Nelįsk! Užmuš? Naujas valdžios korupcijos tyrimas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-07-13 20:19:11, skaitė 590, komentavo 1

Nelįsk! Užmuš? Naujas valdžios korupcijos tyrimas

Рамунас Карбаускис
Рамунас Карбаускис

Seimo narys, Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis inicijavo naują parlamentinį tyrimą dėl galimos politinės korupcijos aukščiausioje valdžioje nuo 2008 iki 2016 metų.

Per šį laikotarpį Lietuvą pakaitomis valdė konservatoriai ir liberalai (2008-2012) bei socialdemokratai ir Darbo partija bei partija "Tvarka ir teisingumas".

Žmonės sako, kad šis tyrimas gali galutinai palaidoti istorijos metraščiuose kadaise buvusias dvi galingiausias politines partijas Lietuvoje — konservatorių (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai TS-LKD) ir socialdemokratai (Lietuvos socialdemokratų partija — LSDP)

— Ramūnai, ar skaitei pranešimą apie tai, kad Karbauskis ketina ieškoti skeletų konservatorių ir socialdemokratų spintoje — ištirti ryšį tarp stambaus kapitalo ir konservatorių bei socialdemokratų? Tu juk TS-LKD partijos narys ir ką apie tai šneka tavo kolegos ir partijos nariai?

—  Mano kolegos kol kas šypsosi. Tu, Artūrai, nepamiršk, kad mūsų dvasinis lyderis Vytautas Landsbergis per visus nepriklausomybės metus tvirtai laikė ir tebelaiko valdžią savo rankose. Nors jo sveikata jau nebe ta, tačiau partijoje išaugo nauja pamaina, kuriai vadovauja patriarcho anūkas. Be to, ir vidurinioji karta vis dar gali kovoti su apsimelavusiais valstiečiais. Nepamiršk, kad mūsų prezidentė Dalia Grybauskaitė visada liberalų ir konservatorių pusėje. Taigi, atviroje konfrontacijoje su mūsų partija Karbauskiui nieko gero nešviečia! Tai tolygu tam, lyg šunytis lotų ant dramblio.

—  Tačiau šiandien valdžia LŽVS ir Karbauskio rankose. Jie turi prieigą prie visų archyvų ir į bet kokius jų prašymus specialiosios tarnybos turės reaguoti.

— Na, teisiškai ir konstituciškai tu, žinoma, teisus. Tačiau nereikia pamiršti, kad beveik visoms teisėsaugos institucijoms ir specialiųjų paslaugų įstaigoms vadovauja žmonės, ištikimi prezidentei ir patriarchui Landsbergiui. Be jų pritarimo, nė vienas kandidatas į aukštas pareigas nebūtų patvirtintas. Jie ir sabotuos Karbauskio inicijuotą tyrimą, prigąsdins jį ir sunaikins. Aš tuo neabejoju. Kur tai matyta — Karbauskis norėjo pasirausti nešvariuose konservatorių baltiniuose: kur, kada, kaip ir kiek pinigų jie gavo valdymo metais! Ne tokius "aplaužydavo"! Prisimink, kaip Paksą sužlugdė, kai jis bandė įsikišti ne į savo reikalus. Taigi, Karbauskį greitai pastatys į vietą!

—  Tu taip kategoriškai vertini konservatorių ir Karbauskio jėgas kovoje dėl gyvenimo ir mirties. Nejaugi manai, kad "valstiečių" lyderis yra toks "kaimietis"? Nepamiršk, kad Karbauskis yra stambiausias žemės savininkas ir kapitalistas Lietuvoje. O politikos intrigose jis dalyvavo nuo pat mūsų nepriklausomybės aušros — buvo dviejų šaukimų Seimo narys. Taigi, nereikia sumenkinti priešo. Tai yra tiesus kelias į pralaimėjimą. Tai patvirtina ir senoji Lietuvos valstybės istorija, kai mūsų kareiviai sumušė stiprias kryžiuočių kariuomenės pajėgas.

—  Manau, kad tai ne tas atvejis. Čia ne Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikai ir ne paskutinis pasaulio futbolo čempionatas, kuris paneigė visas įmanomas ir neįmanomas prognozes. Čia — objektyvi tikrovė politinių jėgų pasiskirstyme prieš lemiamą mūšį. Gaila, kad tu to nesupranti. Už mūsų, konservatorių, jėga — visa administracija!

—  Jei jūs tokie galingi, kodėl leidote "valstiečiams" laimėti per 2016 metų rinkimus ir užgrobti valdžią šalyje? Pasirodo, ne tokie jūs visagaliai, jei paprasti rinkėjai stojo į LŽVS pusę, ir jie, manau, palaikys naują Ramūno Karbauskio iniciatyvą.