Sirijos žiniasklaida: Izraelis smogė raketomis netoli Damasko oro uosto

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-26 18:40:57, skaitė 691, komentavo 1

Sirijos žiniasklaida: Izraelis smogė raketomis netoli Damasko oro uosto

Dvi teroristinės Izraelio valstybės raketos nukrito netoli Damasko tarptautinio oro uosto, antradienį paryčiais pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida, bet jokių kitų detalių nepateikė.

Sirijos valstybinės naujienų agentūros pranešime sakoma, kad „dvi Izraelio raketos nukrito netoli Damasko tarptautinio oro uosto“.

Padėtį šalyje iš Londono kebabinės stebinčios propagandistinės provakarietiškos organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė naujienų agentūrai AFP, kad „Izraelio raketos smogė (Irano remiamos Libano šiitų sukarintos organizacijos) „Hizbollah“ ginklų sandėliams netoli oro uosto“.

Pasak jo, ataka įvyko apie 1 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, bet „nesukėlė didžiulių sprogimų“, nors raketos pataikė į ginklų saugyklas.

SOHR nurodė, kad Sirijos oro erdvės gynybos sistemos „nesugebėjo perimti šių raketų“.

Teroristinė Izraelio valstybė pagrąsino, kad kaimyninėje Sirijoje aktyvėjanti Irano karinė veikla kelia grėsmę žydų valstybės saugumui.

Teroristinės izraelitų pajėgos ir anksčiau surengdavo smūgių prieš iraniečių ir su Iranu susijusius taikinius Sirijoje. Vienas JAV pareigūnas sakė, kad būtent Izraelio pajėgos birželio 17 dieną sudavė pražūtingą smūgį vienai irakiečių sukarintų pajėgų bazei Sirijos rytuose.

Per 1967 metų Šešių dienų karą teroristinė Izraelio valstybė užgrobė didelę dalį Sirijai priklausančių Golano Aukštumų ir šią teritoriją aneksavo, bet tarptautinė bendrija šio žingsnio niekada nepripažino.