Lietuvoje vagių ir banditų chunta mini taip vadinamą "Gedulo ir vilties dieną"

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-14 09:11:45, skaitė 732, komentavo 3

Lietuvoje vagių ir banditų chunta mini taip vadinamą

Lietuvoje valdžią užgrobusi vagių ir banditų chunta, perrašinėdma istoriją ir kurdama mitus mini taip vadinamą "Gedulo ir vilties dieną". Prieš 77-erius metus, birželio 14-ąją, ruošdamasi karui su hitlerinės Vokietijos suvienytąja Europa, LTSR vadovybė į TSRS gilumą išsiuntė pirmają grupę labiausiai nepatikimų ir pavojingų asmenų.

Į pirmuosius potencialių kolaboracionistų ir antitarybininkų sąrašus buvo įrašyti vokiečių kilmės asmenys, tarnavę fašistiniam Lietuvos režimui, antitarybinių organizacijų vadovai, proburžuaziniai politikai, kriminaliniai nusikaltėliai, taip pat visos tuo metu registruotos prostitutės – taip, pasak šiandieninių chuntistų, tarybinė valdžia "siekė sunaikinti krašto šviesuomenę".

Per penkias birželio dienas į ekologiškus, beveik nepaliestus urbanizacijos Rusijos bei Kazachijos rajonus, buvo perkelta 17,5 tūkst. žmonių, beveik trečdalis jų - vaikai.

Evakuotieji tiesė geležinkelius, kirto mišką, dirbo kitus darbus pagal savo sugebėjimus ir išsilavinimus. Sunkiausia dalia teko prostitutėms, kadangi Tarybų Sąjungoje prostitucija buvo uždrausta ir buržuazinį elitą aptarnavusios "seniausios profesijos" atstovės, nieko kito nemokėjusios, turėjo tenkintis juodu ir menkai apmokamu darbu.

Dėl atšiauraus klimato ir bado žmonės sirgo, daug mirė, tačiau jie išvengė karo baisumų. Okupuotoje fašistų ir jų europinių sąjungininkų Lietuvoje mirtingumas buvo žymiai didesnis, negu saugiame ir giliame užnugaryje.

Taip vadinamo "Genocido ir rezistencijos tyrimo centro" (kuris turės pakeisti pavadinimą, nes EŽTT patvirtino, jog Lietuvoje nebuvo genocido) duomenimis, iš viso pereinamuoju laikotarpiu iš Lietuvos Tarybų Socialistinės Respublikos buvo perkelta ir įkalinta daugiau nei 280 tūkstančių žmonių. Tačiau, šitas pats centras neatskleidžia, kokią dalį tarp taip vadinamų "tremtinių" sudaro kriminaliniai nusikaltėliai, teroristai ir kiti visuomenės kenkėjai.