Austrija, kaip Europos Sąjungos pirmininkė, plėtos dialogą su Rusija

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-06-21 15:44:18, skaitė 645, komentavo 0

Austrija, kaip Europos Sąjungos pirmininkė, plėtos dialogą su Rusija

Viena, Austrija, archyvinė nuotrauka
Viena, Austrija, archyvinė nuotrauka

Austrijos pirmininkavimo programoje teigiama, kad Rusija atlieka pagrindinį vaidmenį, skatinant stabilumą ir saugumą Europoje ir pasaulyje, todėl reikia stiprinti dialogą ir plėtoti santykius su šia šalimi

VILNIUS, birželio 21 — Sputnik. Austrija savo pirmininkavimo Europos Sąjungoje metu ketina plėtoti santykius su Rusija, kaip viena iš pagrindinių veikėjų saugumo ir stabilumo Europoje srityje, praneša RIA Novosti su nuoroda į ketvirtadienį Briuselyje pristatytą Austrijos pirmininkavimo programą, kuris prasideda liepos 1 dieną.

Programoje, pristatytoje susitikime su Austrijos nuolatiniu atstovu prie ES Nikolausu Maršiku, teigiama, kad Austrijos pirmininkavimo metu bus surengtas "Rytų partnerystės" valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimas, kuriame bus įvertinta pažanga ir aptarti tolimesni žingsniai. Be to, anot programos, ypatingas dėmesis bus skirtas krizei Ukrainoje. 

"Kadangi Rusija atlieka pagrindinį vaidmenį, skatinant stabilumą ir saugumą Europoje ir pasaulyje, Austrijos uždavinys bus tęsti santykių tarp ES ir Rusijos plėtrą, remiantis jau suformuluotais penkiais pagrindiniais principais, taip pat stiprinti ES ir Rusijos dialogą", — teigiama dokumente.