Europos Komisija inicijuoja kovą prieš Vengriją dėl „Stop Soros“ paketo

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-07-20 17:38:11, skaitė 759, komentavo 2

Europos Komisija inicijuoja kovą prieš Vengriją dėl „Stop Soros“ paketo

P034270000302-239727.jpg
Globalios judėjų mafijos atstovas - D. Sorosas ir judėjas girtuoklis, globalizatorių pastatytas prižiūrėti Evrosojūzo avinus - K. Junkeris

Europos Komisijos (EK) atstovė spaudai Mina Andreeva kevirtadienį pareiškė, kad EK Vengrijos valdžiai išsiuntė formalaus pobūdžio laišką dėl Vengrijos „Stop Soros“ įstatymų paketo ir su juo susijusių konstitucinių pataisų.

Ginčijamus „Stop Soros“ įstatymus Vengrijos parlamentas priėmė birželį, siekiant tinkamai bausti „nelegalios migracijos skatinimą ar organizavimą“.

Tai nėra pirmas Europos Sąjungos institucijų bandymas oponuoti Vengrijos „Stop Soros“ politikai. Kiek anksčiau Europos Tarybos Venecijos komisija jau kritikavo „Stop Soros“ dėl to, kad esą šie įstatymai itin trukdys teisėtų pilietinių organizacijų veikimui.

Valdančioji Vengrijos „Fidesz“ partija į paskutinius EK veiksmus reagavo teigdama, kad pastaroji paprasčiausiai „gina Sorošo organizacijas“.

„Stop Soros“ įstatymai ir konstitucijos pakeitimai, draudžiantys migrantų apgyvendinimą Vengrijoje, trukdo jiems [EK] pasiekti jų tikslus ir dėl to jie ėmėsi šios procedūros“, – teigiama „Fidesz“ pranešime.

„Kol „Fidesz“ ir „Krikščionių demokratų“ koalicija yra valdžioje, „Stop Soros“ ir konstitucijos pakeitimai liks nepaliesti, nes Vengrijos žmonės aiškiai parodė, kad jie nenori, jog Vengrija būtų perdaryta į imigrantų valstybę“, – pridedama tame pačiame pranešime.

Stipriausia Vengrijos opozicijos partija „Jobbik“ – taip pat balsavusi už „Stop Soros“ paketo priėmimą ir konstitucines pataisas – naująją Europos Komisijos procedūrą pavadino „nepriimtina“ ir teigė, kad Vengrija nepriėmė jokių įstatyminių priemonių, kurios būtų nesuderinamos su jos pareigomis ginti Europos Sąjungos išorines sienas.

„Jobbik“ partija pabrėžė, kad „Stop Soros“ įstatymų paketas savaime nėra pakankamas nelegaliai migracijai pažaboti. Nepaisant to, su tokio tipo migracija griežtomis nacionalinio lygmens priemonėmis kovoti tikrai galima. „Jobbik“ teigimu, tai yra priežastis, dėl kurios jie siūlo įsteigti nepriklausomą sienos apsaugos tarnybą.

Parengta pagal užsienio spaudą.