„MG Baltic“ pristatė savo kandidatę į prezidentus – Aušrą Maldeikienę?

Autorius: Aurimas Drižius Šaltinis: http://laisvaslaikrastis.lt... 2018-06-26 22:27:10, skaitė 846, komentavo 0

„MG Baltic“ pristatė savo kandidatę į prezidentus – Aušrą Maldeikienę?

Kasdien per delfius skaitome apie tai, kaip LNK dalino savo televizijos eterį mainais už paslaugas įvairiems politikams.

Paaiškėjo, kad Raimundas Kurlianskis dalino savo eterį tik tiems, iš kurių turėjo kažkokios naudos. Pvz., darbo partijai ir jos lyderiui Gapšiui buvo pasiūlytas LNK eteris ir „objektyvus nušvietimas“  už 15 tūkst. Eurų. Kitaip sakant, Gapšio ir Darbo partijos atliktos paslaugos „MG Baltic“ buvo įvertintos 15 tūkst. Eurų – būtent už tokią sumą Gabšiui buvo suteiktas televizijos eteris.

Tačiau kokias paslaugas „MG Baltic“ teikė Aušra Maldeikienė – iki šiol delfiai nerašo. Nors ta pati A.Maldeikienė visus šiuos metus beveik kasdien išstodavo su savo ugninga ir revoliucine retorika per LNK žinias, ir visas kitas jų bobiškas laidas. Nors jokios kitos televizijos laidose A.Maldeikienės tiesiog nebūdavo, tačiau LNK ją itin pamėgo.

Turint omenyje, kad LNK eterį suteikia mainais už paslaugas, kyla klausimas – kokias paslaugas „MG Grupei“ teikė Seimo narė Aušra Maldeikienė? Paaiškėjo, kad A.Maldeikienė buvo įregistravusi pasiūlymą mažinti alkoholio akcizus, ir už šį savo pasiūlymą balsavo.  Ar tai, kad „MG baltic“ valdo beveik visą degtinės verslą Lietuvoje – „Stumbrą“, „Vilniaus degtinę“, „Alita“ – žinoma, tik atsitiktinumas, visai nesusijęs su Seimo narės darbu.

Apie Aušros Maldeikienės triūsa koncerno naudai i buvo užsiminusi Agnė Zuokienė:

Agnė Zuokienė skaičiuoja Aušros Maldeikienės darbus: „MG Baltic“ šešėliai  

„Miela Aušra Maldeikienė, Jūs deklaravote, jog surinkote itin kompetentingą komandą, kuri, kaip ir Jūs, dirba dieną ir naktį analizuodama įstatymus ir rengdama įstatymų projektus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ į Seimo narę kreipėsi Agnė Zuokienė.

„Suskaičiuokim, ką turim per 4 mėnesius, kai Jūs esate Seimo narė – 1 (vieną vienintelį) Jūsų asmeniškai registruotą pasiūlymą, – toliau parašė A. Zuokienė. – Tai 2016 12 20 registruotas siūlymas dėl alkoholio akcizo sumažinimo. Jūs jį pristatėte Seimo plenariniame posėdyje ir balsavote už jį.“

A. Zuokienė teigė, kad A. Maldeikeinė deklaravo, kad visi jos susitikimai su lobistais yra viešinami. Ir tvirtino, kad tai – beveik tiesa.

 „Seimo tinklalapyje Jūsų skelbiamoje darbotvarkėje sužymėti visi susitikimai (išskyrus du.) Apie antrą parašysiu kitą kartą, nes tai toks pat žavus kaip ir pirmasis nutylėtas – su Romu Apulskiu. Tiesa, susitikimų su juo būta net 3. Bet Jūs nei vieno jų neįrašėte į darbotvarkę (nors surašėte ir lobistais įvardijote ne vieną nevyriausybinę organizaciją, su kuria buvote susitikusi), – komentavo ji. – Taigi 2016 12 20 Jūsų susitikimas su Romu Apulskiu ir tą pačią dieną įregistruotas ir Seime pristatytas pasiūlymas dėl alkoholio akcizų.“

A. Zuokienė nurodė, kad R. Apulskis – teisininkas, jau kelis dešimtmečius susijęs su „MG Baltic“ grupe. Jis ir ABBI ( Baltijos gėrimų pramonės aljansas) prezidentas. ABBI ankstesnis adresas Jasinskio g. 16 – tas pats adresas, kaip ir „MG Baltic“, kuri valdo itin daug interesų dėl alkoholio turinčią bendrovę „Mineraliniai vandenys“, kaip ir televiziją LNK. ABBI direktorius Arnas Paulius taip pat susijęs su „MG Baltic“, kaip buvęs „Mineralinių vandenų“ valdybos narys, vienas „Stumbro“ vadovų.

Seimo narė Aušra Maldeikienė. Romo Jurgaičio nuotrauka „Nenoriu plėstis, nors galėčiau. Bet niekas nepaneigs, kad R. Apulskis 6 metus dirbo Romano Raulynaičio advokatų kontoroje, Romanas Raulynaitis „MG Baltic“ – valdybos narys, kaip ir LNK valdybos narys, – parašė ji. – Todėl ar kam reiktų nusistebėti, kad po tų susitikimų su R.Apulskiu, Jūsų pastangų sumažinti akcizą ir galimai kitų susitarimų – natūraliai Jūsų darbotvarkėj ( iki tol nebuvo) atsiranda ir nuolatinis darbas LNK“.

Maldeikienė Dapkus

A. Zuokienė į socialinį tinklą įdėjo tokią Aušros Maldeikienės darbų lentelę:

01 17 9 val. Konferencija „Alfa TV“ (LNK grupė)

01 23 9 val Interviu LNK televizijai

01 23 19.30 val Interviu INFO TV (LNK)

01 25 11.30 val Interviu LNK televizijai

01 27 10 val. interviu LNK televizijai

02 03 10.20 val Interviu LNK televizijai

02 06 10 val Interviu LNK televizijai 02 07

15.30 val. Interviu LNK televizijai

02 10 12 val Interviu LNK televizijai

02 22 9.15 val Interviu LNK televizijai

02 24 13.30 „Yra kaip yra“ laidos filmavimas (LNK)

03 01 9 val Interviu LNK televizijai

Maldeikienė info.tv

Pasak A. Zuokienės, kaip žinia, kai kurie specialiaisiais liudytojais ir įtariamaisiais paskelbti buvę ir esami Seimo nariai tarp kitų kaltinimų ir įtarimų turi ir itin dažną rodymąsi LNK, palyginimui, vienas kartas – TV3. Įrašą ji baigė taip: „Geras įstatymų leidėjas dirba Seime, o ne „Facebook“ ar LNK. Ar kas prieš?“

Aušra Maldeikienė turi savo požiūrį į „Laisvą laikraštį“, ir dar anksčiau Žurnalistikos institute studentams aiškino, kad neva Laisvas laikraštis užsiima vos ne reketu – apie tai man papasakojo Rytis Juozapavičius. Negalėdamas patikėti,  kad A.Maldeikienė kalba tokias nesąmones, bandžiau su ja pasikalbėti – kodėl ji taip šneka. Ji atėjo į susitikimą, ir iš karto ėmė rėkti taip, kad man teko pasitraukti iki kito staliuko, kad baigti gerti savo kavą. Neprisimenu, ko ji, rėkė, tačiau tas bliovimas tikrai nepriminė sveiko žmogaus – tiesiog, aš jai kažkuo neįtikau.

Daugiau ir nebandysiu.

Nes šiandien Aušra Maldeikienė pristatė savo rinkimų programą. Kaip rašė delfiai,  pristatyme – mokiniai, neįgaliųjų atstovė ir bičiulis apžvalgininkas.

Tiesa, delfiai nerašo, kurio viešbučio salėje kandidatė pristatė savo programą, nes nenustebčiau, kad jis irgi priklauso „MG Baltic“.

Renginį pradėjo politikės mokiniu prisistatantis Tautvydas Marčiulaitis.

„Ji yra nuoširdžiai gera“, – ne kartą pakartojo jis. T. Marčiulaitis taip pat tvirtino, kad A. Maldeikienė – „visiškai sąžininga“.

„Už šitą bruožą aš ją labiausiai ir myliu“, – kalbėjo politikės mokinys. Pagyras A. Maldeikienei žėrė ir Lietuvos neįgaliųjų forumo atstovė Simona Oginskaitė, Nacionalinio aktyvių mamų sambūrio atstovė Rasa Žemaitė, politikės draugu įvardytas politikos apžvalgininkas Mindaugas Lapinskas, kiti. Pati politikė, rankoje laikydama lapelį, kalbėjo, jog Nepriklausomybės pradžioje puoselėti laisvės ir gerovės siekiai „yra patenkinti tik iš dalies“.

Jos teigimu, Lietuva yra lygiavertė tarptautinės bendruomenės narė, bet pasiekimai nepaslepia ir šalies skaudulių – kaip tokius A. Maldeikienė įvardijo emigraciją ir savižudybes. „Valstybę palikome naujajai nomenklatūrai, kuri buvimą valdžioje sutapo kaip savitikslį veiksmą. (…) Atėjo laikas į mūsų politiką grąžinti tikrą politiką“, – tvirtino ji. Pasak A. Maldeikienės, būtent tai paskatino ją siekti aukščiausio valstybės posto.

„Geriausiai jaučiuosi auditorijoje ar klasėje. Tačiau labiau už viską gyvenime nekenčiu melo ir nekompetencijos. Myliu savo šalį ir jaučiu pareigą ne tik imti, bet ir duoti, todėl ryžtuosi šiam sudėtingam žingsniui“, – kalbėjo ji. Seimo narė tvirtino per artimiausius kelis mėnesius ketinanti aplankyti „visus Lietuvos kampelius“.

Politikės tezėse – pamokymai apie žiniasklaidą Susirinkusiesiems buvo išdalyti bukletai su politikės „tezėmis“. Jos sugrupuotos į kelis blokus: „Politikos prigimtis“, „Mano ideologija“, taip pat įprastesnius užsienio politikos, ekonomikos ir pan. skirsnius. „Aš esu katalikė. Mano tikėjimas nedaro manęs moraliai teisia. Mano tikėjimas tereiškia, kad svarbiausia yra kitas žmogus“, – savo ideologiją dėsto A. Maldeikienė. J

i tvirtina esanti „ne už turtą ir ne už skurdą“. „Aš už tuos, kuriuos skriaudžia labiausiai – vidurinę dirbančią klasę“, – nurodoma buklete.

Aurimas Drižius