Maistinė žmogiena

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/maistine-zm... 2018-06-08 12:03:11, skaitė 1577, komentavo 1

Maistinė žmogiena

Vartotojas net nenutuokia, kad pirkdamas tirpią kavą Nescfe, kakavą Nesquick, prieskonius Maggie, vaikišką maistelį ir kitus produktus, turinčius kompanijos Nestle prekybos ženklą, gauna produktą su žmogiena.

2012 metais ekranuose pasirodė filmas „Debesų atlasas“, kurį pagal Deivido Mičelo to paties pavadinimo knygą susuko seserys Vačiovski. Jums nepasigirdo, būtent seserys Vačiovski. Broliai Vačiovskiai, sukūrę kultinę trilogiją „Matrica“ vėliau pakeitė savo lytį. Tačiau šio straipsnio tema kita.

Grįžtant prie filmo „Debesų atlasas“ idėjos, reikia pažymėti, kad vienoje iš lygiagrečių siužetinių linijų pasakojama apie Korėjos sostinę Seulą tolimoje ateityje. Pasakojama apie greito maisto restoraną, kuriame dirba išimtinai jaunos ir patrauklios oficiantės, specialiai atrinktos ir išdresiruotos šiam darbui. Jų buitį galima apibūdinti taip: atsikelti, nusiprausti, pasimatuoti darbo uniformą, tada – darbo diena, maistingo energetinio muilo vartojimas, kas padeda gerai išsimiegoti ir, žinoma, nakties miegas.

Kas gi tai per energetinis muilas, kuris padeda užmigti kūdikio miegu ir kodėl toje firmoje dirba išimtinai jaunos merginos? Tolimesnis siužetas papasakoja žiūrovui apie tam tikrą ritualą, kurį atlieka darbuotojos, pasiekusios brandos amžių ir pereidamos į kitą lygį.

Filmo trukmė – 172 minutės ir praktiškai pačioje jo pabaigoje mes sužinome dar vieną svarbią detalę apie šio greito maisto restorano veiklą. Vienai jaunai darbuotojai pavyksta prasiskverbti į kambarį, į kurį išveda paaukštintas padavėjas. Paaiškėja, kad tai cechas, kuriame jų dar ne visai nuvytę kūnai perdirbami į energetinį muilą: nukapojamos galvos, sudorojama likusi skerdiena ir t.t.

Kažkas gūžtelės pečiais: „Kas per kvailystės?“, kažkas pasakys, kad tai liguistos fantazijos kliedesiai, o kažkas numos ranka: „baisus čia daiktas, tokia jau autoriaus išmonė, ir apskritai, ko galima tikėtis iš filmo, kuriame kalbama apie iškilius pederastų pasiekimus ir kurį nufilmavo režisieriai, kurie paskui pakeitė savo lytį?“ atvirai kalbant, aš irgi neteikčiau šiam epizodui didelio dėmesio, šiuolaikinis kinas pilnas įvairiausių iškrypimų ir absurdiškų psichodeliškų siužetų. Taip ir būtų, jeigu ne viena informacija, kuri privertė susimąstyti.

Leiskite pristatyti amerikiečių biotechnologinę kompaniją Senomyx Co Ltd, kurios pagrindinis prifilis – įvairių priedų maisto ir kosmetikos pramonei gamyba. Jeigu užeisime į anglišką Wikipedia tinklapį, sužinosime, kad sukurtas kompleksas HEK293 yra tikras minėtos kompanijos pasididžiavimas.

Savo ruožtu, jei užduosime klausimą, ką reiškia HEK293, ta pati Wikipedija atsakys, kad HEH iššifruojama kaip Human Embryonic Kidney, t.y. abortuotų žmogaus embrionų inkstai.

Padarykime nedidelę pauzę, kad galėtume dar sykį prasukti galvoje komponento iššifravimą, ir tęskime toliau. Tiems, kuriems resursas Wikipedia ne autoritetas, siūlau peržvelgti žemiau pateiktas nuorodas, įskaitant organizaciją ATCC, kurios tinklapyje galima pamatyti ne tik šio produkto sertifikatus, bet ir įsigyti patį produktą viso labo už 575 eurus. Toliau – daugiau. Apsilankę kompanijos tinklapyje, mes sužinosime apie įmonės – abortuotų žmogaus embrionų perdirbėjos partnerius. Sąrašas nepilnas ir visgi kelis pažįstamus pavadinimus mes ten sutiksime: Pepsi ir Nestle.

Jei toliau patyrinėsime šį klausimą ir paieškosime papildomų šaltinių, kie patvirtina, kad nurodytos kompanijos naudoja priedą HEK 293 savo gaminiuose, tai neišvengiamai susidursime su šaltiniais, pasakojančiais apie visuomenės protestus, ir ne tik Amerikoje, bet ir pas mus, Rusijoje. Žemiau pateiktos nuorodos į angliškus resursus šia tema, o kilus norui, galite susirasti ir rusiškus resursus.

Pačiame Senomyx tinklapyje, skyrelyje FAQ į klausimą apie maisto priedų markiravimą, kalbama, kad gamintojas turi įstatymų garantuotą teisę nepatikslinti panaudoto priedo ar dažiklio tipo/kodo, argumentuodamas gamybos proceso komercine paslaptimi. Vadinasi, vartotojas gali net neįtarti, kad pirkdamas tirpią kavą Nescafe, kakavą Nesquick, prieskonius Maggie, vaikišką maistą ar kitus produktus, priklausančius prekių ženklui Nestle, gauna produktą su žmogiena.

Tai gali skambėti siaubingai, tačiau būtent taip ir yra. Rekomenduoju paieškoti internete duomenų apie aktyvistų piketus palei Nestle kompanijos būstinę Rusijoje.

Būkite atidūs, gerbiamieji, ir nesileiskite kvailinami. Gražus įpakavimas ir spalvinga reklama garantuoja paklausą, tačiau negarantuoja gamintojo sąžiningumo.

Šaltinis 1 (ENG)

Šaltinis 2 (ENG)

Šaltinis 3 (ENG)

Šaltinis 4 (RU)

Straipsnis