Grybauskaitės TESTAMENTAS Lietuvai ir kitiems

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2018-06-23 10:14:17, skaitė 1145, komentavo 0

Grybauskaitės TESTAMENTAS Lietuvai ir kitiems

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė duodama interviu Vokietijos žurnalui "Spiegel" pareiškė, kad būtina pasirengti Rusijos invazijai į Lietuvą. Likus metams prieš pasibaigiant valstybės galvos įgaliojimams, Grybauskaitės žodžius galima priimti kaip politinį testamentą. Dalia Polikarpovna testamentu palieka naujos kartos lietuviams ir tarptautiniams Lietuvos partneriams pagrindinį prezidentavimo kredo - niekada nepamiršti "Rusijos grėsmės", (rusai puola).

"Pavojus (Rusijos invazijos į Lietuvą - patiksl. RuBaltic.Ru) didelis, jei mes pastoviai nesirūpinsime savo gynyba. Jei parodysime, kad galime ir norime gintis, tada niekas mūsų neužpuls. Mes turime būti pasiruošę - mentališkai, politiškai, technologiškai, savo širdimi ir siela. Rusijos kariuomenė prie Pribaltikos šalių ir Lenkijos sienų yra dešimt kartų skaitlingesnė nei NATO kariuomenė. Tačiau reikalas ne skaičiuose. Svarbu yra pareiga ir valia gynybai. Jei mūsų žmonės ir mūsų partneriai bus pasirengę tam, nebus jokios priežasties okupuoti mus", - interviu " Spiegel " kalbėjo Dalia Grybauskaitė.

Publikacijos labiausiai įtakingiausiose ir tiražuojamuose Vakarų MIP (kurioms, žinoma, priklauso ir Vokietijos "Der Spiegel") yra neeilinis įvykis Baltijos šalių lyderiams. Todėl jie su ypatingą atsakomybę žiuri į tai, į ką akcentuoja dėmesį, būtent ką ir su kokia išraiška pasakyti Vakarų sąjungininkams.

Grybauskaitės atveju tai, kad kalbame apie interviu, reikalo nesikeičia. Bendradarbiaudama su spauda, Lietuvos prezidentė įrodė, kad tikrų, "gyvų" interviu ji niekada neteikia. Jei žurnalistas nori su ja paprastai pasikalbėti, Dalia Polikarpovna pabėga nuo jo. Jei vedėjas užduoda iš anksto nesuderintus klausimus, ji su skandalu išeina iš studijos.

Taip kad galima neabejoti: Daukantynėje buvo peržiūrėtas ir patvirtintas Vokietijos žurnalo klausimų sąrašas poniai p-rezidentei. Jei iš ne ten buvo sudarytas... Įskaitant klausimą apie Rusijos invazijos į Lietuvą pavojų.

Likus metams iki išėjimo iš prezidento posto, Dalia Grybauskaitė pristatė savo tautiečiams ir tarptautiniams partneriams savo testamentą: niekada nepamirškite apie "Rusijos grėsmę" ir būkite pasiruošę ją atremti.

Ir tai buvo paryta su firmine egzalguota ir ekspresyvia p-rezidentės maniera. "Mes turime būti pasirengę Rusijos įsiveržimui siela ir širdimi..." Tai Dalioje Polikarpovnoje kalba jos neišdildoma ir nenuplaunama "raudona" praeitis.

"- Komjaunuoli! Būk pasirengęs Rusijos agresijai! - Visada pasiruošęs!"

Beje, verta pažymėti, kad Grybauskaitė ypač tikisi, kad Lietuvos jaunimas gins Tėvynę. "Jaunoji karta yra pasirengusi apginti šalį", - sako ji.

Iš kur pas ponia p-rezidentę tokia informacija? Lietuva per pastaruosius kelerius metus yra absoliuti Europos čempionė pagal gyventojų emigraciją, tarp kitko, 52 proc. išvažiuojančiųjų sudaro jaunimas. Devyni iš dešimties Lietuvos mokyklų vyresnių klasių moksleivių pareiškė, kad nori išvykti iš Lietuvos. Pagal kažkokį keistą sutapimą sutapimas nauja emigracijos iš Lietuvos banga prasidėjo 2015 m. - atnaujinus karinį šaukimą. Ar tik ne nuo tarnybos armijoje jauni lietuviai bėga į Angliją ir Airiją ?

Tačiau juk p-rezidentei tokie faktai, savaime suprantama, nesvarbu - ji įtikinamai pareiškia, kad jaunoji lietuvių karta pasirengusi ginti Tėvynę.

Dalia Grybauskaitė užsiima aukščiausia Pribaltikos lyderio veikla: kuria politinį mitą.

Pagrindinis bet kokių mitų kūrimo priešas - faktai ir logika: Pribaltikoje nuo jų įprastai atsimušinėjama emocianalumu ir sofistika.

Puiki iliustracija iš Grybauskaitės leksikono: "Mes padarėme didžiulę klaidą, nepasielgę taip 1940 metais (atsisakę ginti Lietuvą - patiksl. RuBaltic.Ru.), kada Raudonoji armija įžengė į Lietuvą ir ją okupavo. Tai baigėsi genocidu. Mes tada praradome beveik 15 proc. gyventojų, dauguma šių žmonių buvo deportuoti į tarybines stovyklas ". Dešimtmečiai Pribaltikos šalių politikų kalbų tarptautinėse tribūnose įrodė: neadekvatumas žvilgsnyje ir isterija balse - geriausias ginklas nuo nepatogių klausimų apie okupacijos ir genocido tarptautinį-teisinį apibrėžimą.

Grybauskaitė sako, kad Rusijos kariuomenė prie Pribaltikos sienų yra dešimtis kartų didesnė už NATO kariuomenę. "Pribaltikos sienos", matyt, reiškia Rusijos Federacijos Vakarinę karinę apskritį, kuris pagal plotą yra artimas Jevrosojūzui. Taip ir Maskva galėjo suskaičiuoti visus karinius dalinius visose ES šalyse ir pasakyti, kad prie Kaliningrado srities sienų susirinko milžinišką armiją pulti Rusiją.

Grybauskaitė visiškai ignoruoja klausimą, kodėl Rusija turėtų okupuoti Lietuvą. Užtenka tik nustoti lietuviams rengtis invazijai, kaip juos okupuos, ir taškas.

Ar jau taip Kremliui reikalinga šalis su sugriautos ekonomika, ir rekordiniais gyventojų bėgimo tempais kad okupuoti ją , rizikuojant branduoliniu karu su NATO? Ar Maskva gyvena svajone apie tai, kad dauguma lietuviškų rusofobų - Grybauskaitės ir Landsbergio rinkėjų - taps Rusijos piliečiais? Pirmaujantys alkoholizmo ir savižudybių rodikliai daro lietuvius tokiu geidžiamu kasneliu Rusijos Federacijai?

Lietuvos p-rezidentė neturi atsakymų į šiuos klausimus. Ji ir neleis niekam tokių jai užduoti.

Didžiosios Prancūzijos revoliucijos vadai vadino nacionalizmą civiline religija.

Šiame kontekste Dalia Grybauskaitė yra Lietuvos nacionalizmo religijos Vyriausia Žynė.

Ji aprūko savo "parapiejiečius" šventomis žolėmis, durnina juos savo kampanijomis, įveda į transą mantromis, ir jos ganomai kaimenei nuo Jos Aukštenybės poveikio prasideda patriotinės haliucinacijos.

Išdraskyta savų vadovų, mirštanti Lietuva jų sąmonėje iškyla kaip prisikėlusi iš nebūties Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė, išskleidusi savo galią nuo šaltų suomiškų uolų iki saulėtosios Tauridės. Klestintis "Baltijos tigras", kurio "ekonominis stebuklas" prilygsta Vakarų šalims.

O elgeta, degraduojantis ir dvesiantis nuo degtinės patvoryje rytinis kaimynas, žiūrintis į lietuviškus pasiekimus su mirtinu pavydu, tik ir nori okupuoti bejėgiškai pykdamas.

Ir neokupuoja tik todėl, kad žino: visa Lietuva apmirė kovos parengtyje. Suteikite tik pretekstą - ir rytoj galingi Lietuvos kariai bus Maskvoje. Raudonojoje aikštėje plazdės Vytis, Kremliaus komendantu už ištarnautus metus paskirs "dėdulę" Landsbergį, o į civilinę administraciją okupuotoje teritorijoje parinks Laisvos Rusijos forumo dalyvius.

Dalios Grybauskaitės testamentas būsimiems Lietuvos prezidentams - neleisti išsisklaidyti šitam durninančiam rūkui. Neišvesti lietuvių iš šio transo ir toliau juos šerti patriotinėmis haliucinacijomis.