Rytų Sirijoje per bombardavimą žuvo 52 provyriausybiniai kovotojai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-18 23:52:59, skaitė 615, komentavo 0

Rytų Sirijoje per bombardavimą žuvo 52 provyriausybiniai kovotojai

Rytų Sirijoje per praėjusios nakties bombardavimą žuvusių provyriausybinių kovotojų skaičius išaugo iki 52, pirmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
„Tarp jų buvo mažiausiai 30 kovotojų iš Irako ir 16 sirų, įskaitant karius ir provyriausybinių grupuočių narius“, – informavo Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi grupė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR). Sirijos valstybinė žiniasklaida apkaltino JAV vadovaujamą koaliciją prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) ir nurodė, kad keli žmonės žuvo arba buvo sužeisti, bet konkrečių skaičių nepateikė.
Koalicijos spaudos tarnyba pareiškė girdėjusi, kad per smūgį tai teritorijai buvo nukauta ir sužeista vienos provyriausybinės irakiečių grupuotės kovotojų, bet paneigė, kad už bombardavimą atsakinga koalicija. „Jungtinių Valstijų ar koalicijos pajėgos nesudavė tai teritorijai jokių smūgių“, – sakoma naujienų agentūrai AFP atsiųstame elektroniniame laiške. JAV remiami kovotojai ir Rusijos remiamos režimo pajėgos vykdo atskiras operacijas prieš IS dar kontroliuojamus teritorijos lopinėlius Sirijos rytinėje Deir az Zoro provincijoje, kur yra ir Hario miestas. Abi šalys dažniausiai vengdavo susidurti viena su kita; kad būtų išvengta tokių incidentų, yra nustatyta nekonfliktavimo linija, tačiau būta ir išimčių. Gegužės mėnesį tuzinas provyriausybinių kovotojų žuvo per aviacijos smūgį Sirijos armijos pozicijoms, kurį, kaip pranešė SOHR ir Sirijos valstybinė žiniasklaida, įvykdė koalicija. Tuo tarpu Pentagonas neigė savo atsakomybę. Kruvinų susirėmimų buvo kilę ir balandžio mėnesį, bet kol kas rimčiausias incidentas įvyko vasarį, kai per JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgius Sirijos rytuose žuvo mažiausiai 100 režimą rėmusių kovotojų.