Vidaus reikalų ministras E.Misiūnas yra pavojingas idiotas su iniciatyva

Autorius: LaisvasLaikrastis.lt Šaltinis: https://baltalietuva.eu/global... 2018-07-09 21:33:05, skaitė 807, komentavo 2

Vidaus reikalų ministras E.Misiūnas yra pavojingas idiotas su iniciatyva

idiotai
Vidaus reikalų ministras E.Misiūnas yra pavojingas idiotas su iniciatyva

Vidaus reikalų ministras E.Misiūnas griebėsi darbo – pats kaip koks Leninas per subotniką prie Nemuno kalė kuolus naujajai tvorai palei sieną su Kaliningradu. Kitas, protingesnis ministras gal būtų kukliai patylėjęs, neparodęs savo kvailumo, tačiau Misiūnas ne toks – jis ne tik uoliai vykdo nurodymus, tačiau kartais ir pats griebiasi iniciatyvos – pvz., būtent Misiūno sumanymu Šalčininkuose kalašnikovais ginkluoti ir treningiukais apsirengę berniukai užpuolė vietos policijos nuovadą ir pastatė prie sienos moteriškes su policininkių uniformomis. Visa tai buvo pavadinta pratybomis.

Iš pradžių atrodė, kad tai viskas inscenizacija – juk negalima pulti ginkluoto policininko su kalašnikovu, ir tikėtis, kad tai gerai baigsis. Tačiau pasirodo, kad tos moteriškės policijos nuovadoje nieko apie būsimą spektaklį nežinojo. Tiesiog stebuklas, kad niekas nesugalvojo pasipriešinti tiems berniukams su kalašnikovais ir vienu iš jų nenušovė. Tada kraujas lietųsi laisvai, o Misiūnas galėtų girtis, kad jo sugalvotos pratybos pavyko su kaupu – policininkai gavo tikrą kovos krikštą, ir nebebijos rusų specnazo.  Kad tai nenutiko – tikra dovanėlė šio sumanymo autoriui E.Misiūnui. Jeigu koks nors demokratinės šalies ministeris sugalvotų taip pažaisti karą, jis jau seniai sėdėtų teisiamųjų suole. Net Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas nurodė, kad Misiūnas idiotas. Dar blogiau, kad jis pavojingas: 

Gegužės 10 d. Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) posėdyje, dalyvaujant atsakingų institucijų atstovams, aptartos 2017 m. balandžio 11 d. Šalčininkų rajone įvykusių taktinių pratybų aplinkybės, kurias atsižvelgiant į padidėjusias geopolitines nekonvencines grėsmes ir siekiant užtikrinti Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių tarnybų pasirengimą naujoms grėsmėms, inicijavo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Posėdžio metu komiteto nariai išreiškė abejones dėl pasirinktos VRM taktikos, kai pagal vidaus reikalų ministro įsakymu patvirtintą ir surengtą taktinių pratybų legendą iš anksto buvo informuoti tik Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos ir Viešojo saugumo tarnybų vadai. Pažymėta, kad planuojant vykdyti tokio mąsto pratybas, turėjo būti informuotos visos suinteresuotos institucijos. Atkreiptas atsakingų institucijų atstovų dėmesys, kad pratybos buvo vykdomos nesilaikant numatyto scenarijaus, t.y. nebuvo naudojami atpažinimo raiščiai Šalčininkų miesto gatvėse bei, vykdant Šalčininkų rajono policijos komisariato pastato užpuolimą, neturėjo būti demonstruojamas ginklų naudojimas, dėl ko galėjo įvykti skaudžias pasekmes sukeliantys įvykiai.

idiotas

Komiteto nariai konstatavo:

- nors vidaus reikalų ministro įsakymu taktinių pratybų vadovu buvo paskirtas atsakingas asmuo, tačiau realiai nebuvo apibrėžtas jo vaidmuo ir kompetencijos;

- nebuvo paskirti pratybų koordinatoriai, kurie būtų operatyviai sureagavę ir informavę pratybų vadovą apie realią pratybų eigą, kad būtų galima laiku priimti tinkamus sprendimus;

- buvo pažeistas pasitarimų metu aptartas taktinių pratybų scenarijus, pažeminti pratybose dalyvavę Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai, pakenkta Lietuvos įvaizdžiui tarptautiniu mastu;

- saugos taisyklių nesilaikymas sukėlė realią grėsmę vietos gyventojams ir pareigūnams.

 Nemuną užtvers tvora

Naujoji „žaliųjų valstiečių“ iniciatyva – už 3,5 mln. eurų biudžeto lėšų Nemuno pakrante nutiesti 50 km. metrų ilgio tvorą palei sieną su Kaliningradu – tik parodo, kad tie „žalieji“ vykdo ne savo, o Grybauskaitės politiką. Juk visas „žaliųjų“ kabinetas yra parinktas ir paskirtas prezidentės, ir jos kandidatai vienas per kitą stengiasi sugalvoti kokią nors prieš Rusiją nukreiptą nesąmonę, stengdamiesi įtikti savo favoritei.

debilas

Žodžiu, dabar visoje gražioje ir vaizdingoje Panemunėje visą vaizdą turistams ir vietos žmonėms uždengs spygliuota tvora. Pastatyta už biudžeto lėšas. Teikiama, kad ji stabdys rusų provokacijas. Kokias, dar nežinoma, tačiau Misiūnas jau sugalvojo, kaip naująsias statybas pateisinti – neva rusų specnazas nebegalės į nelaisvę nusitempti Lietuvos pareigūnų, kaip pat neva nutiko Estijoje. Nutylima, kad tas estų žvalgas susitikimo metu buvo Rusijos teritorijoje.

Prisiminus dar ir paskutinį Lietuvos kariuomenės pratybų modelį, kai scenarijuje numatyta, kad  į Lietuvą įsiveržęs rusų specnazas prie Marijampolės savivaldybės reikalaus „duonos“ ir „darbo“.

Žodžiu, Lietuva tampa debilų valdoma policine valstybe, kurios premjerui Skverneliui vis labiau prasiveržia jo mentaliteto – savo kritikui Žemaitaičiui jis siūlo užkimšti gerklę, ir sako, kad Lietuvai būti policine valstybe visai neblogai. 

O tokie Misiūnai turi labai aiškų uždavinį – įbauginti žmones, parodyti, kad jų likimą dabar sprendžia valdžia, kad jie sėdėtų su „užkimšta burna“ ir nesistebėtų, kaip šią gražią šalį valdo idiotai ir nusikaltėliai.

http://www.eu-info.de/dpa-europaticker/287833.html