Maskva ryžosi ekonominiam išpuoliui prieš Vašingtoną

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@arhimedros/97... 2018-06-16 11:38:11, skaitė 978, komentavo 0

Maskva ryžosi ekonominiam išpuoliui prieš Vašingtoną

Rusija sustiprino savo ekonominę nepriklausomybę nuo JAV.

Pusė JAV iždo Rusijos Federacijos turimų vertybinių popierių, kurių vertė 47,5 mlrd. USD, buvo parduota šių metų balandį. Tokie duomenys pateikiami JAV iždo tinklalapyje.

Šiai dienai Rusija turi dar už 48,7 mlrd.USD ekvivalentiškų JAV skolos įsipareigojimų. Taigi, JAV valstybinių skolų vertybinių popierių savininkų sąraše Rusija užima 22 vietą. Šio reitingo lydere išlieka Kinija, kuri valdo JAV skolą už 1,18 trilijono dolerių, praneša lenta.ru.

Taip vadinamus "JAV skolos įsipareigojimus" išleidžia ir platina JAV valstybės iždas, o už juos gautais pinigais yra "padengiama" privačių bankų korporacijos, vadinamos "Federaliniu rezervu" spausdinami ir platinami "Federalinio rezervo" doleriai, kuriuos po to JAV naudoja palaikyti savo ekonimei hegemonijai pasaulyje.

Tai reiškia, jeigu pasaulio šalys atsisakytų pirkti JAV iždo platinamus skolos įsipareigojimus - JAV iždas neturėtų kaip įsigyti privatininkų spausdinamų "pinigų" ir doleris taptų paprastu spalvotu popieriuku, kuo jis iš tiesų ir yra. 

Kaip pareiškė Rusijos senatorius Aleksejus Puškovas, tai yra logiškas Rusijos valdžios sprendimas. Tuo Rusija žymiai sumažino savo ekonominę priklausomybę nuo Jungtinių Valstijų.