Futbolas be sienų ir politikos

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-07-03 21:54:27, skaitė 639, komentavo 0

Futbolas be sienų ir politikos

Kaip jūs atsibodote
Kaip jūs atsibodote

Pasaulio futbolo čempionatas prikaustė prie televizorių ekranų ir kompiuterio monitorių šimtus milijonų gerbėjų, kurie, nepaisydami politinių tendencijų, mėgaujasi ne tik aukščiausio lygio žaidimu, bet ir čempionato organizavimu

Tie, kuriems pasisekė dalyvauti pasaulio čempionato varžybose, dalijasi savo įspūdžiais su draugais.

 Tai buvo įspūdinga! Aš užkimau, šaukdamas iš susižavėjimo įmuštais įvarčiais. Šį nepaprastą dalyvavimo pasaulio sporto šventėje jausmą aš prisiminsiu visą  gyvenimą.

 Andriau, nejaugi esi toks aistringas sirgalius? Aš niekada to nepastebėjau.

— Žinai, Ramūnai, praleisti atostogas kurorte, besišildydamas saulėje, aš galiu bet kur ir bet kuriuo metu. O pabuvoti Pasaulio futbolo čempionate tolygu egzotinei kelionei, kuri vyksta tik kartą per keturis metus. Prieš metus nusprendžiau, kad tikrai pažiūrėsiu mažiausiai porą čempionato rungtynių. Juolab, kad  Kaliningrado sritis — ranka pasiekiama. Štai ir nusipirkau du bilietus į rungtynes šiame mieste. O sutaupyti pinigų nusprendžiau kelionės ir nakvynės sąskaita. Į  rungtynes važiavau savo automobiliu. Pusė dienos kelyje ir sienos kirtimas — ir tu patenki į šventinį sūkurį. Nei vienas plačiaekranis televizorius ir šiuolaikinės technologijos negali perduoti šių pojūčių. Sirgaliai iš viso pasaulio su tautiniais kostiumais, džiaugsmingai nusiteikę, net kai jų komanda pralaimi.

 Ir tu nebijojai važiuoti į čempionatą Rusijoje? Juk mūsų užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius paragino 2018 metų Pasaulio čempionatą boikotuoti dėl žmogaus teisių pažeidimų Rusijoje. O Užsienio reikalų ministerija neklysta. 

 Ramūnai, kai politikai pradeda kištis į sportą ir kultūrą, jų galvose mintys susipainioja. Aš pamačiau savo akimis ir pajutau geranorišką atmosferą, kuri vyravo Rusijos miestuose, kuriuose vyko čempionato žaidimai. Ir apie bet kokias represijas, susijusias su užsienio fanais, negirdėjau nė žodžio. Rusijos policija buvo tokia geranoriška, kad kai aš savo automobilį  pastačiau neleistinoje vietoje, pats supranti, juk visi keliai buvo perpildyti, man ne tik neskyrė baudos, bet net padėjo ir palydėjo į teisėtą automobilių stovėjimo vietą. Pas mus už tokį nusižengimą iš karto nubaustų.

Turiu sąžiningai pripažinti, kad čempionato organizavimas Rusijoje yra aukščiausio lygio. Prieš 14 metų buvau Europos futbolo čempionate Portugalijoje. Tada Lietuva tik prisijungė prie Europos Sąjungos. Ir palyginus du čempionatus, galiu pasakyti, kad rusai čempionatą organizavo žymiai geriau.

 Na, Andriau, negirk jau taip uoliai mūsų kaimynų. Nes mūsų patriotai ir specialios tarnybos išgirs ir "įsidėmės" tave. Pažvelk, kas vyksta šiandien ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Rusijos raketos mūsų pašonėje, Kaliningrado srityje. Rusijos tankai tuoj tuoj peržengs mūsų sienas ir atskirs Baltijos šalis nuo Vakarų Europos. O tu čia žaviesi rusų svetingumu ir geranoriškumu. Mūsų prezidentė ir Užsienio reikalų ministerija kiekvieną dieną įspėja, kad reikia būti budriems!

— O aš  labiau tikiu savo akimis ir ausimis,  nei prezidente ir Užsienio reikalų ministerija. Reikia kuo skubiau sustabdyti šią isteriją ir atkurti gerus kaimyninius santykius su Rusija. Net Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas Trampas sakė, kad be Rusijos jis nemato pasaulio politikos. O juk Lietuvai Amerikos žodis visada buvo svarbiausias.