Replika Romui Sadauskui Kvietkevičiui dėl sovietinės doktrinos

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-02 20:01:00, skaitė 679, komentavo 1

Replika Romui Sadauskui Kvietkevičiui dėl sovietinės doktrinos

Cituoju Romą:

- "... pompastiškai minint Federalinės saugumo tarnybos 100-ąsias metines, jos direktorius Aleksandras Bortnikovas, ne tik visiškai pateisino čekistų bei NKVD terorą, bet ir aiškino pokario įvykius okupuotose Baltijos šalyse nė kiek nenutoldamas nuo sovietmečio doktrinos: „Vakarinėje Sovietų Sąjungos dalyje veikė skaitlingos ir gerai ginkluotos nacionalistinės gaujos, anksčiau bendradarbiavę su hitlerininkais, o dabar globojamos amerikiečių ir britų specialiųjų tarnybų“.

Romai, o kurioje vietoje nesutinkate su ФСБ direktoriumi? O gal Sadauskai nesutinkate su sovietine doktrina? Kvietkevičiau, o gal jūs pritariate sovietinei doktrinai?

1 - Kad Lietuvoje veikė skaitlingos gaujos?
2 - Kad gaujos buvo gerai ginkluotos?
3 - Kad miške buvo ir plechavičiukai kurių vadas Plechavičius bendradarbiavo su vokiečiais?
4 - Kad į Lietuvos miškus buvo siunčiami diversantai paruošti Švedijoje ir Britanijoje?

Išlukštenu Romui pirmą sovietinės doktrinos teiginį:

Romai. Man trūksta aiškios jūsų pozicijos dėl sovietinės pokarių kalsių kovos Lietuvoje pozicijos.

Romai. Jūs neigiate, kad pokario pasipriešinimas buvo gausus ir visuotinas? Jūs neigiate, jog dauguma pokario Lietuvos 100 tūkstančių rėmė pasipriešinimą?

Romai? Kas jums? Juk šiuo klausimu reiktų palaikyti sovietinę doktriną. Va toks Ališauskas tvirtina, jog gaujų buvo daug ir jos buvo gyventojų palaikomos.

Romai,kurioje jūs barikadų pusėje?

Romai, pažiūrėkite gaujų foto ir pasakykite, kad jos blogai ginkluotos:

Romai? Kokiais dar geresniais ginklais galima apginkluoti gaujas? Pasakykit. Nesivaržykit.

Gal nesutinkate, kad miške buvo bendradarbiave su hitlerininkais? O "plechavičiukai" iš Vietinės rinktinės kurie dar ir žydus patvarkė? Jų miške nebuvo? Sadauskai jūs ką? Miške nebuvo "plechavičiukų"?

O kad diversantus ruošė JAV Britai švedai ir siuntė į pribaltiką ir Lietuvą net Anušauskui ne paslaptis, nors Savukynas tai laiko sovietiniu mitu. Kvietkevičiau, skaitei Anušauską?

"Istorikas" Anušauskas:

- 1945 metu rudenį Didžiosios Britanijos slaptoji žvalgybos tarnyba MI6 ruošė išeivius iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, kad jie slapta sugrižtų į sovietų okupuotas valstybes ir organizuotų pasipriešinimą.

- 1945 metų spalio 15-osios naktį Latvijos pakrantėje buvo išlaipintas rezistentų desantas. Laivas apsivertė Baltijos jūroje, todėl latviai neteko dalies krovinio, radijo stotelių, amunicijos.

- 1947 metais Lenkijoje J.Deksnys vel susitiko su J.Lukša ir perdave jam 1000 JAV dolerių, kuriuos siuntė britai.

- Pirmasis lietuviškas desantas buvo ruošiamas 1949 metu sausio menesi Švedijoje įkurtoje žvalgų mokykloje. Tarp jų buvo lietuviai J.Deksnys, Kazimieras Piplys ir Valdemaras Briedis.

- 1950 metais į šitą žaidimą įsitraukė JAV Centrinė žvalgybos agentūra (CŽA). CŽA tikėjosi, kad jų paruošti rezistentai sugebės perduoti žinią Lietuvos pogrindžiui, kad šie ruoštųsi ilgai kovai.

PASIKARTOSIU. TAI SVARBU:

- CŽA tikėjosi, kad jų paruošti rezistentai sugebės perduoti žinią Lietuvos pogrindžiui, kad šie ruoštųsi ilgai kovai.

Tai Romai Sadauskai-Kvietkevčiau, paaiškinkit mums nesusipratėliams kaip ten dėl tos sovietinbės doktrinos? Jūs ją besąlygiškai palaikot ar kategoriškai atmetat?

p.s. Romai, kaip ten dėl tos skylės Avdiijivkoje? 2017 m. birželio 11 d. 13:30 Delfyje Romas Sadauskas Kvietkevicius pasakoja:

- "Avdijivkos gyvenvieteje, kieme prie penkių aukštu daugiabučio namo su didžiule artilerijos sviedinio pramušta skylę, domino žaidžiantys senoliai sako, kad tolumoje pasigirdę šūviai – nepakankama priežastis neužbaigti partijos."

Jūs šitą skylę fotografavote 2017 prie kurios ir Linkevičius fotografavosi?:

Tikriausiai dabar žinot, kad ta skylė anot Jatūbo dviejų metų senumo? Nuo 2015.

Kaip čia šitaip susimovėt? Atrodot toks patyręs išmintingas ir atsargus? Apmovė ukrainiečiai? Ar švedas Ohmanas? Tu išsiaiškink. Nebūk lochelis... Nes su tavim pasielgė kaip su locheliu. Jie juk žinojo, kad tai sena skylė.