Makronas už ekonomines sankcijas prieš migrantų nepriimančias ES valstybes, o Orbanas prieš betvarkę ES įstaigose

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-06-24 15:22:13, skaitė 666, komentavo 1

Makronas už ekonomines sankcijas prieš migrantų nepriimančias ES valstybes, o Orbanas prieš betvarkę ES įstaigose

https://1.bp.blogspot.com/-bBBsXpbb-1Y/Wy6rVibJiTI/AAAAAAAAKVM/D6Dy17aCPx8f1ZdkWwIj7LIqir98oYdxACLcBGAs/s1600/4728342.jpg

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas mano, kad ES valstybėms, kurios atsisako priimti prieglobsčio prašančius imigrantus, turi būti taikomos finansinės sankcijos. Tai būtų derybų tema svarstant 2021-2027 metų ES biudžetą. Makronas tai pasakė spaudos konferencijoje Eliziejaus rūmuose po derybų su Ispanijos ministru pirmininku Pedro Sanchezu.

„Savo ruožtu, aš teigiamai vertinu idėja sukurti atitinkamą mechanizmą tokioms situacijoms“, - pasakė Makronas, atsakydamas į klausimą apie sankcijas šalims, kurios nėra solidarios sprendžiant migracijos problemą.

Prancūzijos prezidentas pabrėžė, kad „negalima taikytis su situacija, kada valstybės, gaunančios Europos sąjungos paramą vardan solidarumo, tuo pačiu metu reiškia nacionalinį egoizmą, kada kalbama apie migracijos problemas“.

Prancūzija ir Ispanija ketina stiprinti bendradarbiavimą su migrantų kilmės šalimis, pažymėjo Makronas ir pasakė, kad šalys „turi tą pačią migracijos problemų sprendimo strategiją.“

Makrono žodžiais, šis bendras planas apima „stiprinimą sąveikos su migrantų kilmės ir tranzito šalimis, stiprinimą Europos išorės sienų ir Šengeno erdvės apsaugą, pabėgėlių priėmimo reorganizavimą“.

Makronas pabrėžė, kad „Prancūzija puikiai bendrauja su Ispanija migracijos klausimu". Jis palankiai įvertino Ispanijos sprendimą priimti laivą „Aquarius“.

Savo ruožtu Ispanijos ministras pirmininkas pabrėžė, kad jis „visiškai pritaria Prancūzijos prezidento projektui, kuris apima Europos atsinaujinimą ir apsaugo savo piliečius ekonominėje ir socialinėje aplinkoje". „Mes siekiame tų pačių tikslų, norime, kad Europa būtų stipresnė ir galėtų atsakyti į pasaulines problemas, įskaitant migracijos problemas", - sakė Sanchezas.

Anksčiau Europos Komisijos pirmininkas Žanas-Klodas Junkeris migracijos problemos sustiprinimo pretekstu sušaukė ES valstybių vadovų susitikimą birželio 24 dieną.

Šiam susitikimui boikotą savo aukščiausiojo lygio susitikime paskelbė Vyšegrado grupės šalys (Vengrija, Lenkija, Čekija, Slovakija), kurios savo posėdį surengė birželio 21 dieną Budapešte. Čia šios valstybės patvirtino savo griežtą kovos su imigracija liniją.

obanviktor-702x459.jpg

Europos Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas penktadienį su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu aptarė Budapešte temas, kurios bus svarstomos ES vadovu susitikime sekančią savaitę ir pirmiausiai migracijos klausimą.

Vengrijos premjeras pažymėjo, kad teisę sušaukti ES vadovų pasitarimus turi ES tarybos vadovas, o ne Europos komisija, ką ji padarė šaukdama pasitarimą birželio 24 dieną. Orbano žodžiais, tai byloja apie betvarkę ES įstaigose. Premjeras pasakė, kad norėtų diskutuoti šia tema. Jis pakartojo, kad Vyšegrado valstybės nedalyvaus pasitarime šį sekmadienį, nes nenori dalyvauti „šiame įstatymo pažeidime“.

Nuorodos:

https://wpolityce.pl/swiat/400930-macron-za-sankcjami-za-odmawianie-wspolpracy
https://wpolityce.pl/polityka/400846-szefowie-parlamentow-v4-dyskutowali-o-migracji-i-budzecie-ue