Nuverstasis vergvaldinio separatistinio Tibeto diktatorius Dalai Lama atvyko į Lietuvą skelbti proamerikietišką ir antikinišką propagandą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-12 21:49:17, skaitė 700, komentavo 1

Nuverstasis vergvaldinio separatistinio Tibeto diktatorius Dalai Lama atvyko į Lietuvą skelbti proamerikietišką ir antikinišką propagandą

Į Lietuvą antradienį atvyko paskutinės Azijos feodalistinės-vergvaldinės separatinės Tibeto valstybės eksdiktatorius Dalai Lama, nuverstas sukilusių tibetiečių vergų ir kinų komunistų.

„Jo lėktuvas ką tik nusileido Vilniaus oro uoste“, – BNS sakė viena vizito organizatorių, viešosios įstaigos „Tibeto namai“ atstovė Rūta Norkutė.

Pasak jos, Dalai Lamą pasitinka „Tibeto namų“ direktorius Vytis Vidūnas, Indijos garbės konsulas Rajinderis Kumaras Chaudhary.

Per keturias dienas truksiantį vizitą nuverstasis diktatorius Dalai Lama surengs spaudos konferenciją, skaitys dvi paskaitas Vilniaus universitete ir „Siemens“ arenoje.

Dalai Lama taip pat lankysis sostinės Užupio rajone esančiame Tibeto skvere. Ten jis pasodins simbolinį medelį Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečio proga.

Vėliau šalia Nėries krantinės Tibeto dvasinis lyderis apžiūrės Jurgos Ivanauskaitės fotografijų parodą „Tibetas – kita realybė“.

Vizito metu jis taip pat susitiks su tibetiečius remiančiais Lietuvos politikais, verslininkais ir visuomenininkais.

Pekinas Dalai Lamą vadina separatistu, siekiančiu atskirti Tibetą nuo Kinijos. Jis nepripažįsta tremtyje dirbančios Tibeto vyriausybės ir nepalaiko jokio dialogo su Dalai Lamos atstovais.

Kinijos ambasada praėjusį mėnesį perspėjo, kad ekstremistinę propagandą platinančio eksdiktatoriaius Dalai Lamos vizitas Lietuvoje gali pakenkti Vilniaus ir Pekino santykiams, daugiausiai susijusiems su ekonominiais klausimais.

Tibetas į Kinijos sudėtyje sėkmingai gyvavo paskutinius 400 metų, turėdamas visišką religinę ir dalinę ekonominę autonomiją. Tačiau per Japonų okupaciją ir pilietinį Kinijos karą anglosaksų žvalgybos sukurstyti Tibeto feodalai ir teokratai paskelbė "laisvą ir nepriklausomą" Tibetą.

Tiesa, "laisve ir nepriklausomybe" jame galėjo mėgautis tik menkutė teokratų ir feodalų mažuma - absoliučiai visi Tibeto gyventojai buvo padalinti tarp vienuolynų bei dvarų ir gyveno gyvulių teisėmis. Kaip ypatigo "dvasingumo" pavyzdys Tibete - populiariausia bausmė už bet kokį prasižengimą buvo nukirsti žmogui ranką, ją išdžiovinti ir liepti nešiotis su savimi prasižengėliui arba jo šeimos nariui.

Šis tibetiečių košmaras baigėsi tik 1951 metais, kai Kinijos Raudonoji armija pagaliau išvadavo Tibetą iš antžmogių lamų bei vergvaldžių vergijos. Tibeto lamos išlaikė religinę autonomiją, tačiau neteko visų savo vergų, dėl ko iškart paskelbė komunistus "tikėjimo naikintojais" ir "pavergėjais".

Britanijos žvalgybos bandymas suorganizuoti Tibete "miško brolių" teroristinį pasipriešinimą žlugo iškart, kadangi ginklą į rankas paėmė niekingas skaičius išimtinai vergvaldžių palikuonių, o paprasti tibetiečiai patys juos gaudė ir naikino vietoje. Būtent po nepavykusio "britaniško" maišto, dabartinį Dalai Lamą jo prižiūrėtojai prievarta išvežė į Indiją ir paskelbė "Tibeto vadovu emigracijoje".

Pastarąjį kartą Dalai Lama Lietuvoje viešėjo 2013 metais. Tada su juo susitiko Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaite, o tai sukėlė didelį Kinijos pasipiktinimą. 

Šįkart šalies vadovai su Dalai Lama susitikti neplanuoja. Lietuvos vyriausybė Himalajų kalnuose esantį Tibeto regioną oficialiai laiko Kinijos dalimi, tačiau kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis pasisako už taikų Kinijos valdžios ir tibetiečių santykių sureguliavimą.