Replika įžymiajam istorikui Ričardui Savukynui dėl Mindaugo

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-09 12:49:31, skaitė 616, komentavo 1

Replika įžymiajam istorikui Ričardui Savukynui dėl Mindaugo

Jūs taip gražiai išvartėt apie Mindaugą. Daug kas jumis patikėjo. Nes jus gražiai rodo nacionalinis ėLėRTėHašDė. Jūs ten su kostiumu gražiai kalbat ir kalbinat.

Bet. Yra vienas "bet". Niekas negali nei patvirtinti nei paneigti ką jūs išsigalvojot apie Mindaugą. Ar apie Vytautą. Ar apie Gediminą... Tai yra tokia nepralaimima tema. Rašinėti niekus apie nieką gauti algą už rašliavas ir džiaugtis gerėjančiu gyvenimu ir gražėjančia buitimi.

Bet kaip man jumis tikėti, jei aš jus pagavau meluojantį? Juk jei prisimelavot vieną kartą, tai juk galit meluoti begalę kartų? O patikrinti ką jūs pripasakojot apie Mindaugą niekas negali.

Dabar apie jūsų melą "istorike" Savukynai: 2015 m. gruodžio 27 d. Delfyje „Istorijos detektyvai“: ar tikrai amerikiečiai žadėjo ateiti partizanams į pagalbą? Citata:

"Vienas populiariausių ir, deja, iki šiol gajų mitų apie pokario partizanines kovas – tai, kad Vakarų valstybės ragino Lietuvos partizanus kovoti su okupantais, žadėdamos greitu metu ateiti į pagalbą pavergtoms Baltijos tautoms. Ar tikrai taip buvo, aiškinosi LRT laida „Istorijos detektyvai“,  kurią veda Virginijus Savukynas. Šio mito autorystę drąsiai galima priskirti sovietinės propagandos meistrams"

O dabar "istorikas" Anušauskas 15min str "Legendinis sovietų šnipas Kimas Philby pasmerkė mažiausiai 14 lietuvių" rašo:

"Britai ruošė išeivius iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, kad jie slapta sugrįžtų į sovietų okupuotas valstybes ir organizuotų pasipriešinimą"

Dar rašo

 "CŽA tikėjosi, kad jų paruošti rezistentai sugebės perduoti žinią Lietuvos pogrindžiui, kad šie ruoštųsi ilgai kovai"

Manau Savukyno mitas, kad Vakarų valstybės žadėjo ateiti į pagalbą partizanams yra sovietinis mitas Anušausko pagalba yra puikiai ir neginčyjamai paneigtas. Sutinki Savukynai?

Kuom dar įžymus Anušauskas? Kad turi jauną žmoną? Oi ne. Jis įžymus rašydamas visokius veikalus tema "A. Anušauskas: sovietinis genocidas buvo baisesnis už nacių terorą" ir "Arvydas Anušauskas. „Genocido“ sąvoka Lietuvos istorijoje".

Bet Anušausko bėda ta, kad "sovietinio genocido" Lietuvoje nebuvo, nes vienintelis bandomas tuom apkaltinti Vasiliauskas buvo Strasbūre išteisintas Lietuva sumokėjo kompensaciją ir daugiau panšių kaltinimų nebekyla.

Nu genocidas šiaip buvo - lietuvių prieš žydus...

Supranti, Savukyne, nėra įsiteisėjiusio teismo nuospręndžio apie genocidą, reiškia sovietinio genocido nebuvo. Nėra įsiteisėjusio teismo nuospręndžio apie "Sovietinę agresiją, tai nėra kaip neigti sovietinės agresijos, nes jos nebuvo. Joks teismas kolkas to nenustatė.

Blogiausia tau Savukynai, jog nėra įsiteisėjiusio teismo nuospręndžio dėl sovietinės okupacijos. Tai reiškia tik vieną. Okupacijos nebuvo. Nes jūsų "istorikų" žodžiai nieko nereiškia. Vieni istorikai kalba apie TSRS okupaciją, kiti apie savanorišką Lietuvos įstojimą į TSRS. Ką daryti?

Organizuoti nepriklausomą tarptautinį teismą kuris galutinai ir neskundžiamai nustatytų Lietuvos įstojimo į TSRS teisėtumą arba TSRS okupacijos neteisėtumą ir visų  pasirašytų sutarčių neteisėtumą ir atšaukimą.

Žinoma čia bus problemyčių dėl Memel ir Wilno. Perdavimas administruoti Lietuvos TSR šitų teritorijų irgi bus neteisėtas. Juk perdavė Stalinas. Perdavė TSRS respublikai. Teks grąžinti. Memel Vokietijai, nes 1939 metais Hitleris Memel kraštą atsikovojo. Wilno Lenkijai. Nes TSRS neteisėtai okupavo Lenkiją ir neteisėtai atėmė Wilno iš Lenkijos.  Bet tai visiškai nieko nereiškia, nes ir Vokietija ir Lenkija yra ES valstybės.

Tiesa, jei nepriklausomas teismas nustatys, jog Lietuva savanoriškai įstojo į TSRS, tai  kai kuriuos žmones teks vėl atkasti ir jų kaulus perlaidoti ne tokiose garbingose vietose. Nu tu juk supranti?

Savukynai, tu balsuotum "už" tokio teismo sukurimą?