Rasistinę užuominą paleidusi L. Andrikienė spruko į krūmus: minčių kyla įvairių

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-07-19 21:28:06, skaitė 680, komentavo 9

Rasistinę užuominą paleidusi L. Andrikienė spruko į krūmus: minčių kyla įvairių

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narė, europarlamentarė Laima Andrikienė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino įrašu apie Prancūzijos futbolo rinktinę. Šiame įraše galima įžvelgti ir rasistinę užuominą, kurios komentuoti L. Andrikienė nepanoro.

Trečiadienį, apie 12 valandą, Europos Parlamento (EP) narės asmeninėje socialinių tinklų paskyroje pasirodė įrašas, kuris turėjo nustebinti jos sekėjus.

Politikė pasidalino nuotrauka, kurioje užfiksuotos Prancūzijos futbolo rinktinės 1986 ir 2016 metais (antroji nuotrauka klaidingai priskirta 2018 metams).

Virš jos L. Andrikienė šelmiškai parašė: „Prancūzijos rinktinė. Ne tik klimato kaita – globalizacija taip pat veikia.“

 

„Facebook“ nuotr.

Komentatorių sukritikuota dėl rasistinių užuominų turinčio įrašo, politikė kurį laiką gynėsi, kad nemato čia jokio rasizmo, o tik „konstatuoja faktus“.

L. Andrikienę supeikė ir TS-LKD priklausantis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Adomas Bužinskas. „Matyt yra dalykų, kurių nepadeda išmokti net ir trečia kadencija Europos Parlamente. Bent tiek gerai, kad ir paskutinė“, – parašė jis.

Tiesa, vėliau politikė išsigando sulaukto dėmesio ir įrašą ištrynė.

Susisiekti su pačia L. Andrikiene ar jos EP biuro atstovais Vilniuje ir sulaukti platesnių komentarų apie politikės pažiūras ir klimato kaitos bei globalizacijos įtaką nepavyko.

60-metė politikė Europos Parlamento nare tapo pakeitusi jame į Lietuvą grįžusį ir partijos vairą perėmusį TS-LKD lyderį Gabrielių Landsbergį. Šiemet ji buvo išrinkta ir metų europarlamentare.