Apie žodžio laisvę ir galimybę laisvai reikšti įsitikinimus Delfyje.

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-14 13:43:02, skaitė 702, komentavo 3

Apie žodžio laisvę ir galimybę laisvai reikšti įsitikinimus Delfyje.


Propagandonistas Saldžiūnas

Kalba ne tik apie Delfį. Ar 15min. Kalba apie Lietuvą. Apie Lietuvos informacines erdves. Daugiau apie Delfį. Nors galiu pasakyti, kad 15min man apribojo teisę reikšti įsitikinimus 2015 m. trejiem (TREJIEM) metam. Jokios bylos už šmeižtą kurstymą neigimą. Elementariai uždėtas banas, nes 15min publikai ir redaktoriams pritrūko argumentų dėl mano požiūrio į įvykius Ukrainoje.

Toks rusofobas Tynta moderas politikos klube banga.lt irgi apribojo laisvę reikšti įsitikinimus. Už Ukrainą. Už Pokarį.

Lietuvos Konstitucija

25 straipsnis
Žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti.
Laisvė reikšti įsitikinimus, gauti ir skleisti informaciją negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu.

7 straipsnis
Negalioja joks įstatymas ar kitas aktas priešingas Konstitucijai.

Štai Konstitucijos garantas Grybauskaitė pastebėjo net keturis pasikėsinimus riboti žodžio laisvę. KETURIS...

Ką kalba Delfio vyr. redaktorė apie cenzūrą ir žodžio laisvės ribojimus:

LRT "Vasaros studija" 2014.08.20 nuo 11 iki 12. DELFI vyr. redaktorė Monika  sako  (15.01 įrašo minutė):

Taip, mes turim problemų su tokiais komentatoriais. Ir jau turim kurį laiką. Ir jie prasidėjo sakyčiau užaštrėjo sulig Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjungai. Po to sekė Sočio olimpiada. Ir dabar intervencija Ukrainoj.

Prieš tai buvo pastebėta - komentarai yra labai kryptingi - siekiama sumenkinti mūsų pasitikejimą savimi, savo Valstybe, savo kariuomene ir abejojama mūsų misijomis  Afganistane mūsų galimybe sėkmingai pirmininkauti. Ir tie komentarai  dažnai yra rašomi iš tų pacių IP.

IR MES SU JAIS KOVOJAM VALOM BLOKUOJAM. MES PAPILDOMAI SKIRIAM PAJĖGŲ VAKARAIS SAVAITGALIAIS, KAD ŠIE KOMENTARAI BŪTŲ VALOMI.

Delfio redaktorei negalioja konstitucija ir nereikia remtis įstatymu ribojant laisvę reikšti įsitikinimus. Kiekvienas ištrintas komentaras, jei nėra iškelta administracinė ar baudžiamoji byla yra informacijos skleidimo ribojimas. Juk tai taip aišku...

Mano komentaras Delfyje iš 1650 nureitinguotas kaip geriausias. Skrynas darytas iš dienoraščio, tad Przepraszam bardzo:

Jame rašiau, kad man kaip seneliui žmogiškai gaila Grybauskaitės. Nei šeimos. Nei anūkų. Tik karjera tarptautinė karjera ir pinigai. Dar pinigų. Daugiau pinigų. Argi tai laimė?

Ir man būna labai piktą, kai po poros dienų komentaras prigeneravęs Delfiui tūkstančius klikų yra ištrinamas, nors nieko nežeidžia nekursto neskatina ir neragina. Reklamos pardavėjai atrkreipkit į tai dėmesį. Gal tai sukčiavimas?

Kokie komentarai nesujaudina Delfio komentarų moderatorio Karolio Jonucio?

Argi tai nežeidžiantis? Nekurstantis? Neraginantis? Žinoma. Na gal teisme teisėjas nematys, kaip Kilko byloje. Kas autorius? Durnių Laivo kapitonė? Oi ne. Tai Savukyno "jorkšyrų elfas" bando mane sukompromituoti. Kaip tai įrodyti jei nėra IP?

Yra tokia opcija Delfyje- paspaudus ant komentuotojo vardo atsiverčia visi rašyti komentai iš to IP. Štai jums. Grožėkitės elfo leksikonu. Ir stebėkitės Delfio tolerastiškumu:

Apie žodžio laisvę viskas. Kodėl mums formuojama virtuali realybė? Nereikšmingi krislai akyje padaromi rastais, o aktūalūs reiškiniai supaprastinami iki krislo.

Kodėl nėra savicenzūros? Savikritikos? Juk jei susimovei - pats ištaisyk klaidą. Parodyk, kad tu stiprus. Kad portale dirba žmonės. Jie žmogiškai klysta. Tai nieko baisaus. Kritikuok. Neturėk tabu...  Neparsiduok savininkui už švedišką kroną. Juk kartu žlugdai savo kaip žurnalisto reputaciją.

Žurnaliste, juk matai kokie komentarai po tavo straipsniu yra nureitinguoti geriausi? Saldžiūne, tu juk esi pajuokos objektas ir tave skaito norėdami tik pasišaipyti. Tau turėtų būti gėda. Ir ta Prazidentės blėkutė ant atlapo tau autoriteto nepridės. Nes tu juokingas su grėsmėmis.

Ar supranti, Vaidai? Tu Delfyje juokingiausias ir geidžiamiausias pajuokos objektas.

p.s. Saldžiūnai, pasikeisk švarkelį.