Šiuolaikinės vergovės principai

Autorius: Anno Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-08 11:58:56, skaitė 3968, komentavo 0

Šiuolaikinės vergovės principai

1. Ekonominė vergų prievarta nuolatiniam darbui.Šiuolaikinis vergas priverstas dirbti iki mirties be sustojimo, nes vergo per vieną mėnesį uždirbtų lėšų užtenka sumokėti už : 1 mėnesio pragyvenimą, 1 mėnesio maistą, 1 mėnesio pravažiavimą. Kadangi pinigų šiuolaikiniam vergui visada užtenka tik 1 mėnesiui, šiuolaikinis vergas priverstas dirbti visą savo gyvenimą iki pat mirties. Pensija taip pat yra didelė fikcija, nes vergas-pensininkas atiduoda visą pensiją už būstą ir maistą ir vergui-pensininkui nelieka laisvų pinigų.

2. Antrasis slaptas vergų prievartos dirbti mechanizmas - sukurti dirbtinę pseudoreikalingų prekių poreikį, kuris vergui primetamas tv reklamos, piaro, prekių išdėstymų tam tikrose parduotuvių vietose pagalba. Šiuolaikinis vergas įtrauktas į begalines "naujovių" vaikymosi lenktynes, o dėl to jis yra priverstas nuolat dirbti.

3. Trečiasis paslėptas šiuolaikinių vergų ekonominės prievartos mechanizmas - tai kreditų sistema, kurios "pagalbos" dėka šiuolaikiniai vergai vis labiau ir labiau įtraukiami į kreditinę kabalą per kreditinio procento mechanizmą.

4. Ketvirtasis mechanizmas priversti šiuolaikinius vergus dirbti nematomam vergvaldžiui yra mitas apie valstybę. Šiuolaikinis vergas mano, kad jis dirba valstybei, bet iš tiesų vergas dirba pseudovalstybei, nes vergo pinigai patenka į vergvaldžio kišenę, o valstybės samprata naudojama vergų smegenims apmulkinti, kad vergai neuždavinėtu nereikalingų klausimų, tokių kaip: kodėl vergai dirba visą savo gyvenimą ir visada lieka neturtingi? Ir kodėl vergai negauna pelno dalies? Ir kam konkrečiai yra pervedami pinigai, kuriuos vergai moka mokesčių forma?

5. Penktasis paslėptas vergų prievartos mechanizmas yra infliacijos mechanizmas. Kainų kilimas nesant atlyginimo padidėjimui užtikrina paslėptą, nepastebimą vergų aplėšimą. Taigi, šiuolaikinis vergas skursta vis daugiau ir daugiau. O vergų santaupos sudega kasmet. Kas verčia vergus lįsti į paskolų liūną.

6. Šeštasis paslėptas mechanizmas, priversti vergus dirbti nemokamai: atimti iš vergų pinigus persikėlimui ir pirkti nekilnojamą turtą kitame mieste ar kitoje šalyje. Šis mechanizmas priverčia šiuolaikinius vergus dirbti vienoje miestą formuojančioje įmonėje ir "kęsti" kabališkas sąlygas, nes kitokių sąlygų vergams paprasčiausiai tiesiog nėra ir vergams bėgti nėra nei kur nei už ką.

7. Septintasis mechanizmas, priverčiantis vergus dirbti nemokamai, - tai paslėpti informaciją apie tikrąją vergų darbo vertę, realią prekės vertę, kurią pagamino vergas. Ir vergo atlyginimo dalį, kurią pasiima vergvaldys per buhalterinės apskaitos mechanizmą, naudodamasis vergių nežinojimu ir vergų kontrolės nebuvimu pridėtinės vertės atžvilgiu, kurią vergvaldys pats paima.

8. Dėl to, kad šiuolaikiniai vergai nereikalautu savo pelno dalies, neprašytu atiduoti uždirbto jų tėvų, senelių, prosenelių ir t.t. , kuriuos jie uždirbo, ir yra nutylėjimas faktų apie vergvaldžių išgrobstytus resursus , kuriuos sukūrė daugybė vergų kartų per tūkstantmetę istoriją.