Kodėl Rusija niekada nebombarduos “Pribaltikos”

Autorius: Kristina Sulikienė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-29 19:57:44, skaitė 825, komentavo 2

Kodėl Rusija niekada nebombarduos “Pribaltikos”

Tik idiotas griautų tai,ką pastatė: jeigu ir ne savo rankom (Kauno HE darbams vadovavo Algirdas Mykolas Brazauskas, finansavo Maskva).

Ne viską statė okupantas sovietas – bet atėmęs, konfiskavęs, gerino būklę – investavo ne tik į įrenginius, bet ir į žmones (pavyzdžiui, Kauno “Drobė”, Rokų keramika).

Dalį žmonių represavo, o išlikusius ir represuotiems – grįžus, juos apmokė, investavo dabar tai vadintųsi į “žmogiškuosius išteklius”. Kai kurie specialistai iš ano meto tokie nepakeičiami, kad dirba iki žilos senatvės ir net mirties (solistas a.a. Virgilijus Noreika mokė iki pat būklės visiško pablogėjimo).

Vilniaus “Akropolio” projektavimo ir statyboms darbams vadovauti, pasirėmę skaudžia patirtimi, kai netoliese Viršuliškėse dėl blogų matematinių skaičiavimų įgriuvo pastato stogas, pakviestas buvo “anų laikų” inžinierius, beje, kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio giminaitis. Jau nebesitikėjęs susirasti darbą (visur imdavo tik jaunus, nepatyrusius, o senoji darbovietė – likvidavosi), kaunietis inžinierius buvo maloniai nustebintas: alga buvo didelė, kelionė iš Kauno – apmokėta.

Dalį partizanų, politinių kalinių grįžus iš lagerio sovietai  užverbavo, ir inkorporavo į KGB sistemą, kurią dabar tų pačių partizanų ir politkalinių “vnūkai” keikia, nors namuose stalčiuose aiškiai mato diedukų darbo raudonas knygeles su raudona žvaigžde. KGB nesigėdijo netgi perimti kai kurias Lietuvos kovotojų patirtis: pavyzdžiui, sukūrė kovinį KGB padalinį “Vympel”, kurį paleido Afganistano karan, apmokę…Lietuvos miško brolių kovinių taktikų.

Vienas KGB agentas “Kęstutis” neseniai Lietuvos partizanų (miško brolių) brolijos buvo palaidotas kaip tautos pažiba, o kitas KGB agentas “Ragelis” greitai bus palaidotas šalia Prezidento AMB.  Lietuvos “šventieji” turi savo mąstymo sistemą, kaip jie segreguoja tautą: “jų” žmonės net ir užsiverbavę KGB, buvo “geri ir patriotai”, o kurie – net nesiverbavę ir persekioti visą gyvenimą, yra “brogi, tautos priešai” ir, galiausiai – “vatnykai”.

Jeigu Rukloje įsikūrusiam Janušo Radvilos Mokomajam pulkui, kur ir pačiai teko nelaimė tarnauti, vadovavo Rusijos (net ne SSRS) kariuomenės atsargos žvalgybos karininkas Norkus – tai Rusijai nereikėtų bombarduoti tokio dalinio – tiesiog Rusijos atsargos kariškis įteiktų pagal įsakymą bataliono vartų raktą.

Algirdas Norkus Rusijos armijos Žvalgybos batalionui vadovavo net iki 1992 metų vasario mėnesio, o GRU žvalgybos fakultetą Ukrainoje baigė 1990 metų birželį.  

Aš manau, “natovcai” visą šią situaciją žino, kaip ir žino, kas yra JAV perverbuota mūsų “Magnolija”.

Sovietas ėmė iš Lietuvos viską kas geriausia, ir net šiandien negali gyventi be tarybinių laikų garsenybių – režisierių (pvz. Rimo Tumino arba netgi naujosios kartos – tai Ramūno Karbauskio brolio Mindaugo, kuris ne kartą apdovanotas Rusijos nacionaline premija už kūrybą; Andželika Cholina irgi dirba Maskvoje) tačiau ir investavo čia. Likę čia ne tik gamyklos, keliai, ir jau griūvantys orouostai ir pūvančios karinės bazės, kurios nebenaudojamos – likę ir žmonės, kaip sako, net 100 000 KGB bendradarbių. Dabar įsivaizduokit, Rusija turėtų pulti savo pensininkus, kuriems daliai moka Rusijos pensijas, ir bombarduoti. Niekada to nebus. Nebus ir dėl to, kad Rusija nebombarduos savo pastatyto Kauno HE, autostradų, kelių, ir dar tebeveikiančių kai kurių fabrikų.

Nebombarduos ir Druskininkų, Palangos – šiuos kurortus dievina rusai pensininkai, ir nebegali vykti dėl siautėjančios rusofobijos. Pasvalio, Pakruojo, Biržų, Zarasų, Ignalinos kraštai praneša, kad tragiškai sumažėjo rusų turistų. Užsidaro kaimo turizmo sodybos: lietuviai pinigų savaitgaliais siausti baliuose neturi (iš 380-500 eurų algų sunkiai išeina net į teatrus nueiti), o rusai – nebeatvažiuoja.

Dar ir dėl šios priežasties Rusijai nereikia nieko bombarduoti, nes Lietuva jau šiandien be karo atrodo kaip po gero pilietinio sukilimo: tušti kaimai, griūvantys pastatai, neremontuotos gatvės virš 30 metų, turbūt laukiant… Rusijos bombardavimo?

Visada paklauskite savęs: o kam naudinga kurstyti Lietuvoje pilietinį karą, vėliau apkaltinant “intervencija” Rusiją, ir maldaujant jos subombarduoti mūsų nuostabią šalį, kurios taip nekenčia Vytautas Landsbergis( “kche kche kche, sakai, žemė šventa?, tu sakai- žemė šventa?, kche kche…”)

Nagi tiems, už “Balos”, kurių piliečiai patys gyvena po tiltais, aikštėse, skveruose, iš viso 46 mln. gauna maisto korteles. Dar ir tai gerai, nes mes, sekdami “Užbalijos” “gerove”, maisto kortelių vargstantiems nedalinam. Ir net laidojimo pašalpos normalios neduodam, turi ir karstui, pasak Vytauto Landsbergio, užsidirbti Vakaruose. Cituodama “tatą” nejuokauju, juk čia jo garsiausios kalbos: jog Rusija puola, nes žmonės prašo neleisti pardavinėti Lietuvos žemės užsieniečiams, ir į Vakarus piliečiai važiuoja užsidirbti karstui.

Pavojaus varpais, kad “Pribaltika miršta” skambina tik Rusija. Visi kiti stebi šitą šou – tuštėjančią Baltijos kraštų teritoriją, ir kraunasi lagaminus, savo žemes nuolankiai užleisdami…pabėgėliams.