Lietuviai, būkite atsargūs! Keliuose NATO vairavimo asai!

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-06-12 19:39:38, skaitė 743, komentavo 3

Lietuviai, būkite atsargūs! Keliuose NATO vairavimo asai!

NATO technika, archyvinė nuotrauka
NATO technika, archyvinė nuotrauka

Lietuvos keliuose pastarosiomis dienomis įvyko trys avarijos, susijusios su NATO karine technika; Lietuvos gyventojai bijo važinėti keliais savo transportu, o socialiniuose tinkluose jie piktinasi prastais kariškių vairavimo įgūdžiais

Ar pamenate filmą "Operacija X ir kiti Šuriko nuotykiai"? Ten 15 dienų dirbantis "chuliganas" klausia pagrindinio veikėjo: "Ar pas jus statybvietėje nelaimingų atsitikimų buvo? Ne? Vadinasi, bus!" Dabar tokį dialogą galima pritaikyti situacijai Lietuvos keliuose: "Ar jau buvo avarijų su  NATO šarvuočiais? Ne? Vadinasi, bus!"

Nekoviniai NATO nuostoliai

NATO pratybų santraukos Lietuvoje beveik kiekvieną dieną papildomos protokolais dėl kelių eismo įvykių, susijusių su karine technika. Praėjusį ketvirtadienį, birželio 7 dieną, netoli Kauno susidūrė keturi šarvuočiai su amerikiečių kariais. Dėl šios priežasties 16 kovotojų patyrė skirtingo stiprumo sužalojimų.

Jau kitą dieną, netoli Kazlų-Rūdos, NATO šarvuotis nuslydo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Dar vienas JAV karys išvestas iš rikiuotės visam pratybų laikui.

Trečiojo nelaimingo atsitikimo kelyje neteko ilgai laukti. Sekmadienį šalia Pabradės apvirto karinis visureigis su Prancūzijos kariais. Prie statistikos duomenų prisidėjo dar du nukentėjusieji. Iš viso beveik dvi dešimtys NATO karių patyrė sužalojimų, važiuodami Lietuvos keliais per keturias dienas.

Liaudies balsas

Socialiniuose tinkluose Lietuvos gyventojai su ironija komentuoja nekovinius NATO nuostolius šalies keliuose. Ypač kandūs "Klaipėdos rusakalbių" grupės komentarai socialiniame tinkle Facebook

Klaipėdos gyventojai jau ne pirmą kartą patiria visą kaimynystės su NATO kariais, kurie atvyksta į pratybas per Lietuvos jūrų vartus, "žavesį".

Slotik Slotas: "Ėėėė…. jie taip susinaikins ir visą savo techniką sužlugdys, o po to verkšlens, kad vėl Putinas Lietuuvoje panaudojo slaptą ginklą, kuris paaštrina NATO karių kvailumą."

Andrejus Jurgutis: "Reikia atimti iš jų teises, jei jie nemoka vairuoti! Atėjo laikas grąžinti kavaleriją į amerikiečių kariuomenę ".

Anna Sukac: "Į Lietuvą, matyt, atvyko patys kvailiausi ir neapmokyti".

Kol kas trijuose neseniai įvykusiuose eismo įvykiuose, ačiū Dievui, nė vienas civilis vairuotojas nenukentėjo. Tačiau komentatoriai nerimauja, kad su tokiu NATO kariuomenės judėjimo intensyvumu Lietuvos keliuose avarijos gali vykti kasdien. Vienas iš komentatorių ne be pagrindo domisi, kas bus kaltas galimo automobilio susidūrimo su kariniu šarvuočiu atveju.

Olegas Romančukas: "Ar jie turi civilinį draudimą? Jei toks "kibiras" įsirėš į mano automobilį iš ko man reikalauti pinigų? Kreiptis į  JAV Valstybės departamentą".

NATO mus apgins

Šiuo metu visoje Lietuvoje vienu metu vyksta dvejos pratybos. NATO junginiai Europoje puola "Kardo kirčiu", o Lietuvos kariuomenė duoda atkirtį "Perkūno griausmu". Apskritai pratybose dalyvauja iki 13 000 karių.

Beveik kasdien Gynybos ministerija ir asmeniškai prezidentė Dalia Grybauskaitė su pasididžiavimu kalba apie pratybas Lietuvos gyventojams. Atseit, kareiviai iš Europos ir JAV atvyko į Lietuvos žemę, kad apsaugotų mus nuo "baisiųjų" rusų, kurie netrukus "užpuls" bejėgę Lietuvą. Ir dėl to ne nuodėmė ir iškęsti tam tikrus nepatogumus. Bus dar geriau, jei Lietuvos žmonės susivienys su kariuomene ir neleis šaliai apsijuokti prieš amerikiečių kareivius, rodydami jiems nepagarbą.

Ir svarbiausia, brangūs lietuviai, kai tik pamatysite NATO šarvuotų automobilių koloniją kelyje, šokite iš savo automobilio ir bėkite link artimiausių apkasų. Sveikesni būsite. O dėl automobilio saugumo nesijaudinkite. Jei bus sugadintas jūsų automobilis, NATO visada padės. Jei ne materialiai, tai bent morališkai.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.

Lietuvos Respublika ir NATO
Lietuvos Respublika ir NATO