Orbanas ES susitikime: "04.40. Po mūšio. V4 šalys iškovojo didžiąją pergalę susitikime Briuselyje"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-07-01 23:31:31, skaitė 2739, komentavo 0

Orbanas ES susitikime:

https://2.bp.blogspot.com/-50SRk6T9x8I/WzZ-k193EjI/AAAAAAAAKbQ/6kLh54P7_9gMXSKtZbZgsJ9_Y-ast0kLQCLcBGAs/s1600/ODI1L3VfMS9jY18zMTFhMS9wLzIwMTgvMDYvMjkvODI1LzM2MC9hNDI3ZjdlZWExMDY0NWRlYmU0NzRmOTMxMTRkMGI5Ny5qcGVn.jpeg

„Vyšegrado ketverto šalys pasiekė didžiąją pergalę susitikime Briuselyje“, – taip įvertino Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ES vadovų susitikimą savo video, paskelbtame savo Facebook profilyje su prierašu „04.40. Po mūšio“.

„Mes pavargome, bet patenkinti, nes Vyšegrado ketverto šalys pasiekė didžiąją pergalę. Grėsė pavojus, kad iš stovyklų, kurios turi būti sukurtos, migrantai bus paskirstomi Europos valstybėse. Šį siūlymą mums pavyko atremti ir priimti mūsų pasiūlymą, kuris tiksliais sako, kad iš stovyklų pabėgėliams, kurios turi atsirasti, nieko negalima perkelti į kitą šalį be šios valstybės sutikimo“, - parašė Orbanas.

„To dėka Vengrija ir toliau nebus imigracine valstybe. Vengrija pasiliks Vengrija. Tokie rezultatai kovos šiandien auštant“, - pasakė Vengrijos vyriausybės vadovas.

ES valstybių ir vyriausybių lyderiai susitarė, kad ES valstybėse atsiras migrantų kontrolės centrai, o už 28 ES valstybių ribų – centrai išgelbėtiems jūroje iš laivų. Susitarta, kad pabėgėliai iš centrų, esančių ES valstybėse, kurie savanoriškai su tuo sutiks, bus nuodugniai ištirti ir perkelti į kitas šalis. Nebus jokios prievartos perkeliant pabėgėlius, viskas vyks laisvanoriškumo pagrindu. Tokių garantijų reikalavo Lenkija ir kelios kitos ES valstybės, tarp kurių Vyšegrado ketvertas.

Šaltinis:

https://wpolityce.pl/polityka/401780-premier-wegier-podsumowuje-szczyt-ue