Alkanu skrandžiu "Tautiška giesmė" nesigieda

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-07-11 11:26:23, skaitė 608, komentavo 0

Alkanu skrandžiu

Dainų švbentės atidarymas, archyvinė nuotrauka.
Dainų švbentės atidarymas, archyvinė nuotrauka.

Dainų šventę, kuri rengiama kas ketverius metus, aptemdė renginyje dalyvavusių vaikų maitinimas; socialiniuose tinkluose ir internete pilna publikacijų, kuriose lietuviai piktinasi ekonominiais užkulisiais šventės, skirtos jaunų žmonių patriotizmui ugdyti

 Sauliau, ar tu buvai jubiliejinės 20-osios Dainų šventės uždaryme? Nuostabu, kai 12 tūkstančių žmonių vienbalsiai atlieka "Tautišką giesmę". Ypač sujaudino mūsų valstybės aukščiausios vadovybės apsilankymas!

 Žinoma, buvau Vingio parke ir kartu su visais giedojau. Prisimenu, kaip mokyklos metais aš dalyvavau šiame festivalyje  mokyklos choro sudėtyje. Ir praeitą penktadienį man buvo malonu matyti, kad iš visos šalies moksleiviai stovėjo parko estradoje ir giedojo. Ypač malonu matyti dainuojančius savo anūkus ir sūnėną, kurie atvyko į Vilnių iš provincijos. Jie ir papasakojo man liūdną istoriją iš šventės užkulisių. Pasirodo, šiais metais Dainų šventės organizatoriai nusprendė sutaupyti mūsų vaikų sąskaita. Tai, kad moksleiviai iš kitų miestų nakvojo Vilniaus mokyklų klasėse ir miegojo savo miegmaišiuose, aš galiu suprasti.

Tai, manau,  buvo net smagu. Tačiau tai, kaip šventės dalyviai buvo maitinami — tiesiog skandalas.

— Taip, aš taip pat sužinojau apie tai iš socialinių tinklų. Kai žmonės pradėjo kelti vaikų siunčiamas pusryčių ir pietų nuotraukas, aš iš pradžių pagalvojau, kad tai nevykęs išrankių jaunuolių pokštas.  Bet pasirodo, kad viskas pasitvirtino. Kada informaciniuose portaluose pasklido žinia, kad maisto ir veterinarijos tarnyba užfiksavo akivaizdžius faktus ir pažeidimus, mano abejonės buvo visiškai išsklaidytos. Tiesa, sostinės savivaldybė bandė sušvelninti padėtį ir kreipėsi į privačias įmones pagalbos, organizuojant vaikų mitybą. Tačiau nuosėdų, kaip sakoma, išliko…

 Pikta dėl to, kad tuo metu, kai šalyje tiriama garsi korupcijos byla aukščiausios valdžios gretose, ta pati valdžia ir toliau vagia. O kaip dar galima paaiškinti, kad  didžiulės Dainų šventės, kurioje dalyvavo tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos, dalyvių maitinimas patikėtas vienadienei įmonei, o ne kompanijai, kuri  maitinimo rinkoje turi gerą reputaciją. Sunku net įsivaizduoti tokią gėdą. Juk lietuviai iš miestų ir miestelių išsiuntė savo vaikus į sostinę patriotiniam renginiui ir turėjo teisę tikėtis tinkamo organizatorių priėmimo ir to, kad vaikai neliks alkani. Kaip šiems vaikams paaiškinti, kodėl jie turėtų mylėti Lietuvą ir didžiuotis, kad jie yra lietuviai? Nelabai malonu  patriotiškas dainas dainuoti tuščiu skrandžiu. Ypač nemalonu klausytis  sočių valstybės pareigūnų, kurie atėjo į Dainų šventės skambiu pavadinimu "Vardan tos" uždarymą ir sočiais pilvais giedojo "Tautišką giesmę".