“Davai“ pasišaipom iš Rusijos

Autorius: Vaidas Žemaitis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/2018... 2018-07-05 12:56:46, skaitė 899, komentavo 3

“Davai“ pasišaipom iš Rusijos

Kalba eis apie futbolą. Pradėkime nuo to, kaip Lietuva stato nacionalinį stadioną. Nacionalinio stadiono projektavimas buvo pradėtas 1985 m. Tų pačių metų rugpjūčio 15 d. pasirašyta sutartis naujam stadionui statyti. Pirmojo stadiono projekto autorius buvo architektas Algimantas Nasvytis. 1987 m. vasario 13 d. patvirtintas projektas. Iki 1991 m. buvo sumontuoti stadiono tribūnų pamatai ir dalis tribūnų rėmų. 1993 m. statybos darbai nutraukti.

Per tiek metų, kaip Lietuvoje padaryta labai daug. Išleista daugiau nei 30 mln. eurų. Ir ką gi mes už juos turime?

Lietuvos nacionalinis stadionas 3

Lietuvos nacionalinis stadionas 2

Lietuvos nacionalinis stadionas 1

Nacionalinsi stadionas 30 mijijonų

Tokio stadiono kaip Lietuva, neturi niekas, tai stadionas su kliūtimis, ekologiškas, beveik kaip futuristiniuose “Venus“ projektuose. Ar esate matę kur nors, kad stadione augtų medžiai? Ne, nes tokį sugeba pastatyti, tik Lietuviai. Lietuva aplamai kuo toliau, tuo labiau stebina pasaulį su savo sugebėjimais ir pasiekimais, bet nenukrypdamas nuo temos, apie alkoholio suvartojimą ir savižudybės nerašysiu.

Tiek projektavo, vargo, statė ir galutinis rezultatas gavosi toks, kad:

Vilniaus miesto taryba pritarė savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio pateiktą pasiūlymą stadiono griaučius pripažinti kaip netinkamais naudoti bei dėl leidimo juos griauti.

30 milijonų kaip į “subinę“ ir kaltų nėra. Va, kuo mes galime pasigirti, visišku nebaudžiamumu, nors už komentarus facebooke sodina į tardymo izoliatorių ir negalima jau taip kategoriškai teigti, kad Lietuva nėra teisinė valstybė.

Dabartiniai stadiono griaučiai jau nebetinka dabartinei statybai pagal projektą, sakė pasiūlymo autorius. Pasak jo, tarybai pritarus, bus sudaryta komisija dėl turto nurašymo ir likvidavimo, ji prižiūrėtų griovimo darbus.

Kiek prireiks milijonų griovimui? Greičiausia, kad tiek, kiek prireiks…

Sąžiningųjų ir su korupcija kovojančių liberalų atstovo vadovaujama Vilniaus savivaldybė nurodo, kad į daugiafunkcinį kompleksą numatyta investuoti 88,45 mln. eurų, iš jų 40,66 mln. eurų sudarys ES lėšos, 44,29 mln. eurų – valstybės, dar 3,34 mln. eurų – savivaldybės lėšos. Vyriausybė yra įsipareigojusi iš viso per 25 metus komplekso statyboms ir išlaikymui, renginiams iš viso skirti 53 mln. eurų.

Ar verta tikėti liberalais? Žinoma, kad verta (jeigu jais pasitiki Dalia Grybauskaitė, nes nei karto nepapeikė), tai vadinasi, viskas bus gerai.

Ir štai teroristinė Rusija, kuri žadėjo, kad pasaulio futbolo čempionatas vyks 16-oje stadionų. Tačiau realybė kiek kitokia: šeimininkai, iš viso išleidę net 11,8 milijardų JAV dolerių, versis 12 stadionų – 9 naujais ir 3 renovuotais.

Jūs įsivaizduojate “Putleris“ teroristinės šalies diktatorius pastatė, tik 9 naujus stadionus, o žadėjo 16, o pasaulio futbolo čempionatas vyksta, tik 12-koje stadionų. Stadionų nuotraukų nedėsime, nes jie visi baisūs, apgriuvę, durys be rankenų, su lauko tualetais ir juose labai smirda. Žmonės ten neturi kur atsisėsti ir išvis situacija ten labai baisi, nes teroristinę šalį valdo diktatorius. Šlykštu yra tai, kad visi ten vyksta ir nei kiek neklauso Lietuvos prezidentės, kuri visam pasauliui nušviečia, kas vyksta agresija trykštančioje Rusijoje.

Gal kada nors pasaulis atsitokės ir nustos bendrauti su Rusija, kaip Lietuva?

O Lietuvoje su futbolu kažin kaip? Ji turbūt žaidžia tarpplanetinėse lygose, nes Rusijoje apie Lietuvą nieko negirdėti. Arba, Lietuva tiesiog nežaidžia teroristinėje valstybėje ir nenusileidžia savo principams.

Vaidas Žemaitis