„MG Baltic“ daro spaudimą psichoterapeutui M.G. Maksimaliečiui?

Autorius: M. G. Maksimalietis Šaltinis: https://www.minfo.lt/lietuva/s... 2018-06-19 21:48:54, skaitė 674, komentavo 0

„MG Baltic“ daro spaudimą psichoterapeutui M.G. Maksimaliečiui?

2018 metų birželio 13 dieną Info TV feisbuko paskyroje publikuota Info TV laidos ištrauka, kurioje kalbama apie gydymą nuo alkoholizmo. Video įvardytas taip: „Kodavimas nuo alkoholizmo – įstatymais draudžiamas, tačiau vis vien viešai reklamuojamas. Kodėl jo efektyvumu vis dar tikima, domėjosi Dovilė Javinskaitė“.

Kadangi šioje laidoje esu paminėtas ir aš asmeniškai, paanalizavau, kokiu būdų veikia šis, „MG Baltic“ kuruojamas žiniasklaidos kanalas, kaip dirba jo finansuojami žurnalistai, kokiu būdu pateikiama informacija ir kaip formuojama žiūrovų nuomonė.

Žurnalistė siužetą konstruoja įdomiu (gudriu?) būdu. Iš pradžių pateikiamas pokalbis su seimo nariu Egidijum Vareikiu, kuris viešai prisipažįsta turėjęs bėdų su alkoholiu, tačiau jau penkeri metai gyvenantis blaiviai, lankantis Anoniminių Alkoholikų susitikimus. Seimo narys teigia, jog vien pripažinus, jog turi problemų ir sergi, pasveikti neįmanoma. Tokį prisipažinimą jis prilygina pasakymui: „sergu diabetu ar plaučių uždegimu“. Sergančiajam būtina pagalba.

Toliau siužete matome filmuotą video medžiagą iš reabilitacijos centro, kur gydomi priklausomybių turintys asmenys, kalbinamas vadovas Marijus Balčiūnas.

Žurnalistė pamini, kad Lietuvoje kas 10-tas vyras ir kas 50-ta moteris turi priklausomybių. Netrukus priduria: „Deja, iš šios priklausomybės yra siekiančių pasipelnyti“.  Paminimi senieji, šiuo metu jau draudžiami gydymo būdai. 

Dovilė Javinskaitė: „Įstatymiškai kodavimas ne tik nebefinansuojamas ligonių kasų, bet ir uždraustas, kai ministru tapo Aurelijus Veryga. Tačiau privačiose gydymo įstaigose jis vis dar egzistuoja.“

Čia pat pateikiamas pokalbis su Priklausomybės ligų centro direktoriumi Emiliu Subata. Jis paaiškina, kad neteisėtais būdais „gydomi“ pacientai gali pateikti skundus Sveikatos ministerijai, jie būtų tiriami. Tuoj po šio pokalbio žurnalistė sako:  „Vienas iš koduojančių, palankų „valstiečiams“ žinių portalą valdantis Maksimalietis. Ironiška, nes kodavimas ir yra uždraustas būtent „valstiečių“. Moksliškai nepatvirtinto metodo kaina 90 eurų (kaina išgalvota - aut. pastaba). Specialistai pataria nesivilioti tokiais patraukliai skambančiais, bet tik per kišenę kertančiais pasiūlymais. Esą jau yra vaistų, kurie jautrina organizmui nemalonią reakciją į alkoholį, tačiau prie tokių vaistų būtinos ir psichologiškai stiprinančios programos.“

Šią siužeto dalį norėčiau plačiau pakomentuoti.

Pirma, manau neetiška ir žurnalistei nederama kalbėti apie tai, ko ji nėra patikrinusi. Perskaitykite atidžiai ir pagalvokite, ką keliais, nelabai susijusiais sakiniais norima pasakyti? Viso šio pokalbio metu rodomi vaizdai iš mano vadovaujamo portalo minfo.lt, bei asmeninės svetainės maksimalietis.co.uk , tačiau akcentuojamas tik vienas žodis „koduoja“.  Neatkreiptas dėmesys į maksimalietis.co.uk svetainės pagrindiniame puslapyje esančius žodžius:

„Turite šeimoje žmogų, kuris kamuojasi pats ir kamuoja kitus su savo žalingomis priklausomybėmis? Niekaip nepavyksta įkalbėti žengti žingsnio totalios blaivybės link? Pasiūlykite paskaityti šią knygą. Ją perskaitę žmonės daugiau nebegali ramiai svaigintis ir jei nepavyksta sustoti patiems, tai apsisprendžia ieškotis pagalbos.“

Esu parašęs knygą „Totali blaivybė ar totali kontrolė“, joje pateikiu visą priklausomybių formavimosi schemą ir parodau, kaip pats žmogus gali iš to išeiti.

Jei žurnalistė iš tiesų dirbtų savo darbą ir nebūtų veikiama jokių jėgų, ji būtų susitikusi su manim ir uždavusi klausimus asmeniškai, o ne tik panaršiusi internete.  Beje, ir naršydama būtų pateikusi objektyvią informaciją, o ne tik tai, kas tendencingai norėta parodyti.

Tuo pačiu, neteisinga siužete minima mano paslaugų kaina. O apie tai, kad pagalba gali būti ir mokama, kalbėjo savo interviu ir Marijus Balčiūnas.

Jei žurnalistė būtų man uždavusi klausimus, paaiškinčiau, kad naudoju NLP (neurolingvistinį programavimą), automatinę hipnoterapiją, arba apibendrinant – psichoįtaigos metodiką, kurios metu vykdomas žmogaus sąmoningumo performavimas, nuteikimas prieš alkoholį bei visas kitas psichoaktyvias medžiagas. Tai yra psichoterapinė metodika, o ne kodavimas vaistais, kurie neegzistuoja (tačiau kažkodėl žurnalistės minimi siužeto apie mane dalyje).

Savo paslaugas pristatau kaip kodavimą tik todėl, kad visuomenė būtent taip yra įpratusi tokią pagalbą suprasti ir identifikuoti.

SAM ministras Aurelijus Veryga uždraudė vadinamą medicininį kodavimą su neegzistuojančiais vaistais, o ne naujausias psichoterapines metodikas, tokias kaip Maksimalistinė psichoterapija, kurią naudoju savo praktikoje. G. Šičko bei kitas, kurios žmogų „koduoja“ informacija, priverčiančia jį patį keistis ir tapti sąmoningu blaivininku.

Žmogų galima užkoduoti tapti patriotu, nacionalistu, homoseksualiu, jei atitinkamai veikti jo psichiką nuo gimimo. Galima užkoduoti priklausyti sektai, netgi tapti savižudžiu (pasauliniai pavyzdžiai tą aiškiai rodo), o aš tiesiog koduoju žmones būti sąmoningais totaliais blaivininkais.

SAM ministras tikrai neuždraudė tokios metodikos, skirtos žmonių gelbėjimui, sąmoningumo skatinimui.

Kodėl atvirai nepaklausus feisbuko Maksimalistų klubo narių, kiek ir kam aš jau padėjau ir, ar mano taikomas metodas realus, ar tik šarlatano svaičiojimai? Ir tie žmonės nevadina savęs alkoholikais, nemano nepagydomai sergantys visam gyvenimui (kaip, deja, paminėjo gerbiamas seimo narys savo kalboje). 

Tuo tarpu, ką bando užkoduoti ir parodyti Info TV žurnalistė savo laidoje? Kam kiša koją žmonių sąmoningumo augimas ir blaivėjimas? Kiek šiame siužete atsispindi skandalingai pagarsėjusios MG Baltic interesai?

Šio išpuolio prieš mane (kaip ir kovo mėn. buvusio Laisvės TV) tikslas, manau, yra ne žmonių švietimas. „MG Baltic“ alkoholio pramonės koncernui tiesiog esu labai neparankus, kadangi esu jau tūkstančius žmonių „užkodavęs“ nekęsti alkoholio bei kitų psichotropinių medžiagų bei tų, kurie gamina ir prekiauja žmonių gyvenimus žlugdančiais nuodais. Dešimtis tūkstančių savo pasekėjų esu „užkodavęs“ palaikyti tuos, kurie diegia blaivybę valstybiniu lygmeniu, kas narko bei farmalobistus padarė neįgaliais nugalėti valdančiuosius.  Dabar, kai įsteigiau ir minfo.lt portalą, ir viešiname tai, ką „MG Baltic“ savo valdomuose žiniasklaidos kanaluose norėtų nutylėti, tai ir yra labiausiai tikėtina šio šmeižto priežastis.

Belieka tik apgailestauti, kad MG Baltic koncerno valdomi žiniasklaidos kanalai Lietuvoje ir toliau nekontroliuojamai skleidžia tikrovės neatitinkančią informaciją visuomenei.

M. G. Maksimalietis