Istorijos laboratorija: Afganistanas per Lietuvos Sausio 13-sios bylą

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-11 22:23:20, skaitė 500, komentavo 1

Istorijos laboratorija: Afganistanas per Lietuvos Sausio 13-sios bylą

Citata

"...kariai papasakojo apie pasalą, kuri teroristams baigėsi labai liūdnai. Jie užpuolė lietuvius ir greitai atsitraukė. O tuo metu čia skraidė nepilotuojami lėktuvai. Dronai užfiksavo, į kurį kaimą pasitraukė užpuolikai. „Aitvaras“ nurodytą kaimą apsupo, prasidėjo mūšis. Į pagalbą atskrido aviacija.

Visa maištininkų grupė (6 ar 7 žmonės) buvo sunaikinta. Kariai surinko nukautųjų telefonus ir perdavė juos žvalgybiniam centrui. Išanalizavus telefonų duomenis paaiškėjo, kad teroristai turi ryšių su aukščiausiais oficialiais Afganistano vadovais arba jų aplinka."

Straipsnyje "Spec. pajėgų karys: nukenksmintų priešų skaičius, manau, nustebintų Lietuvą"  Parašytas 2015 m. lapkričio 27 d. Delfyje.

Citata:

Tarptautinės operacijos
"Į tarptautines operacijas KASP kariai savanoriai siunčiami remiantis savanoriškumo principu."

Rasite http://kariuomene.kam.lt/lt/kariuomenes_struktura/savanoriu_pajegos

Dvi citatos, bet kiek daug ten informacijos. Tik skaityti reikia kiek kitaip. Ir dar tarp eilučių.

Pakeičiam terminus tekste. Afganistane į knesetą gali būti išrinkti kitokios pakraipos deputatai. Talibanas. Ir nauji deputatai gali pripažinti valdžią pasodinta valdyti 2001 neteisėta. Netgi Prezidentas H.Karzai buvo atvežtas iš JAV. Rinkimai vyko respublikoje esant okupacinėms kariuomenėms.

JAV, Lietuvos ir dar apie trisdešimt koalicijos šalių. Nenustebkit jei naujas Afganistano knesetas pareikalaus atlyginti okupacijos žalą. Tame tarpe ir iš Lietuvos. Taip pat bus teismas. Bus nuteisti lietuviai iš "Aitvaro", kurie darė karo nusikaltimus.

Subombarduoti taikų kaimą ir nužudyti septynis partizanus - juk tai karo nusikaltimas?

Labai primena Lietuvos istoriją 1941 metais. Ir 1991 metais.

Pasakoja visokie istorikai anušauskai jog 1941 Lietuva buvo okupuota. Bet apie tai tyli teisininkai. Nes teisininkai žino kaip buvo. Yra parašai ant sutarčių. Ir jei pripažinsi tas sutartis neteisėtomis, tai tada visos sutartys neteisėtos. Tada kyla Memel krašto klausimas. Wilno klausimas irgi pasistoja. Juk visos sutartys neteisėtos nuo pat TSRS "okupacijos" pradžios. Kažin ar tarptautinė bendruomenė norės tokios sienų revizijos.

Todėl istorikai pliurpia o teisininkai tyli. Teisinikai!? Alio!

TSRS okupacija turi būti įvertinta teisme ir turi būti įsiteisėjęs teismo nuosprendis, kuriame okupacija pripažinta neteisėta su visomis pasekmėmis.

Lietuvos teismo arba ES teismo arba tarptautinio. O gal Lietuvoje nėra teisininkų? Ar kieto teismo? Kame klausimas? Istorikų nuomonė neįdomu - istorikai savukynai už savo žodžius neatsako. Reikia teisininkų verdikto. Teismo nuosprendžio. Ar bus kada nors? Ar sulauksim?

Kol nėra įsiteisėjiusio teismo nuospręndžio dėl TSRS okupacijos tol nėra ir okupacijos fakto patvirtinimo.

Nacizmo nusikaltimai buvo paskelbti Niurnbergo proceso metu. Komunizmas teisiamas nebuvo. Nėra įsiteisėjiusio teismo nuospręndžio. Reiškia nebuvo komunizmo nusikaltimų. Ir KP uždrausta Lietuvoje be pagrindo.

Ar gerai skamba? Bet tai teismo ištikro nebuvo. Nei Lietuvoje. Nei ES.

Tai grįžtam prie terminų. Parašom citatą naudodami kitokius terminus:

"Okupantai stribai iš Lietuvos apsupo taikų kaimą ir jį subombardavo pasikviesdami bombonešius. Kiek žuvo taikių gyventojų bombardavimo metu neminima, bet buvo nužudyti septyni Afganistano partizanai."

Mano galva tai realiai tikras karo nusikaltimas prieš civilius. Įdomu kas buvo padaryta su partizanų kūnais? Gal kaip po karo Lietuvoje stribai darydavo? Numetė kaimo aikštėje? Kažkodėl nepaminėta.

Į Afganistaną lietuviai važiuoja savanoriais. Važiuoja žūdyti tik vien savo noru. Pasirašo kažkokią sutartį. Ir tada. Ir tada Lietuva nė prie ko. Jei tam savanoriui mina nutrauks koją Lietuvos Valstybė jam nieko neskolinga. Lietuvos Valstybė neskolinga ir to savanorio šeimai. Juk jis važiavo savo noru. Jo Lietuvos vyriausybė į Afganistaną nesiuntė ginti Lietuvos interesų. Tas parašas jog važiuoji savo noru į misijas reiškia daug juridiškai. Su pasekmėmis savanoriui ir jo šeimai.

Įdomu kaip elgsis Lietuvos vyriausybė, kai Afganistanas pareikalaus atlyginti okupacijos žalą ir pareikalaus išduoti "Aitvaro" savanorius dariusius karo nusikaltimus Afganistane?

Kaip jums Afganistano ir Lietuvos sugretinimas?