Viktoras Orbanas: Mes nenorime būti maišomi su kitais

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-06-09 08:55:41, skaitė 678, komentavo 0

Viktoras Orbanas: Mes nenorime būti maišomi su kitais

https://1.bp.blogspot.com/-_NM_meCje58/Wp4Kr5STNgI/AAAAAAAAIjU/JjrnzxPeFR8aXJFwUZMfxo1jVMVMFuqAACPcBGAYYCw/s1600/4fca098134583b54b3d148609203fb36ee95cef4.jpg

„Europoje vyksta gyventojų perkėlimas, iš dalies tam, kad padėti spekuliantams, tokiems kaip JAV finansininkas Džordžas Sorošas uždirbti pinigus, sunaikinant žemyną“, - penktadienį pasakė Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

„Būtina atvirai kovoti su Sorošu ir jo "armija" ir konstatuoti, kad jie nori imigracijos, o jų ideologinė motyvacija yra daugiakultūrė Europa“, - sakė Orbanas "Kossuth Radio".

„Jie nemėgsta krikščioniškos Europos tradicijų ir jie tiki, kad jei jie mus sumaišys mus su kitomis tautomis, tada Europa bus gyvybingesnė. Jie nori sunaikinti Europą, nes tikisi didelio pelno; tai tik finansinių spekuliantų prigimtis", - sakė jis. Tačiau „mes nenorime būti maišomi su kitais“, - pridūrė Orbanas.

Orbano žodžiais, Vengrijoje viskas dabar tvarkoje ir su krikščionybe, ir su kalba, kultūrą, gyvenimo būdą, taip pat su religijos laisvę ir požiūriu į šeimą, vyrų ir moterų santykius. Jis pridūrė, kad kitais metais vyksianti Europos Parlamento rinkimai bus susiję su šiais klausimais ir vertybių konfliktu.

Pemjeras papasakojo radijo klausytojams, kad šį mėnesį bus teikiami Konstitucijos ir įstatymų pakeitimai, kurie numato bausmes už neteisėtos migracijos organizavimą. Orbano šalininkai tam turi parlamente konstitucinę dviejų trečdalių daugumos paramą. Orbano nuomone, visos jėgos turi būti mobilizuotos šalies apsaugojimui, todėl įstatymų pataisos draus prievartinį užsienio piliečių perkėlimą į Vengriją. Organizavimas nelegalios migracijos bus kriminaliniu nusikaltimu, pasakė Orbanas. Jis palankiai įvertino naujausius įvykius Europos politikoje, sakydamas, kad „kai kurie kieti berniukai pasirodė Europos politikoje". „Mes esame švelnus ir nuosaikūs, palyginti su naujais lyderiais, kurie dabar atvėrė savo burnas", - sakė jis, nurodydamas Austrijos ir Italijos pavyzdžius.

Italai sakė, kad nori sustabdyti migraciją, o ne platinti nelegalius migrantus, tokie migrantai turi būti pašalinti iš Europos, sakė Orbanas. Jis pridūrė, kad Višegrado grupė anksčiau buvo pasiūliusi Italijos vyriausybei milijardus forintų.

Atsakydamas į klausimą dėl atsinaujinimo migracijos krizės Balkanuose, jis teigė, kad Vengrija kaip vartai į Balkanus yra suinteresuota užtikrinti, kad viskas būtų gerai. Todėl Serbija ir toliau bus laikoma strategine šalimi, ir Makedonija bus vienodai svarbi, pridūrė jis.

"Mes iš tiesų galime pamatyti netgi artėjančio srauto ženklus", kuris bus problema ir nors Vengrija sugebėjo užkirsti kelią tokiems migrantams, mūsų kaimynai nėra apsaugomi ir jiems reikia padėti", - sakė Orbanas.

Šaltinis: https://voiceofeurope.com/2018/06/viktor-orban-we-do-not-want-to-be-mixed-with-others-we-are-fine-the-way-we-are-now/