Padėjėjus, patarusius neskambinti Putinui, Trampas išvadino "kvailiais"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-07-10 13:38:12, skaitė 678, komentavo 1

Padėjėjus, patarusius neskambinti Putinui, Trampas išvadino

Donaldas Trampas, archyvinė nuotrauka.
Donaldas Trampas, archyvinė nuotrauka.

Dienraštis "Washington Post" su nuoroda į informuotus pareigūnus pranešė, kad Trampas ignoravo savo patarėjų nacionalinio saugumo klausimais raginimus nesveikinti Vladimiro Putino su nauja kadencija

VILNIUS, liepos 10 — Sputnik. Trumpas išvadino "kvailiais" padėjėjus, patarusius neskambinti Putinui, rašo dienraštis The New York Times.

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas Trampas per pokalbį telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu šių metų kovo mėnesį išvadino JAV administracijos atstovus, kurie pasisakė prieš jų pokalbį, "kvailiais", ir paragino jų neklausyti.

Kovo mėnesį Trampas paskambino Putinui, kad pasveikintų jį laimėjus rinkimus. Kremlius pranešė, kad pokalbis telefonu vyko Amerikos iniciatyva.

Po jų pokalbio dienraštis "Washington Post" su nuoroda į informuotus pareigūnus pranešė, kad Trampas ignoravo savo patarėjų nacionalinio saugumo klausimais raginimus nesveikinti Vladimiro Putino su nauja kadencija. 

Leidinys praneša, kad Trampas savo patarėjus pavadino "kvailiais".

"Tai kvaili žmonės, neturėtumėte jų klausytis", — sakė Trampas Rusijos prezidentui.

Rusijos ir JAV prezidentai  planuoja susitikti liepos 16 dieną Helsinkyje. Anksčiau Kremlius pranešė, kad Putinas ir Trampas ketina aptarti dvišalių santykių plėtojimo perspektyvas ir aktualius klausimus tarptautinėje darbotvarkėje. Tai bus pirmasis išsamus dviejų šalių vadovų susitikimas, nesusijęs su aukščiausiojo lygio susitikimais. Jie pirmą kartą susitiko Hamburge, G20 viršūnių susitikimo metu, vėliau trumpai pabendravo Vietname.