Nekontroliuojama imigracija - neišsprendžiama ES problema (trumpa apžvalga)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-06-21 15:52:03, skaitė 891, komentavo 0

Nekontroliuojama imigracija - neišsprendžiama ES problema (trumpa apžvalga)

https://1.bp.blogspot.com/-UYAoJkPN8oQ/WykxQ2V6oMI/AAAAAAAAKQ0/7puPhWWrkNc_ZiUrro8LleiJa9a6Jm7HgCLcBGAs/s1600/4722705.jpg

Šiandien Tuskas pasiūlė steigti pabėgėlių priėmimo centrus 

Vokiečių dienraštis SZ rašo, kad Europos Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas šio mėnesio pabaigoje įvyksiančiame ES vadovų susitikime siūlys migracijos suvaldymo projektą, kuris numato, kad jūroje išgelbėti imigrantai bus vežami į centrinius surinkimo punktus, kurie būtų už ES ribų. Šiuose centruose bus atskiriami pabėgėliai nuo ekonominių migrantų. Tai turėtų „sumažinti stimulus“ leistis į pavojingą kelionę“. Tuskas reikalauja tampriau bendradarbiauti su Libijos pasienio apsauga.

Izraelio duomenimis, tarp Afrikos migrantų ekonominiai migrantai sudaro 98%. Ši žmonių masė dės visas pastangas, kad patekti į Europą. Svarbu, kad migracijai nebūtų „magneto“, o jis sukurtas Europoje: galimybė nedirbti ir gauti didžiules pinigų sumas. ES praktiškai nesaugo savo sienų.

JTO pabėgėlių agentūros duomenimis, pabėgėlių yra 3 procentai tarp visų imigrantų.

Austrų Krone praneša, kad Frontex vice prezidentas Berndt Körner perspėjo Austrijos vyriausybę, kad per Balkanus Austrijos kryptimi juda dešimtys tūkstančių nelegalių imigrantų ir paskatino imtis skubių priemonių migracijai stabdyti.

Italijos vicepremjeras ir VRM vadovas Matteo Salvini blokuoja Italijos uostus Sorošo NVO kotrabandistų laivams, todėl manoma, kad pabėgėlių kontrabanda taps aktyvesnė per Viduržemio jūros rytinį maršrutą iš Turkijos. Gegužės mėnesį šiuo maršrutu atvyko 78000 imigrantų. Tai 14000 daugiau negu balandį.

Soros-640x480.png

Griežta Vengrijos reakcija į jos migracijos politikos kritiką JTO

JTO žmogaus teisių įgaliotinis Zeid Raad al-Husseinas kritikavo JAV, Kinijos, Mjanmos ir Vengrijos migracijos politiką. Tai ji padarė per Pasaulio Tarybos žmogaus teisių 38 sesijos atidarymą praėjusį pirmadienį. Vengrija buvo kritikuojama už įstatymų projektą „sustabdyti Sorošą“.

Vengrijos užsienio reikalų ministras Petris Sijarto pasakė, kad „vertina aukščiausiojo komisaro faktus, kad per pastaruosius tris metus žuvo 330 europiečių ir 1300 buvo sužeista „teroristų imigrantų antpuolių metu“.

Ministras pažymėjo, kad nelegali migracija yra nacionalinio saugumo klausimas. Įstatymų projektas „sustabdyti Sorošą“ nukreiptas į tai, kad sustabdyti ir nubausti tuos, kas organizuoja neteisėtą migraciją, su tikslu „užtvindyti Europą migrantais“.

Nekontroliuojamos migracijos sustabdymo kelią parodė Vengrija: pilna sienų kontrolė ir įstatymai baudžiantys už Sorošo migraciją skatinančių NVO veiklą.

Tusko tikrai centrai nepadės, jeigu sienos išliks atviros, kaip nori pagrindinė migracijos organizatorė Angela Merkel.

merk_dreh.jpg

Nuorodos:

http://www.sueddeutsche.de/politik/fluechtlinge-tusk-eu-sammelzentren-1.4022973
http://lebionka.blogspot.com/2018/01/izraelio-ultimatumas-pabegeliams-is.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4442910/Less-3-migrants-reached-Italy-refugees.html
https://www.krone.at/1724773
https://voiceofeurope.com/2018/06/hungary-blasts-un-migration-is-a-security-risk-more-than-330-people-have-died-in-terror-attacks-the-last-three-years-in-europe/
http://lebionka.blogspot.com/2018/06/vengrijos-stop-sorosui-istatymu-paketa.html