Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas įvardijo galingiausią šalies ginklą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-07-05 10:48:57, skaitė 752, komentavo 0

Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas įvardijo galingiausią šalies ginklą

Sarmat, archyvinė nuotrauka
Sarmat, archyvinė nuotrauka

Į šešis Rusijos ginklų tipus Vakarų valstybės neturi, ką atsakyti

VILNIUS, liepos 4 — Sputnik. Rusija turi šešių tipų ginklus, kuriems Vakarų šalys neturi, ką atsakyti, interviu laikraščiui "Voenno-promtšlennyj kurjer" sakė Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas Jurijus Borisovas.

Pasak pareigūno, stipriausi iš Rusijos ginklų yra kompleksas "Sarmat", priekinės linijos aviacijos kompleksas "PAK FA", tankas "T-14" Armata platformoje, priešlėktuvinės raketos sistema "S-500", priešpalydovinė sistema "Nudol" ir radijo ir elektroninių ryšių slopinimo kompleksas "Tirada-2C".

Borisovas pridūrė, kad Rusijos kariuomenė jau aprūpinta galingiausiais ginklais. Planuojama, kad armija visiškai bus aprūpinta naujausiomis technologijomis iki 2027 metų.

Kovo pradžioje Vladimiras Putinas, sakydamas metinę kalbą Rusijos parlamento aukštiesiems rūmams, užsiminė apie naujausią strateginį apsiginklavimą, kurį jau turi Rusijos kariuomenė.

Putinas pristatė naujausius ginklus, kurie neturi analogų visame pasaulyje. Kalba ėjo apie raketų kompleksą "Sarmat", povandeninius dronus, sugebančius keliauti dideliame gylyje ir greičiu, kartais viršijančiu kitų šalių laivynų pajėgumus, sparnuotąsias raketas su branduoline galvute, aviacijos raketų kompleksą "Kinžal" ir lazerinius ginklus.

Be to, Rusijos prezidentas pristatė vaizdo įrašą apie tai, kaip naudojamas strateginės paskirties raketų kompleksas "Avangard", kuris, anot Putino, tarsi "ugnies kamuolys" gali sunaikinti taikinius iš kosmoso.

Rusijos ginkluotosios pajėgos šiandien ir rytoj
Rusijos ginkluotosios pajėgos šiandien ir rytoj