Vilniaus pradinukai nemokamai bus užimti iki vakaro

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2018-07-05 11:21:31, skaitė 337, komentavo 0

Vilniaus pradinukai nemokamai bus užimti iki vakaro

Vaikai treniruoklių salėje, archyvinė nuotrauka
Vaikai treniruoklių salėje, archyvinė nuotrauka

Absoliuti dauguma atžalas auginančių vilniečių teigia norintys, kad vaikai iki 17-18 val. galėtų laiką leisti savo mokykloje, prižiūrimi mokytojų

VILNIUS, liepos 5 — Sputnik.  Nuo rugsėjo Vilniaus savivaldybė miesto pradinių klasių moksleiviams ketina finansuoti visose mokyklose organizuojamas veiklas po pamokų, praneša savivaldybės spaudos tarnyba.

Siūlymas finansuoti prailgintų grupių lankymą visiems pradinukams trečiadienį pradėtas svarstyti miesto tarybos posėdyje.

Pasak sostinės mero Remigijaus Šimašiaus, Vilnius yra vienintelis šalyje augantis miestas, kuriame daugėja vaikų, drauge didėja mokymosi įstaigų ir ugdymo veiklų poreikis. Jau sėkmingai išspręstas vietų darželiuose stygiaus klausimas ir antrus metus iš eilės į savivaldybės darželius pateks visų pageidaujančiųjų atžalos. Dabar daugiau dėmesio bus skiriama ūgtelėjusiems vilniečiams, 1-4 klasių moksleiviams.

Tinkamas ir turiningas jų užimtumas po pamokų yra ne tik kiekvienos šeimos, bet ir viso miesto rūpestis ir tikslas.

Savivaldybės iniciatyva internete vykdoma pradinukų tėvų apklausa (https://goo.gl/A6Svja) atskleidė, kad su klausimu, kaip užimti vaikus po pamokų, susiduria didžioji dalis tėvų (58 proc.). Daugelis jų (42 proc.) ir šiuo metu leidžia vaikus į prailgintas grupes, tačiau 14 procentų pradinukų po pamokų prižiūri artimieji, 12 procentų vežioja po būrelius, o kas dešimtas vaikas lieka vienas laukti, kol tėvai grįš iš darbo.

Absoliuti dauguma (95 procentai) atžalas auginančių vilniečių teigia norintys, kad vaikai iki 17-18 valandos galėtų laiką leisti savo mokykloje, prižiūrimi mokytojų.

Vilniaus mieste šiuo metu gyvena daugiau nei 25 tūkstančiai 7-10 metų amžiaus vaikų. Šis skaičius yra didžiausias Lietuvoje ir ženkliai didesnis nei kituose miestuose.

Nuo kitų mokslo metų už papildomą darbą mokytojams Vilniuje mokės savivaldybė, mokyklos bus skatinamos organizuoti daugiau popamokinių grupių, o tėvams tai nieko nekainuos.

Siekiama, kad mokytojai po pamokų ugdymo įstaigose organizuotų įvairius užsiėmimus, išvykas į gamtą, būtų sudarytos galimybės vaikams aktyviai leisti laiką, sportuoti. Taip pat moksleiviai galės ruošti namų darbus, mokytojai padės vaikams, kuriems sunkiau sekasi mokytis. Pasak sostinės mero, sudaryti galimybes vaikams po pietų ugdytis mokykloje yra svari investicija ne tik į jaunuolių, bet ir į viso miesto bei šalies ateitį.

Įrodyta, kad organizuotose veiklose dalyvaujantys moksleiviai sklandžiau bendrauja tarpusavyje, gerėja jų mokymosi rezultatai, taip pat visos klasės bei mokyklos mikroklimatas. Įgyvendinus šį sprendimą, tėvams kils mažiau rūpesčių dėl vaikų ugdymosi po pietų ir su tuo susijusių išlaidų — šeimos biudžeto nebetuštins popamokinėms veikloms iki šiol leisti pinigai.