Dalai Lama sveikina Lietuvą su valstybės atkūrimo šimtmečiu

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-13 13:02:01, skaitė 511, komentavo 1

Dalai Lama sveikina Lietuvą su valstybės atkūrimo šimtmečiu

Vilniuje viešintis Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama trečiadienį pasveikino Lietuvos žmones su valstybės atkūrimo šimtmečiu, ir paragino mėgautis laisve.

„Jūs kovojote ištisus šimtmečius ir dabar pasiekėte pagrindinę žmogaus teisę, laisvę, mėgaukitės tuo. Noriu pasveikinti Lietuvos žmones. Nuostabu“, – spaudos konferencijoje Vilniuje sakė Dalai Lama.

„Kiekviena maža tauta gali atlikti reikšmingą indėlį, (...) skatindama atjautą ir žmoniškumą. Šis šimtmetis turėtų būti atjautos, o ne ginklų šimtmetis, ne per didelio varžymosi arba jėgos demonstravimo šimtmetis. Manau, visa tai yra atgyvenę“, – sakė jis.

Lygindamas Lietuvos ir Tibeto laisvės siekius, Dalai Lama tvirtino, jog kiekvienu atveju galima įžvelgti panašumų ar skirtumų, tačiau laisvė tūkstančius metų yra bendra žmonijos siekiamybė.

„Be laisvės žmogaus intelektas negali būti pilnai išnaudojamas, todėl laisvė yra labai svarbi“, – tvirtino Tibeto dvasinis lyderis.

Vilniuje viešintis Tibeto dvasinis lyderis, Nobelio taikos premijos laureatas Dalai Lama trečiadienį nuo 10 val. Vilniaus universiteto Didžiajame kieme skaito viešą paskaitą apie žmogiškąsias vertybes švietime.

Po to jis Užupyje Lietuvos atkūrimo 100-mečio proga pasodins obelį ir apžiūrės Jurgos Ivanauskaitės fotografijų iš Tibeto parodą.

Antradienį atvykęs į Lietuvą, Dalai Lama sakė esantis laimingas čia sugrįžęs.

Tai ketvirtasis jo vizitas šalyje. Vilniuje Dalai Lama bus iki penktadienio.

Aukščiausi šalies vadovai su juo susitikti neketina. Kinijos ambasada praėjusį mėnesį perspėjo, kad Dalai Lamos atvykimas gali pakenkti Vilniaus ir Pekino santykiams.