Replika Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomajam direktoriui Laurynui Vilimui

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-21 22:43:07, skaitė 606, komentavo 0

Replika Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomajam direktoriui Laurynui Vilimui

Replika Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomajam direktoriui Laurynui Vilimui dėl draudimo dirbti mažmeninėms prekybos įmonėms kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį ir švenčių dienomis.

Tas Wilimas gal koks beraštis nieko nebaigęs? Bandžiau pasidomėti kiek klasių baigęs, bet nerodo dėl visokių asmens duomenų apsaugos naujų reikalavimų. Nu Wilimas vadovauja trijų žmonių firmelei. Turėtų mokėti skaičiuoti.Ai tiek to.

Ką gi teigia šis direktorius:

- Per vieną dieną didieji prekybos tinklai sugeneruoja apie 8 mln. Eur apyvartos, todėl dėl šis siūlymas kėsinasi į 496 mln. Eur Lietuvos BVP, o valstybės biudžetas rizikuoja netekti mažiausiai 88 mln. Eur vien tik PVM

Atsakau direktoriui:

- Jei sekmadieniais nedirbs visi prekybos centrai , tai jie sugeneruos lygiai tiek pat milijonų euru per savaitę kaip ir dirbdami dar ir sekmadieniais.

Aiškinu direktoriui:

- Jei aš per savaitę nusiperku penkis batonus ir septynis butelius bealkoholinio alaus, tai man giliai iki penio kiek dienų dirba prekybcentriai per savaitę. Jie gali dirbti vieną dieną. Aš vistiek nusipirksiu penkis batonus ir septynias bonkas bealkoholinio alaus savaitei. Nu tik gal ilgesnė eilė bus prie kasos. Ar supratai - direktoriau?

- Wilimo teigimu, apribojus prekybos laiką, sumažės darbuotojų skaičius penkiais tūkstančiais.Dėl to mažėtų biudžeto pajamos iš „Sodros“ ir gyventojų pajamų mokesčio.

Atsakau direktoriui:

- Taip. Parduotuvėse darbuotojų skaičius sumažės, bet kadangi darbuotojų trūksta, jie nueis dirbti į kitas darbo vietas, todėl biudžeto pajamos nesumažės ne vienu €uru direktoriau...

Aš už tai, kad sekmadienis būtų skirtas švęsti šventę su šeima su vaikais! Visų pinigų vistiek neuždirbsit.

O tu direktoriau įjunk smegenėles. Ar dirbi biudžetinėje kontoroje kurioje smegenų nereikia?