NIEKAM NEREIKALINGI: "rusai puola" smogė su nauja jėga, Briuselis atsisakė palaikyti

Autorius: Anno Šaltinis: http://u-f.ru/news/society/u66... 2018-06-21 09:44:18, skaitė 3781, komentavo 2

NIEKAM NEREIKALINGI:

Anksčiau labai pelninga Pribaltikos šalių ekonomikos šaka dabar yra pasmerkta pasmerkta visiškai likvidacijai.

Tam taip pat svarbų vaidmenį atliko Rusijos kontrsankcijos. Tačiau, jei palaikant Briuseliui, Pribaltikos šalių žemės ūkis kažkaip dar sugebėjo išsilaikyti paviršiuje, dabar nėra jokios perspektyvos pagerinti padėtį.

Pribaltikos šalių žemės ūkis yra pasmerktas, teigia Aleksejus Zubetsas, ekonomikos mokslų daktaras, Finansų universiteto prie Rusijos vyriausybės prorektorius.

Atsižvelgdama į tai, kad Didžioji Britanija pasitraukė iš ES, Briuselis ketina sumažinti subsidijas kai kurioms Europos šalims, įskaitant Lietuvą, Latviją ir Estiją, praneša sputniknews.

Ekspertas mano, kad Pribaltikos šalių ūkininkams nėra tiek daug variantų imtis tolimesnių veiksmų.

"Ką gali padaryti ūkininkai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje? Pirma, negaminti daugiau jokių produktų, bet tiesiog uždaryti visas žemės ūkio įmones, važiuoti dirbti į Europą, pavyzdžiui, rinkti braškes Lenkijoje, antra, kaip variantas, reikalauti iš vyriausybės papildomos paramos, papildomų subsidijų ".

Kaip pareiškė Zubetsas, ES neskirs papildomų subsidijų Pribaltikos ūkininkams, nes žemės ūkio produkcijos gamyba Europoje yra 1,5 karto didesnė nei vartojimas. Pribaltikos prekės paprasčiausiai noekam nereikalingos.

"Galų gale tai, apie ką ekonomistai jau seniai kalbėjo, pagaliau atėjo į Pribaltikos šalis. Pasirodo, kad ūkininkai iš ten niekam nereikalimgi ", - konstatuoja ekspertas.

Grįžti į Rusijos rinką Pribaltikos ūkininkams nėra jokių šansų. Rusija, vykdydama importo pakeitimą, atliko keletą veiksmų, kurie padėjo žymiai padidinti žemės ūkio sektoriaus potencialą. Jau šiandien Rusija pati apsirūpina grūdais, paukštiena, kiauliena ir daugeliu kitų rūšių produktais.