„Tvarkiečiai“ pareiškė nepasitikėjimą partijos pirmininku Remigijumi Žemaitaičiu

Autorius: Tvarka ir teisingumas Šaltinis: http://www.respublika.lt/lt/na... 2018-06-25 01:19:39, skaitė 794, komentavo 1

„Tvarkiečiai“ pareiškė nepasitikėjimą partijos pirmininku Remigijumi Žemaitaičiu

Partijos "Tvarka ir teisingumas" Valdybos posėdyje, įvykusiame šeštadienį (06 23) Palangoje buvo pranešta apie daugumos Tarybos narių nepasitikėjimą dabartiniu partijos pirmininku Remigijumi Žemaitaičiu.

Politinė, ekonominė, socialinė ir kultūrinė situacija šalyje tampa vis labiau komplikuota. Partijos Tvarka ir teisingumas veiklos neapibrėžtumas dabartinėje situacijoje gali būti suprantamas kaip politinio atsakingumo stoka ir turėti neigiamų padarinių ateityje.

Aiškėja, jog partijos vadovybė nepajėgia deramai įvertinti politinio konteksto ir konstruktyviai dirbti žmonių labui.

Blaškymasis, pigaus populiarumo vaikymasis ir „flirtas“ su destruktyviai veikiančia opozicija  jau nustelbė pareigą atstovauti partijos idėjines bei vertybines nuostatas, kurios buvo formuotos ilgus metus.

Kai kurie abejotini sprendimai ir veiklos metodai, nukreipti prieš atskirus partijos narius, kritiškai vertinančius personalinį neatsakingumą ir politinės kultūros stoką, taip pat paneigia pačius esmingiausius partinės bendruomenės sambūvio principus.

Vyraujančios intrigos ir sklindančios apkalbos negali būti neišgirstos, prasimanymų ir kiršinimo atmosfera negali likti nepastebėta ir toleruojama bendraminčių.

Esame tikri, jog visas politinio pasitikėjimo kreditas jau yra išnaudotas.

Eiliniai partijos nariai laukia konstruktyvių organizacinių priemonių mobilizuojant skyrius ir visą partiją artėjančių savivaldos rinkimų fone, tačiau štabo vadovo destruktyvi veikla kelia rimtą susirūpinimą. 

Grupė partijos valdybos narių jau yra išsakiusi savo poziciją dėl politinio nepasitikėjimo procedūros dabartiniu partijos pirmininku, tačiau jokių teigiamų poslinkių iki šiol nematyti.

Esame įsitikinę, jog artimiausiu metu turi būti sušauktas kongresas, kuriame būtų sprendžiami principiniai partijos perspektyvos klausimai.

Mes, žemiau pasirašiusieji matome vienintelę galimybę šiame sudėtingame Tvarkai ir teisingumui veiklos etape kreiptis į Prezidentą Rolandą Paksą dėl partijos ateities išsaugojimo“, – rašoma partijos Tvarka ir teisingumas Tarybos narių pareiškime, kurį savo parašais patvirtino beveik du trečdaliai jos narių.