Imperija kontratakuoja: "MG Baltic" ketina pateikti ieškinį VSD ir Seimo komiteto vadovui

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/economi... 2018-06-09 08:56:21, skaitė 488, komentavo 0

Imperija kontratakuoja:

Lietuvos apeliacinio teismo pastatas, archyvinė nuotrauka
Lietuvos apeliacinio teismo pastatas, archyvinė nuotrauka

Koncernas planuoja iš Valstybės saugumo departamento reikalauti kompensacijos už klaidingų duomenų pateikimą

VILNIUS, birželio 8 — Sputnik. Lietuvos koncernas "MG Baltic" planuoja pateikti antrą ieškinį Valstybės saugumo departamentui (VSD), taip pat Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Vytautui Bakui, praneša LRT.

Bendrovė planuoja reikalauti atlyginti žalą ir asmeniškai iš VSD vadovo Dariaus Jauniškio.

Koncerno atstovai mano, kad VSD pateikė parlamentarams ataskaitą su realybės neatitinkančiais duomenimis.

Praėjusį mėnesį Vilniaus apeliacinis teismas jau atmetė vieną koncerno ieškini Valstybės saugumo departamentui dėl to, kad pateikti byloje duomenys yra netikri. Tada ieškinys buvo pateiktas tik departamentui.

Anksčiau Valstybės saugumo departamentas pateikė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui ataskaitą apie verslo poveikį į valstybės ir teisėsaugos struktūras. Ataskaitoje teigiama, kad "MG Baltic" koncerno atstovai užsiėmė šantažu ir bandė daryti įtaką į pareigūnus savo asmeniniais interesais.

Antradienį, birželio 5 dieną, Seimas patvirtino Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo išvadas. Komiteto pirmininkas rezultatų pristatymo metu pareiškė, kad "MG Baltic" kėlė sau užduotį ne vieną kartą laimėti konkursą, o sukurti sistemą, kuri nuolat atneš jiems pajamų.