Vilniaus meras pervadina gatves ir aikštes

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-07-25 11:57:57, skaitė 502, komentavo 2

Vilniaus meras pervadina gatves ir aikštes

Mere, gal jau gana?
Mere, gal jau gana?

Eilinė Vilniaus savivaldybės miesto gatvių pervadinimo iniciatyva sukelia Vilniaus gyventojams sarkastišką šypseną

Ketveri mero Remigijaus Šimašiaus valdymo metai miestiečiams įsimins ne miesto infrastruktūros gerinimu, o naujomis lentelėmis su gatvių ir aikščių pavadinimais. Antroji kadencija Šimašiui tikrai negresia, remiantis apklausos duomenimis, kurie rodo, kad teigiamai apie mero darbą atsiliepia mažiau nei ketvirtadalis respondentų.

– Deividai, ar girdėjai, kad tavo gatvė bus netrukus pervadinta? Nuo šiol gyvensi Albanų gatvėje. Dėkui mūsų merui Remigijui Šimašiui.

– Kas dieną – vis naujiena. Visose įstaigose vėl teks iš naujo deklaruoti savo adresą. O tai yra papildomi rūpesčiai. Būtų daugiau naudos, jei meras užsiimtų naujųjų kanalizacijos sistemų įrengimu mūsų Naujosios Vilnios privačiame sektoriuje, o ne gatvių pervadinimu. Aš jaučiu, kad meras labiau rūpinasi, kaip įtvirtinti savo vardą Lietuvos istorijoje, nei paprastų Vilniaus gyventojų poreikiais. Prisimink, kaip Šimašius pradėjo miesto valdymą?  Sovietų skulptūrų šalinimu nuo "Žaliojo tilto". Kol jis buvo tuo užsiėmęs, pratrūko kanalizacija pačiame miesto centre ir šimtai kubinių metrų nuotekų pateko į Nerį. Štai taip ir praėjo beveik trys su puse Šimašiaus valdymo metų. Iš televizorių ekrano tik ir girdėjome, kaip jis tai spalvingas lenteles su gatvių pavadinimais kabina ant sienų, tai skverus Rusijos opozicionierių vardais vadina, vietoj to, kad spręstų miesto problemas.

– Taip… Prisimenu, Artūro Zuoko valdymo laikais ir kelius dažniau remontuodavo, ir didelių avarijų nebuvo, o miesto šventės buvo ryškesnės ir gražesnės. O prie Šimušiaus — vien maratonai. Užtveria visą senamiestį – neįmanoma pravažiuoti. Ypač tokiomis dienomis kenčia vyresnio amžiaus žmonės, kurie sekmadieniais eina į šventyklas. Sportininkai pramogauja, o pagyvenę žmonės turi įveikti dešimtis kilometrų, kad patektų į sekmadienio pamaldas. Nejaugi šių maratonų negalima perkelti į užmiestį ar į parko teritorijas? Kaip ir visi įmanomi įvairių mažumų paradai? Bet mūsų merui svarbiausia pasipuikuoti ekranuose ir laikraščių puslapiuose – koks jis tolerantiškas. Jis mano, kad Vilniaus gyventojai to nepastebi. Ir paskutinė apklausa parodė, kad blogesnio mero nei Šimašius nebuvo nuo nepriklausomybės atkūrimo. Teigiamai jo darbą šiandien įvertina mažiau nei ketvirtadalis gyventojų, o neigiamą įvertinimą skiria beveik 37 proc. vilniečių.

– Remigijus Šimašius jau įėjo į istoriją kaip pirmasis Vilniaus miesto meras, kuris buvo išrinktas tiesioginiu balsavimu. Tačiau, akivaizdu, ši pirmoji "liaudies išrinkto mero" kadencija bus paskutinė Šimašiaus karjeroje. Po pusės metų bus nauji mero ir vietinės valdžios atstovų rinkimai. Manau, kad valdžia sostinėje radikaliai pasikeis. Aš, greičiausiai, vėl balsuosiu už Artūrą Zuoką.

– Bet Vilniaus apygardos teismas 2008 metais pripažino Artūrą Zuoką kaltu bandant papirkti buvusį miesto tarybos narį Vilmantą Drėmą per 2003-iųjų metų rinkimus į mero postą. Be to, apie Zuoko ryšius su "Rubicon-Icor" labai daug prirašyta. Ar galima tikėti tokiu žmogumi? Ne, balsuosiu už sąžiningus kandidatus! Ak, kad Vilnius turėtų tokį merą, kokį šiandien turi Kaunas…