Lietuva yra pasirengusi mokėti už rusofobiją

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-06-09 08:55:13, skaitė 634, komentavo 1

Lietuva yra pasirengusi mokėti už rusofobiją

Vilnius, archyvinė nuotrauka
Vilnius, archyvinė nuotrauka

Dar kartą Lietuva įrodė, kad rusofobijos politika jai yra svarbesnė nei ekonominis tikslingumas

Lietuvos valdžios institucijų atsisakymas pasirašyti sutartį su Estijos bendrove, laimėjusia pabėgių tiekimo konkursą, lems tarptautinį teismo procesą, kuris automatiškai paveiks Lietuvos valstybės investicijų įvaizdį. Už valdžios institucijų rusofobinę isteriją sumokės paprasti mokesčių mokėtojai iš savo kišenės.

Už žodžius teks atsakyti tvirtu euru

Dar vienas teisminis tyrimas laukia Lietuvos, kuriai atstovaus valstybinė įmonė "Lietuvos geležinkeliai". Ji atsisako pasirašyti susitarimą su Estijos bendrove "Skinest Baltija", kuri sąžiningai laimėjo pabėgių tiekimo už 3 milijonų eurų sumą konkursą. Lietuvių motyvas yra tariamas ryšys tarp Estijos įmonės ir Rusijos kapitalo.

Estai netekę žado. Jie atitiko visas paskelbto "Lietuvos geležinkelių" konkurso sąlygas, pasiūlė geriausią kainą ir turėjo teisę tikėtis gauti sutartį. Ir štai, lyg perkūnas iš giedro dangaus, šitoks fiasko. Ir visa tai paremta rusofobine Lietuvos valdžios institucijų pozicija.

"Mes apskųsime bylą teisme. (…) Tikslas yra bet kokia kaina pašalinti "Skinest Baltija" iš konkurencinės kovos. Jei konkurentų pašalinimo ar sustabdymo praktika prisidengus nacionaliniu saugumu  Lietuvoje tapo įprastu reiškiniu, tai bus labai bloga žinia užsienio investuotojams", — teigia "Skinest Baltija" pranešime spaudai.

Estijos bendrovės direktorius Valdas Rasimas priduria, kad teisme pareikalaus ne tik apmokėti dalyvavimo konkurse išlaidas, bet ir sieks atlygio už žalą įmonės įvaizdžiui. Ir ji gali būti išreikšta sumomis su daug nulių. Ir visa tai yra dėl Lietuvos susisiekimo ministerijos, kuri išreiškė nekorektiškus žodžius apie "Skinest Baltija" akcijų valdymo bendrovės "Skinest Rail" savininką Olegą Osinovskį.

Įvaizdis — niekis, rusofobija — viskas

Na, dėl visko kalti patys estai. Prieš pateikdami paraišką dalyvauti konkurse, turėjo perskaityti bent jau praeitų metų naujienas iš skyrių "politika" ir "ekonomika".

Čia jums ir kaltinimai, dėl kurių atsistatydino Seimo narys Mindaugas Bastis, apkaltintas dėl tariamų ryšių su Rusijos verslu ir net paprasto bendravimo su Rusijos žurnalistais. Pavyzdinis yra paskutinis didysis mega-skandalas su didžiausia Lietuvos korporacija "MG Baltic", kuri kaltinama proteguojanti "Rosatom" interesus. O praėjusių metų pabaigoje "Lietuvos geležinkeliai"  buvo apkaltinti dėl to, kad pirko kraną Rusijoje…, kuris pats šnipinėja NATO kariuomenę ir tankus visoje Lietuvoje ir realiu laiku siunčia ataskaitas tiesiai į Rusijos FSB. Ir tai ne juokai.

Sąskaitą apmokės žmonės

O jei įsigilintume į penkerių, dešimties, dvidešimties metų Lietuvos politinio šou istoriją, pamatytume rusofobijos šedevrų, kurie kainavo lietuvių tautai šimtus milijonų ir net milijardus eurų. Tai ir skandalinga istorija su Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos privatizacija, o vėliau perpardavimu, Ignalinos atominės elektrinės uždarymas ir naujos Visagino atominės elektrinės statybos imitacija, SGD terminalo pirkimas.

Visi nuostoliai už šiuos projektus yra mokami tiesiogiai iš paprastų Lietuvos piliečių — mokesčių mokėtojų kišenės, o pinigai ir kitos premijos nusėda valdžios atstovų kišenėse. Ir visa tai pridengiama rusofobijos figos lapeliu šaukiant: "Rusai puola!".

Taigi, brangūs potencialūs Lietuvos ekonomikos investuotojai, prieš pirkdami bilietą į Vilnių ar Kauną, įsigilinkite į savo ir savo kompanijos gyvenimo istoriją. Ir jei jūs kada nors atsitiktinai pietavote Paryžiuje esančiame restorane, o prie kaimyninio stalo sėdėjo rusų turistai, tada kelias į Lietuvos rinką jums jau uždarytas. Be to, neduok Dieve, jūsų kompanijoje bus bent vienas darbuotojas su rusiška pavarde. Apie Lietuvos milijonus ir milijardus eurų galite nė nesvajoti.