Rusija rado būdą paversti JAV lėktuvnešius brangiais karstai

Autorius: Anno Šaltinis: https://lenta.ru/news/2018/06/... 2018-06-10 22:26:34, skaitė 973, komentavo 0

Rusija rado būdą paversti JAV lėktuvnešius brangiais karstai

Rusijos raketonešis Tu-22M3, nešantis tris sparnuotas raketas X-32, gali sunaikinti bet kokį bet JAV lėktuvnešį, pareiškė "RIA Novosti" karinių mokslų daktaras, Rusijos raketų ir artilerijos mokslų akademijos narys-korespondentas pirmojo rango Konstantin Sivkov.

"Tikimybės, kad perimti priskrendanti prie lėktuvnešio grupės raketonešį praktiškai nėra, nes iš X-32 raketos veikimo nuotolis - apie tūkstantį kilometrų, o lėktuvnešio denio aviacijos taikinių perėmimo diapazonas - maždaug 400 kilometrų", - pasakė ekspertas.

Pasak jo, "jei naikintuvai budi ore, šis atstumas padidėja iki ne daugiau kaip 600 kilometrų, o tai taip pat nėra pakankamai", o hipergarsinis greitis daro raketą nepažeidžiama priešo lėktuvnešio grupės apsaugos laivų PRG (priešraketinės gynybos) . "Todėl TU-22M3M apginklavimas šiomis raketomis - rimta grėsmė JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešiams", - pasakė ekspertas.

Birželio mėnesį The National Interest padarė prielaidą, kad Tu-22M3 su X-32 raketomis pavers NATO objektus visame pasaulyje tokiais pažeidžiamais, kaip ir Šaltojo karo metu.

Rusijos tolimojo nuotolio viršgarsinis raketonešis - bombonešis su kintama sparno geometrija Tu-22M3 turi gauti X-32 raketas šių metų spaliui. Rusija, pasak įvairių skaičiavimų duomenimis, turi nuo 20 iki 30 raketonešių Tu-22M, kurios planuojama modernizuoti (pakeisti variklius, avioniką ir ginkluotę) iki TU-22M3.

Oro bazavimo raketos "oras-žemė" X-32, sukurtos konstruktorių biure "Raduga", veikimo nuotolis 600-1000 km ir greitis 4-5,4 tūkstančių kilometrų per valandą.

https://youtu.be/OCVcsqpuXDM