Namuose gerai, bet Anglijoje dar geriau

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-07-09 14:44:56, skaitė 617, komentavo 1

Namuose gerai, bet Anglijoje dar geriau

Važiuojam pas jus!
Važiuojam pas jus!

Pagrindinis ES derybininkas su JK Michelis Barnjė, atvykęs darbo vizito į Vilnių, patikino Lietuvos vadovybę, kad po Londono išėjimo iš Europos Sąjungos Lietuvos piliečių Didžiojoje Britanijoje teisės bus saugomos. Po tokių patikinimų kai kurie Lietuvos gyventojai skuba pirkti bilietus iš Vilniaus į Londoną

— Labas, Ruslanai. Sveikas sugrįžęs į tėvynę. Ar seniai grįžai iš Mančesterio?

— Labas, Andriau. Tik atostogų atvykau. Neketinu visiems laikams sugrįžti į Lietuvą. Anglijoje turiu gerą darbą, būsto paskolą, šeimą ir draugus. O kas Lietuvoje? Tik tėvai, kuriems reikia finansiškai padėti bei jų butas, dar nuo tarybinių laikų. Duok Dieve, kad tėvai ilgai gyventų, bet jei neteksiu jų, tai į Lietuvą iš viso nereikės atvažiuoti. Tiesa, per atostogas pas tėvus sugebu gerokai sutaupyti medicinos paslaugoms. Lietuvoje net paprasta plomba kainuoja daug pigiau nei Anglijoje. O jau pilna apžiūra apsieina man žymiai pigiau.

— O tu uždeklaravai savo išvykimą?

— O kam? Kas mėnesį moku Ligonių kasai ir už tai gaunu minimalias medicinines paslaugas. Mane tai visiškai tenkina. O Anglijoje mano darbdavys apmoka medicinos draudimą. Todėl, kai išeisiu į pensiją, galėsiu gauti ją ir Britanijoje.

— Bet juk Didžioji Britanija palieka ES, gal jus, lietuvius, kurie ten gyvena ir dirba, "paprašys palikti patalpas". Juk Londonas net neprisijungė prie Šengeno zonos, o po Brexit jokių įsipareigojimų Briuseliui neturės.

— Mūsų lietuvių bendruomenėje Anglijoje kabama apie tai. Iškart po referendumo mus apėmė panika. Daug kas jau ketino rinktis daiktus ir grįžti į "žemyną". Tiesa, labai mažai kas ketino važiuoti atgal į Lietuvą. Bet vėliau Britanijos Vyriausybė užtikrino, kad nebus jokių represijų ES piliečių atžvilgiu. Mišelis Barnjė, kuris šiuo metu lankosi Lietuvoje, patvirtino, kad Briuselis turi tvirtus Londono įsipareigojimus dėl ES piliečių teisių Karalystėje. Tiesa, šiandien kol kas neaišku, ar šios garantijos galios tiems, kas atvyks ir apsigyvens Anglijoje po 2020 metų.

— Ir aš su žmona neseniai aptarinėjau tai, nusprendėme, jei artimiausiais metais nepastebėsime didelių permainų Lietuvos ekonomikoje ir visuomenėje, tai krausime lagaminus ir keliausime ieškoti laimės Anglijoje.

— O tu iki šiol tiki, kad gyvenimas Lietuvoje pagerės? Tik vienas pvyzdys tau — Anglijos parduotuvėse kainos jau žemesnės, o atlyginimai didesni. Taigi skubėkite. Nebūtinai reikia važiuoti į Londoną ar Mančesterį. Lietuviai visai neblogai gyvena ir kitose ES valstybėse, kurios laikomos Europos ekonomikos lokomotyvu. Juolab, neužmiršk, kad nuo 2020 metų Briuselis mažina Lietuvos finansavimą. Taigi, net neverta svajoti apie geresnį gyvenimą.