Lietuvoje vietos liks tik globalistų tarnams - "valstiečiams"?

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/23917/darius-ra... 2018-07-12 21:11:47, skaitė 602, komentavo 0

Lietuvoje vietos liks tik globalistų tarnams -

karbauskis klausosi seimininku nurodymu

Ar pamenate naktines konservatorių reformas, kai Lietuva, neva, buvo gelbėjama nuo krizės? Dabartiniai valdantieji naktimis nedirba, tačiau, atrodo, reformuoti griebėsi visko ir visaip. Tik kartais tas ,,visaip” virsta į ,,bet kaip”. Palaikymo ieškoję visose frakcijose, valstiečiai galop gavo palaiminimą savo sulipdytai mokesčių reformai. Nors, galbūt, tiksliau būtų vadinti ją ne reforma, o korekcija. Korekcija, kuri patinka ir Prezidentei, kuri sakė ,,na, pažiūrėsime kas iš to ,,išeis”.

Nors nesu ekonomistas, galiu šiek tiek papasakoti kas iš to ,,išeis”. Skambių lozungų, esą ,,dabar nebebus šešėlio“, „skurstantieji nebeskurs“, „turtingieji gaus susimokėti daugiau“, „mokytojai ir medikai bus gerbiami”, lydimi pakeitimai daugeliui atrodo niekaip nesuprantami. Na, kam reikia keisti pensinę 2+2+2 sistemą į 4+2 ir prievarta registruoti žmones į privačius pensinius fondus? Nejau, taip nemąstome savo galvomis, kad valstybė už mus turi spręsti, kaip kaupti senatvei? Be kita ko, dabartiniai pensininkai reformos nepajus, ji nukreipta į dabartinius dirbančiuosius, kurie užtarnauto poilsio išeis tik po 20-30 metų.

Dar vienas sunkiai suvokiamas pakeitimas – GPM ir NPD tarifų keitimas. Tai, neva, yra vadinamieji progresiniai mokesčiai, kai uždirbantys mažiau galės mokėti 20 proc. GPM tarifą, o štai uždirbantiems daugiau teks pakloti 7 proc. daugiau. Reformos burbulas pučiamas, tačiau žmonės gaunantys 400 eurų ,,į rankas” atlyginimą po pakeitimų gaus vos 2 eurais daugiau. Būtent, tik dviem eurais.

Pokyčiai iš esmės nesprendžia pamatinių valstybės problemų – viešojo sektoriaus, medikų, pedagogų atlyginimų sureguliavimo klausimo.

Pritrūks lėšų ugdymo bei gydymo įstaigų, kelių, viešojo transporto išlaikymui ir plėtrai. Pagal dabartinį planą tiek streikavusiems medikams dalinami pažadai tebuvo skambios frazės.

Premjeras tikisi, kad Lietuvoje rasis daugiau gerai apmokamų darbo vietų, todėl tautiečiams neteks važiuoti dirbti svetur. Ne veltui socialdemokratų frakcija Seime prašė prezidentės vetuoti šį įstatymą. Tokia reforma – pasityčiojimas, nes po trejų metų iš čia emigruoti turėsime visi. Kodėl po trejų? Nepriklausomi ekonomistai yra paskaičiavę, kad maždaug tokiu laikotarpiu valstybės biudžete turėtų atsirasti 3 mlrd. eur. skylė, kurią užkišti vargu, ar bus labai lengva. Žinoma, valdantieji panašius skaičiavimus vadina spekuliacijomis ir sako, kad daugiausia biudžeto įplaukų surenkama iš PVM. Neva, jokios skylės nebus, nes pakėlus algas žmonės ims daugiau pirkti ir tai atneš valstybei lėšų. Tik ar nebus taip, kad pakilus atlyginimams, pakils ir kainos? Juk jau ne kartą taip nutiko.

Dar vienas niuansas reformoje – motinystės išmokų dydis: nežinau, kodėl tai nebuvo plačiai aptariama žiniasklaidoje, tačiau, ar pastebėjote, kad po pakeitimų, tėvams einantiems vaiko priežiūros atostogų išmokos staiga sumažės nuo 100 proc. iki 77 proc.? Ką visa tai reiškia? Valdantieji rado atsakymą, esą, po darbdavių ir darbuotojų mokesčių konsolidavimo, atlyginimai nuo kitų metų sausio 1-osios formaliai didės 1,289 karto. Taigi, pasak valdančiųjų, darbuotojai pradės daugiau gauti ,,ant popieriaus“. Tai atitinkamai sumažino išmokų dydžius. Neva turėtų gautis ,,tas ant to“. O kaip bus išties, kaip sakoma, parodys gyvenimas.

Premjeras pyksta ant kritikų, neva, ankstesnės vyriausybės nedarė nieko, daugiau nei pusė Lietuvos emigravo, o dabar, kai norima susigrąžinti žmones ar sulaikyti ,,bėgančius” ieškoti geresnio gyvenimo, žeriama kritika. Neva, dirbsime mažiau, bet uždirbsime daugiau. ,,Valstiečių” lyderis aiškina, kad tik tokia reforma padės šaliai tapti konkurencinga darbdave tarptautinėje rinkoje. Nejaugi, gerbiamas Ramūnai? O dabartinė darbo imigracija, kai imigrantai sutinka dirbti už daug mažesnius atlyginimus nei tautiečiai Lietuvoje auginantys vaikus, nėra migracija? Jaunų lietuvių ,,laiku mokamas” atlyginimas nemotyvuoja. O ir anoks čia privalumas. Dydis, lengvatos, pagalba, paskatos. Štai kas skatintų nebijoti sulaukti senatvės Lietuvoje.

vagys