Zacharova papasakojo, kaip Vakarai apgavo Rusiją

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-06-19 19:03:12, skaitė 813, komentavo 0

Zacharova papasakojo, kaip Vakarai apgavo Rusiją

Marija Zacharova, archyvinė nuotrauka.
Marija Zacharova, archyvinė nuotrauka.

Zacharova pabrėžė,kad Maskvai nereikia konfliktų su Vakarais - Rusija tik nori plėtoti prekybinius ir kultūrinius ryšius

VILNIUS, birželio 19 — Sputnik. Po šaltojo karo pabaigos, Rusija visiškai atsivėrė Vakarų šalims, tačiau buvo apgauta, pareiškė oficiali Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zakcharova interviu su Suomijos leidiniui Hufvudstadsbladet.

"Ne todėl, kad mes pralaimėjome — mes padarėme tai patys. Niekas pas mus neįsiveržė, tiesiog Gorbačiovas norėjo užbaigti ginklavimosi varžybas. Jis norėjo užbaigti šaltąjį karą.", — pridūrė diplomatė.

Anot jos, Vakarai atsakė Rusijai, "aptverdami ją spygliuota viela".

Ji taip pat pabrėžė, kad Maskvai nereikia konfliktų su Vakarais — Rusija tik nori plėtoti prekybinius ir kultūrinius ryšius.

"Norime, kad būtų galima laisvai keliauti vieni pas kitus, norime atsikratyti vizų apribojimų. Tačiau mus nuolat atstumia!" — sakė Zacharova.

Be to, diplomatė paaiškino, kodėl Rusija demonstruoja savo apsiginklavimą kitoms valstybėms.

"Dabar mes rodome visiems: net negalvokite mūsų pulti. Po to, kai mes praradome 20 milijonų žmonių Antrojo pasaulinio karo metu, mes turime teisę visa tai parodyti tam, kad tai nepasikartotų. Per pastaruosius dvidešimt metų mus bando apsupti iš visų pusių ", — pareiškė Zacharova.

Ryšiai tarp Rusijos ir Vakarų pablogėjo dėl situacijos Ukrainoje ir Kryme. Vakarai, kaltindami Maskvą įsikišant į Kijevo reikalus, įvedė sankcijas. Rusija ėmėsi atsakomųjų priemonių, atsisakė prekių importo ir vadina visus kaltinimus nepagrįstais.