Tiesiog tobula

Autorius: Kibirkštis Šaltinis: http://kibirkstis.blogspot.com... 2018-06-22 21:18:19, skaitė 833, komentavo 0

Tiesiog tobula

Pastaruoju metu likimo šūviai griaudi visai šalia. Kažkur sproginėja minos, skeveldromis pažeisdamos tai vienus, tai kitus... Sunki liga, artimųjų netektis, darbo praradimas, antstolio raštas...

Tačiau visos šios kategorijos Tau neegzistuoja tol, kol esi jaunas, sveikas, energingas ir reikalingas. Todėl Tu pasiruošęs teisinti savo kuklų atlyginimą tuo, jog nepakankamai įdėjai pastangų. Lošimo būgnas dar sukasi, iškišęs liežuvį ir springdamas nuo azarto Tu dar pasirengęs gaudyti laimės paukštę. Nerk į intiką! Facebook-e tiek daug jaunų ir sėkmingų!

Kažkas susikūrė bloga Youtūbėje ir dabar kasa pinigus kastuvu. Kažkas iš eilinių vadybininkų prasimušė į direktorių tarybą ir dabar vadovauja milžiniškam kolektyvui. O miesto centre tiek daug brangių restoranų – jie netušti! O kiek naujų ir brangių automobilių gatvėse – kažkas gi juos turi?!

Reiškia kur tai visai šalia yra Geltonų plytų kelias į Smaragdo miestą? Tik Tu vienintelis jo dar neatradai. Tik todėl, kad nepakankamai energingai ieškojai.

Sėkmė dar nusišypsos Tau, juk ji visai šalia. Būtinai nusišypsos. Tik pirmiausiai Tu privalai pripažinti, kad sėkmė negali būti visuotinė. Laimės paukščių visiems neužteks, jų negalima išdraskyti į pūkus ir plunksnas, kad apdovanoti visus trokštančius. Tai pasakos komunistų, kurie nesugebėjo sukurti socialinių tinklų ir mobiliakų. Rūstus sovietinis jaunimas neturėjo tualetinio popieriaus ir nekeliaudavo apsipirkti į Milaną. Kapinių šaltis dvelkia nuo tos kiaurai falšyvos epochos.

Pensijinis amžius? Tavęs tai neliečia. Tu niekada nebūsi senas ir ligotas. Tavo raumenys niekada nesuglebs, o sąnariai niekada negirgždės kaip surūdijusios sūpuoklės. Amžinai jaunas ir apsvaigęs.. Galų gale, ar ne todėl mes taip netikusiai gyvenam, kad tarp mūsų pernelyg daug senių? Visi socialiniai liftai sukelti viršun, kaip gelbėjimosi valtys, kuriose seniokai rezervavę vietas savo nuosaviems vaikams. Čia tai pavadinta konservatizmu. Remiamasi papročiais, tradicijomis, Vakarų vertybėmis. Gerontokratija! Pensininkų diktatūra.

Išvada? Šalin pensininkus. Atsikratykime senių. Visi, kuriems virš 40 – įtartini. Nori gyventi – išmok suktis. Nesisuki – negyvenk. Kodėl kažkas, nuo aušros iki aušros dirbdamas supermarkete ar dizaino studijoje, turi vilkti ant savo kupros milijonus nevykėlių? Lai pasijudina. Mūsų bėdos dėl amžinai nesibaigiančių išlaikytinių. Pernelyg daug siurbiančių valstybės kraują, kurioje greitai jo visai nebeliks.

Taigi, tam tikra prasme vyriausybė teisi. Ji rūpinasi Tavimi, mažina tavuosius krūvius. Net kosmetologai siūlo atjauninimo procedūras. Kodėl to nepadarius valstybėje? Kodėl nurašytai į krantą 63 metų pensininkei netapus sėkmingai verslo ledi? O kokiam apsnūdusiam 65 metų diedukui – energingu self-made verslo seru? Tai jų interesai. Reikiami Britų mokslininkai neseniai nustatė, kad pensijos nebuvimas ilgina gyvenimą.

Ir Tu žingsniuoji, iš anksto gardžiuodamasis neišvengiama sėkme, toks jaunas ir toks sveikas ... pardavimų vadybininkas stambiame prekybos tinkle ir net truputi užjauti va šią senutę, mėginančią ką nors rasti nukainuotų prekių dėžėje. Nelaimingoji, ji nesupranta, kokios galimybės joje slypi....

Šiandien penktadienis, vakare į klubą, kur bus galima kaip reikiant atsipalaiduoti. Jei ne menkas skausmelis juosmenyje ir netikėtai šį rytą veidrodyje pastebėtas žilas plaukas, viskas būtų tiesiog tobula.    

Šaltinis: Тип-топ