Amerikoniškos industrijos galas

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@roy/982488... 2018-06-21 23:38:31, skaitė 930, komentavo 0

Amerikoniškos industrijos galas

Birželio 26 d. iš "Dow Jones Industrial Average" bus pašalintos daugiaprofilinio "General Electric Co" (GE) koncerno akcijos, o jas indekse, kuriame yra 30 kompanijų, pakeis "Walgreens Boots Alliance Inc." mažmeninių vaistinių tinklo vertybiniai popieriai.

Kaip S&P "Dow Jones" Indices Indeksinio komiteto pranešime, indekso sudėties pokyčiai, didinantys mažmeninės prekybos ir sveikatos apsaugos svorį, leis "Dow Jones Industrial Average geriau matuoti ekonomikos ir fondų rinkos SSHA buklę. GE buvo įtraukta į indeksą jos starto momentu, 1896 metais, nuo 1907 m. kompanija buvo jo sudėtyje be pertrūkių ir yra seniausia sąraše.

Praėjusio amžiaus 90-aisiais GE buvo didžiausia pasaulio korporacija pagal rinkos kapitalizaciją. GE akcijos per pastaruosius 12 mėnesių sumažėjo daugiau nei 50% ir tapo pačios pigiausios iš visų vertybinių popierių, kurie yra įtraukti į indekso skaičiavimą. Bendrovė, kurios kapitalizacija dabar yra šiek tiek daugiau nei 110 mlrd $, sumažino dividendus, parduoda aktyvus ir atlieka restruktūrizacija, kuri gali atvesti ją iki dalijimosi.

Pokyčiai indekso sudėtyje taip pat atspindi bendrą tradicinių mašinų gamybos kompanijų vertės sumažėjimą pasaulio ekonomikoje.

Vaistinių tinklas, drauguži, vaistinių tinklas! Štai kas dabar yra Amerikos ekonomikos simbolis. O ne General Electric turbinos. Na o DJ indeksu, kaip jūs galite matyti, sąmoningai manipuliuojama, jame yra pakeičiamos mažiau pelningos kompanijos pelningesnėmis, kad parodyti augimą. Tiesą sakant, tai viskas, ką jums reikia žinoti apie "Dow Jones" ir apskritai, plačiau, apie amerikoniškus indeksus.