslėpėt apie 50 politikų pavardžių, kurie vykdo neteisėtus rinkiminių kampanijų finansavimus (dauguma jų konservatoriai, liberalai ir socdemai).

Už tą patį Darbo partija buvo krušama 10 metų tų pačių 50, esą labai sąžiningų, politikų.

Prokuratūra iškratė įvairius fondus, agentūras, jų kompiuterius, ofisus, iš ten išsitraukėpinigines sumas, kurias jie gaudavo iš verslininkų, ir visa tai įtraukė į Darbo partijos bylą.

Ačiū Dievui, Aukščiausiojo teismo instancijos teisėjai nepabijojo, viską išaiškino ir išteisino nuo pirmosios instancijos nusikalstamo sprendimo skirti laisvės atėmimą.  Tad visiems šitiems politikams (kalba eina apie 50) ir jų partijoms, kurios naudojasi fondais, agentūromis, kurias jūs nuslėpėte savo NSGK pažymoje, turi būti analogiškos bylos.

2.  Ponas pirmininke, jūsų smegenų pusrutulis, matyt, sukasi priešinga puse nei Žemė. Net prokurorai bandė įrodinėti priešingai nei jūs aiškinat savo išvadoje.

“Pasakykit man, kaip galima iš oficialios partijos sąskaitos pervesti oficialius deklaruotus pinigus į oficialią įmonės sąskaitą už paslaugas ir pavadinti tai pinigų legalizavimu??? Jums visai stogas nuvažiavo ir, matyt, ne tik jūsų stogas, o visų kas balsavo už tokios išvados formuluotę. Aš jums siūlyčiau tokią formuluotę finansiniame pasaulyje užpatentuoti. Gal gausit Nobelio premiją finansų srityje! 

Tad jūs arba turite labai iškreiptą mąstymą apie finansines operacijas, arba jums kažkas daro poveikį ir verčia rašyti tokias nesąmones. Ar tokius sandorius jūs siūlote slėpti, nedeklaruoti? Tad už tai mes buvom po teismus tampomi 10 metų.  Ką  jūs norite tuo pasakyti???  Kad valstiečių partija, kurios narys jūs esate, taip pat konservatoriai, socdemai, liberalai, ir kiti, kurie mokėjo už gautas paslaugas – visi užsiiminėjo pinigų legalizavimu? Tuomet kodėl jūs jų nepaminėjot šalia Darbo partijos? Išvada viena – jums yra stipriai daroma įtaka. Tikriausiai gavot užduotį Darbo partiją žūtbūt paminėti NSGK išvadose, nes kitaip Darbo partija niekur kartu su nusikalstamais politiniais veikėjais, kurie save vadino tradicinėmis partijomis, nefigūruoja.

3. Kitas epizodas iš jūsų išgirtos išvados. Kaip taip galima išsireikšti, Darbo partija ir kitos partijos gaudavo finansavimus iš (čia negaliu tiksliai pasakyti, čia labai laisva ir „objektyvi“ žiniasklaida rašo, ar jūs taip komentuojat) “Nemuno bangos grupės“, kuri vėliau buvo perregistruota į UAB „Neo Group“, kuri rinkimuose į Seimą rėmė:

A.Kubilius (konservatorių partija) Gavo – 21 000 Lt;

A.Vazbys ( konservatorių partija) Gavo – 21 000 Lt;

P.Grecevičius ( konservatorių partija) Gavo – 21 000 Lt;

Dagys (konservatorių partija ) Gavo – 21 000 Lt.

Tai yra konservatorių viršūnė su jų vadovu priešaky.

Neįtraukiant kiek jie ir kiti gavo iš kitų rėmėjų, pavyzdžiui iš „Dujotekanos“ (kuri buvo įvardinta kaip Kremliaus priedanga ir kelianti grėsmę nacionaliniam saugumui). Konservatoriai, socialdemokratai, Naujoji sąjunga, lenkų partija iš jų gavo po 37 000 litų.  Valstiečių ir Naujoji demokratų partija gavo 50 000 litų. Vilija Blinkevičiūtė gavo 100 000 litų, kurių išvis nedeklaravo.

Vėliau 57 000 Lt. (tai tik oficialiai, man žinomais ir kitais būdais) finansavo pilietininkus (A. Matulevičiaus ir V. Muntiano partija). Tai yra atskira, VSD puikiai žinoma istorija, kad „Dujotekana“ aktyviai dalyvavo skaldant Darbo partiją ir frakciją.

Tų atskilėlių pilietininkų frakcijos narys, apart žinomų V. Muntiano ir A. Matulevičiaus, buvo V. Orehovas, o vėliau jis tapo „Dujotekanos“ direktoriumi ir kartu su KGB pulkininku P. Vojeiko kūrė sau palankią politinę struktūrą. VSD puikiai žinoma, kad būtent šita kompanija finansavo „valstybininkus“. Yra užfiksuotas ir telefoninis pokalbis, kaip buvo derinama su Maskvos KGB generolu, Putino draugu, kaip V. Uspaskich išvyti iš Lietuvos.

Tai nutiko po to, kai aš sukūriau energetikų viršpelnius apribojantį įstatymą ir Lietuvos vartotojai nuo to laiko šimtais milijonų mažiau mokėjo už elektrą ir kitą energiją. Bet į valdžią atėjus  konservatoriams tas viršpelnių įstatymas buvo pakeistas ir viršpelnis buvo grąžintas atgal su energetika susijusioms verslo grupuotėms. Būtent jie pasirūpino, kad iš Rusijos akademijos būtų atvežta pažyma apie mano, esą neteisėtą, diplomą (tai prisipažino „Lietuvos ryto“ žurnalistas, kuriam ir buvo paduota pažyma, ant kurios puikuojasi Rusijos KGB generolo parašas).

Po to man oficialiai teko kreiptis į akademiją, kad būtų ištaisyta klaida. Ir ji buvo ištaisyta. Iš tiesų, šiandien aš gailiuosi, kad neapskaičiavau savo jėgų ir sukūriau įstatymą, po kurio man teko dešimtmetį tampytis po teismus, ir patirti purvo gamybą ir pylimą ant manęs visu gražumu. Remiantis monitoringu, buvo išleista apie 10 000 straipsnių, per 1000 TV laidų, kuriose ištisus metus, diena iš dienos, ant manęs buvo pilamas purvas.

Ir tik viena buvusi Darbo partijos narė V. Martinkaitienė ( dabar jau ne narė) be partijos leidimo gavo 3000 litų.

Ir jūs drįstat vartoti tokią formuluotę  – „Darbo partija ir kitos partijos gaudavo finansavimą“?

“Jūs matomai visiškai nesiorientuojate skaičiuose. Tokiu atveju ne jums atlikinėti tokius tyrimus. Vien konservatorių partija ir jos atstovai tik iš šitų dviejų verslo  grupių gavo 40 kartų daugiau nei Darbo partija. Ir tai vadinasi „Darbo partija ir kiti“???”

Ar jūs suprantat skirtumą, kas yra 3000 litų ir 121 000 litų.?  Aiškinu: tai yra 40 kartų po 3000 litų.  Ar jums kitaip surašyti?  Tiesiog stulpelyje iš vienos pusės surašyti 40 kartų po 3000 litų ir vieną kartą  iš kitos pusės. Gal tada jūs suvoksit, kad tai yra daugiau ir skirtumas – didžiulis?

Ir jūs dar užsimanot tirti „VP Market“ veiklą, kur milijoniniai, net milijardiniai skaičiai. Jūs ten pasimesit skaičiuose, gerbiamasis, ten daug daugiau nulių. 

4. Ką tai reiškia V. Uspaskich atstovavo „Baltic Holding“? (tai yra tą pačią „Neo Group“, iš kurios konservatoriai gavo daugiausia paramos)? Paaiškinkit man, kaip jūs suprantat tokį išsireiškimą „atstovavo“, nes jūs taip parašėte?  Ar aš buvau ten įdarbintas? Ar man buvo mokama? Ar aš siūliau taisyti kokius nors įstatymus? Jūs ką ten porinot? Aš suprantu, kad jums ir konservatoriams labai apmaudu, kad ten nėra Uspaskich, o jo reitingai kilo. Ir jūs nėrėtės iš kailio kaip nors įvykdyti uždavinį ir įtraukti ten mane. O juk paskui kiti ką nors papildys, pakeis ir bus sukurta istorija. „Nežinau jis pavogė ar iš jo pavogė, bet jau nepasitikėjimas ir įtarimas yra“. Todėl nesišvaistykite žodžiais viešai apie tai, ko nebuvo.

Nespėjau peržiūrėti viso jūsų kūrinio, bet panašu, kad paveikslas tas pats.

Jūs galite atspausdinti šitą savo išvadą ant minkšto popieriaus, kad būtų galima jį panaudoti pagal paskirtį.

Ponas pirmininke, jūs nesiorientuojate finansuose, finansinėse operacijose arba jums stipriai daroma įtaka. Arba paprastai – jūs esat nesąžiningas.

Viktoras Uspaskich, Darbo partijos pirmininkas